מקבץ נפילות

NIMASSLI

New member
מקבץ נפילות

אורחה:קרקע עלווה:עץ דגה:מים פרשים:סוסים תזמורת:במה פשרה:עקשן פענוח:בלש הסכמה:ספקן שגרה:יצירתי מנוחה:פעלתן ידוע כי: מי שיש לו מחשב מהיר יש לו מכונית מהירה מי שאין לו מכונית מהירה אין לו שום חפץ מהיר מה מהבאים לא יתכן : תלמיד תיכון שיש לו מכונית מהירה אך אין לו מחשב מהיר אורי חובב חפצים מהירים שאין ברשותו ולו חפץ מהיר אחד מדען שכל חפציו מהירים למעט המחשב שלו סטודנט באוניברסיטה שיש לו מכונית איטית וסוס מהיר השוואה : אהוד ונוגה רוצים לשבתזה לצד זה סביב שולחן עגול ובו ארבעה מקומות . א. מספר האפשרויות השונות העומדות לרשותם ב. 4 אשמח להסבר לשאלה הזו

איילפ

New member
נסיונות

פשרה:עקשן כמו מנוחה:פעלתן סטודנט שיש לו מכונית איטית וסוס מהיר

איילפ

New member
השוואה

נסיון אם השולחן עגול ויש בו ארבעה מקומות, על כל מקום שבו אהוד יישב לנוגה יש שתי אפשרויות. כלומר 8. אז א'.

NivMi

New member
אנלוגיות

לדעתי, אורחה(שירת גמלים) נעה על הקרקע כשם שדגה נעה במים. עקשן קשה להביא לידי פשרה כשם שפעלתן קשה להביא לידי מנוחה.

כמו שכבר כתבו

1. 2 2. 4 3. כנראה 4 כי כל השאר הגיוניים מאוד ואם התשובה היא 4 אז זה כי יוצאים מנקודת הנחה שיש לו רק מכונית אחת. 4. 3 כיוון שהם יכולים לשבת אהוד מימין נוגה או להפך ולכל אחת מהאפשרויות האלה יש 2 אופציות (הופכים כל פעם את 2 הילדים האחרים).. (כל זאת כמובן שאין חשיבות לכסא שעליו הם יושבים..)

איילפ

New member
שאלה

איך ב-4 הגעת לתשובה 3? אם יש 4 כסאות מסביב לשולחן, וכל כסא שבו אהוד יישב, נוגה יכולה לשבת לימינו או לשמאלו, זה 8 אופציות משמע א' גדול יותר.

Abcdef11

New member
מה התשובה של השאלה האחרונה בצירופים

לפי דעתי 3 בגלל שאם מתייחסים אליהם כגוף משותף אז כאילו יש שלוש אפשרויות לסדר אותם במעגל הנוסחא לסידור במעגל היא (N-1)! כלומר 2 ואת זה מכפילים בשתיים כי סדר הישיבה לא משנה... קיצר מה התשובה הנכונה?

NIMASSLI

New member
זאת הבאסה

זה אכן נראה כשאלת סידור במעגל ומיד רצתי למקום הזה אבל זה לא ממש שייך . בעיה פסיכומטרית פשוטה : ארבעה כסאות שני אנשים . על כל מקום שהיא בוחרת יש לו שתי אופציות ימין ושמאל . מספר אופציות שמונה . הלקח שלי מהשאלה הזו זה לשמור על יצירתיות ולא להתקע . ככל שהראש יותר פתוח יש פחות סיכוי לנפילות אדיוטיות מהסוג הזה . הרי אם הייתי שואל אותך לפני חודשיים כשלא ידעת מה זה עצרת ווסידור במעגל היית שולף את התשובה מהמותן ברגע . והלקח השני הוא : אני הולך לצאת מהפסיכומטרי הרבה פחות חכם ממה שנכנסתי אליו

לכן כתבתי:

בהנחה שאין חשיבות על איזה כסא הם יושבים, אבל עכשיו אני מבין שטעיתי כי אין עוד אנשים אחרים.. ולכן ברור שלא התכוונו למה שאני התכוונתי ולכן התשובה היא אכן 8.

MUMI 7

New member
למה באנלוגיה השניה

התשובה היא לא עם הספקן- קשה להביא את הספקן לידי הסכמה כי הוא מטיל ספק בכל דבר. כמו במקורי

איילפ

New member
טריקי

ספקן לא קשה להביא לידי הסכמה, קשה להביא אותו לידי אמונה / אמון (מונפץ, אני יודע, אבל זה נכון). ספקן יכול להסכים איתך שצריך להטיל ספק, שצריך להיות סקפטי וכו' וכו'. ולכן הסכמה לא מנוגדת לספקן כמו שמנוחה מנוגדת לפעלתן.

Oasis1

New member
עוד אנלוגיה מהעיתון

אין לה פתרון אז ניאלץ לחשוב בכוחות משותפים: סטרילי:עיקור 1. סטודנט: אוניברסיטה 2. חולה: מחלה 3. נקי: צחצוח 4. מבין:הפנמה

rw12

New member
תשובה

נראה לי שהתשובה היא 3. סטרילי הוא דבר שעבר תהליך עיקור נקי הוא דבר שעבר תהליך צחצוח

SHARON 103

New member
לגבי האנלוגיה הראשונה../images/Emo41.gif

לא כל כך נשמע לי המשפט מקשר שהוא דגים נעים במים כמו שאורחה נעה בקרקע. הרי האורחה נעה על פני הקרקע . אז המשפט מקשר לא ממש נשמע טוב......... מה אתם אומרים?

1234191

New member
יש בזה משהו

גם קשה לי לדמיין את כל הדגה (כלל הדגים) שטים דווקא בכיוון מסויים כמו השיירה. אם אתה שואל אותי הייתי מעדיף לבחור בתזמורת ובמה מתוך אמונה שהשיירה מקומה על הקרקע, והתזמורת על הבמה. משפט קלוש מאוד אבל פשוט נשמע לי כמו הרע במיעוטו

למעלה