מקבץ הנהוול

אבל יש כבר

פינה בשם זה, פינה על דרך הלוחמים. אני שואל בנוגע לפינה הזאת, שעוסקת במשנתה של השושלת הספציפית של קסטנדה (שלמד מחואן, שלמד מחוליאן, שלמד מאליאס, שלמד מרוסנדו וכולי). אגב - קראת את כל ספרי קסטנדה? את חלקם?

deep ocean

New member
לא תירגלתי חלימה לאחרונה

אבל היו לי חלומות ממש מוזרים בזמן האחרון...חלומות שלא הכרתי אף פעם. למשל, לפני כמה ישנתי לא בבית שלי, וקמתי בלילה 3 פעמים. בפעם ה-1 הבנתי שהתעוררתי, אבל המשכתי לחשוב שמה שקרה בחלום זה אמיתי! רק אחרי שקמתי לשירותים הבנתי שאני חולמת, אבל התחושה היתה כל כך ממשית, שלא דחיתי את מה שקרה בחלום. אני כבר לא זוכרת את החלום עצמו אבל סוף החלום היה "שהגעתי להרמוניה". (בחלום כנראה עברתי כל מיני דברים) זאת אומרת, הבנתי שהגעתי לאיזון שכל אדם היה רוצה להגיע אליו. הייתי בנקודה הממשית של ההרמוניה. ממש קשה לי לתאר את זה במילים, כי התחושות לא היו במילים. אז אין לי ממש מילים לתאר את החוויה. זה המיטב שאני יכולה לתאר
בפעם ה-2 וה-3 שוב הייתי באותו החלום כנראה...לא זוכרת כבר מה היה. ואוו, זה נשמע לגמרי לא מובן, ולא מתאר בכלל את מה שחוויתי. חחהחהחה. אתמול בלילה גם היו לי מלא חלומות מוזרים. שוב, חלומות שקשה לי לתאר, כי הם לא במילים, אלא בתחושות שונות ומגוונות. העובדה שאני לא זוכרת את כל החלומות (אלא רק את המוטיב) ושהם מאד מוזרים ושונים מכל דבר שהכרתי עד עכשיו מצביעה אולי על הסטה גבוהה של נקודת התפישה?

deep ocean

New member
אני הולכת לישון תיכף

ואני מתכוונת לתרגל חלימה. אשאל את עצמי אם אני ערה כבר עכשיו ובדקות שלפני השינה גם כן. "אני ערה או ישנה"? אני ערה וכותבת בפורום
לילה טוב לכולם חלימה מהנה תוק תוק תוק HERE I COME איזה כיף. סוף סוף מחר אני לא צריכה לקום מוקדם!!!!! מיכל הולכת לדפוק שינה של החיים!!

deep ocean

New member
כשהגעתי למיטה

הייתי כל כך עייפה ששכחתי לתרגל בדיקת מציאות ונרדמתי ישר. היו לי חלומות ממש מופלאים בלילה. זה כן. אני זוכרת את חלקם.

סתר

New member
סיפור עוצמה עמ´ 103

"הטונאל הוא הישות המארגנת של העולם," המשיך. "הדרך הטובה ביותר, אולי, לתאר את פעולתו העצומה היא להגדירו כמי שעל כתפיו רובצת המלאכה של השלטת סדר בתוהו ובוהו של העולם. לא יהא זה מוגזם לומר, כדברי הקוסמים, שכל אשר אנו יודעים ועושים כבני אדם הוא מלאכתו של הטונאל. "ברגע זה למשל, הישות העוסקת בניסיון להבין את משמעות שיחתינו היא הטונאל שלך: כל אשר עשוי אתה לקלוט בלעדיה הם אך צלילים משונים והעוויות מוזרות ולא תוכל להבין מאומה מדברי. "ניתן איפה לומר שהטונאל הוא שומר ומגן על דבר שלא יסולא בפז, על עצם הוויתינו. לפיכך, מעצם מהותו, הטונאל הוא חשדן וקנאי למעשיו. ומאחר שמעשיו תופשים מקום מכריע בחיינו, אין תימה שבקרבו של כל אחד מאתנו הוא הופך בסופו של דבר משומר למפקח."

סתר

New member
סיפורי עוצמה עמ´ 159

אוזני השמאלית היתה מקור לתחושות מדהימות. חשתי שהיא מצטיינת בעוצמה ודיוק העולים על אלו של אוזני הימנית. היו בה איכויות שלא היו שם קודם לכן. כאשר פניתי לעבר דון חואן, אשר נמצא מימיני, הבחנתי בכך שסביב אוזני זו היה שדה של כושר שמיעה חד. זה היה מעין חלל פיסיקלי, תחום אשר בו יכולתי לשמוע כל דבר בדיוק בל יאומן. על ידי סיבוב והפניית ראש יכולתי לסרוק את סביבתי בעזרת אוזני.

סתר

New member
סיפורי עוצמה עמ´ 194 - 195

הוא המשיך ואמר שישנן שתי פעילויות או טכניקות עיקריות המשמשות לזירוז בלימת הדו-שיח הפנימי: מחיקת תולדות החיים וה"חלומות המכוונים". הוא הזכירני שבמהלך השלבים הראשונים לחניכותי הוא הציע לי כמה שיטות מדוקדקות לשינוי "אישיותי". רשמתי אותן בפנקסי ושכחתי על אודותיהן למשך שנים, עד שהתבררה לי חשיבותן. השיטות האמורות נראו לי תחילה כאמצעים יחודיים שנועדו לכפות עלי לשנות את התנהגותי. הוא הסביר שאמנות ההוראה מתבטאת בכך, שיש ביכולתו של המורה להסיט את שתומת ליבו של החניך מן הבעיות המרכזיות. דוגמה מובהקת למיומנות זו היא העובדה שלא הבחנתי עד לאותו יום שהוא הבאני בדרכי עורמה ללמוד ענין חשוב ביותר: לפעול מבלי לצפות לתמורה. הוא אמר שבהתאם להגיון חינוכי זה הוא עורר בי עניין בתחום "הראייה", אשר מובנה הנכון אינו אלא עיסוק ישיר ב"נגואל", עיסוק המהווה תוצאה בלתי נמנעת מכל אשא לומד החניך, אך משימה בלתי אפשרית כמשיכה בזכות עצמה.

Cheetah

New member
עוד פעם..

אתמול היה לי לילה מלא בחלומות צלולים.. אבל אני אפילו לא זוכר מה עשיתי אם עשיתי משהו. גם הפעם הייתי מאוד רגוע, אבל בניגוד לפעם שעברה הייתי משועשע יותר מדיי, ושיחקתי הרבה מאוד עם כל מה שקרה בחלום. זה הגיע למצב שהפעולות שלי נראות כאילו הם לא צלולות אבל אני זוכר שידעתי שאני חולם ושלטתי במעשים שלי. פשוט נהניתי ממנו, ולא ניסיתי לעשות כלום, חוץ מלהסתכל בגוף ובידיים מידי פעם ואז להמשיך לשחק. היו כמה קטעים די מוזרים, מאוד קשה להסביר.. הממם באיזשהו שלב הובא לידעתי שנמצא איתי מישהו.. ידיד לכאורה, והוא היה קרוב אליי ועשיתי דברים ביחד איתו(השתעשנו ביחד בדברים בחלום) והוא גרם לי להגיע למקומות ועשות דברים, אבל אני לא זכור לי דיברתי איתו או שראיתי אותו בכלל.. אני תוהה מה גרם לי לחשוב בכלל שמשהו נמצא, ואם הרגשתי ככה אז למה לעזאזל לא חיפשתי אותו? למה לא חקרתי אותו? אה היה גם חטיף או קיי מזמר בחלום.. והרבה שטויות לא מובנות שאני לא יזכיר כבר. אני צריך להגיד משהו בקשר לפורום.. חייבים לפצל אותו, אני לא יודע איך ואיזה חלקים לקחת ולאן, אבל אי אפשר ככה.

נילאם

New member
תעופה

לא בדיוק חלומות צלולים אבל, לאחרונה היו לי חלומות תעופה, בחלום אחד טסתי בגובה נמוך, ועפתי מהר ברחובות ולתוך עליות גג, שם פגשתי זקנה חכמה מוקפת בעצמות. בחלום אחר היו לי קפיצות חסרות גרויטציה, כמו על הירח. דרך אגב התחלתי לאחרונה לעבוד בשדה התעופה. תמהני...

עז

New member
לא קראתי את הספרים של קסטנדה

בעברית, ודי קשה למצוא מאיפה הציטוט, אולי אם לוסיף/י את שם הפרק יקל עלי ועל אחרים שקראו את הספרים באנגלית. ניסיתי לקרוא ספר או שניים בעברית, אך התירגום היה מאוד רחוק מהמקור ...

סתר

New member
כל הספרים כתובים אנגלית,

כך שאין בעייה להשיג אותם. אגב, מחירם זול יותר, מאשר אלו הכתובים עיברית. (למי שמעוניין לרכוש) מאוד כיף לקרוא באנגלית. מצאתי בספרים הללו אושר גדול ונחת רוח.

עז

New member
כל הספרים כתובים באנגלית

באמת ??? ברור שהספרים באנגלית ... הרי כתבתי לך את זה! קראת בכלל את ההודעה שלי? אני ביקשתי את שם הפרק שממנו את מצטטת, על מנת להבין על מה את מדברת, ואת עונה לי שהספרים כתובים באנגלית ... מציינת שהמחיר יותר זול ושכיף לך לקרוא באנגלית, יופי לך, מה עם התשובה לשאלה שלי? מצאת בספרים "אושר" ו"נחת רוח" ... כל הכבוד לך, לעומתך אני מצאתי בספרי קסטנדה ידע שנשכח ממני, ראיתי שאפשר לכתוב על דברים שחשבתי שלא ניתנים להגיד במילים .... אז תרשי לי לשאול שוב, מאיזה פרק לקוח הציטוט?

סתר

New member
עז, כרגע נמצא לידי הספר

הטבעת השנייה של העוmמה וממנו אצטט, ברשותך. THE SECOND RING OF POWER P.265 The Nagual told us to show you that with our attention we can hold the imaged of a dream in the same way we hold the images of the world,la Gorda said The art of the dreamer is the art of attention"

עז

New member
עכשחיו באמת

בילבלת אותי לחלוטין, מה הקשר בין הציטוט הזה לראשון? אני מרגיש כמו בשיח חרשים, אז אולי עדיף שאפסיק.

חברים יקרים, תשאלו שאלות! ../images/Emo3.gif

לדעתי זו צריכה להיות כרגע בעיקר פינת תמיכה לקריאת ספרי קרלוס קסטנדה. קראתם משהו ואתם רוצים לשאול לגביו? אל תניחו שמתי שהוא תבינו... תשאלו!!!
וחוץ מזה, איזה ספר של קסטנדה אתם קוראים עכשיו? דווחו!
אוהב בן

מציאת כפות הידיים

הודעה מאת סתר שנמחקה בנסיבות מסויימות, מועתקת בזאת לכאן: "בקשו לראות את כפות ידיכם בחלום, מי מאתנו שניחן ב - flexible conception sight ימצא את כפות ידיו תוך מספר לילות. בהצלחה ואהבה, סתר"

למעלה