מקבץ גרוזיני

ליאורט1

New member
אתה יכול לספר קצת(או הרבה) על הטיול

?? אני טס בקיץ לגרוזיה ארמניה וטורקיה לחודשיים בערך אני אשמח לשמוע כל מה שיש לך להגיד... תודה רבה בכל מקרה! אחלה תמונות

carmelz

New member
קצת פרטים על הטיול

נסעתי באפריל 05, שזה עדיין לא תחילת העונה והטמפ' קרה יחסית. הגענו לשם לטיול של שבועיים בגרוזיה בלבד מפאת קוצר זמן. המדינה מאד יפה ומגוונת מבחינת נופים. אפשרויות הטרקים שם רבות ומגוונות והאנשים נחמדים בצורה יוצאת דופן. הבעיה היחידה שאני יכול לציין היא קשיי השפה. הגרוזינים לא מדברים אנגלית ואת עיקר הטיול עשינו עם תנועות ידיים- דבר שאני רואה כיתרון מכיוון שזה מקרב בין האנשים ויוצר עוד עניין בטיול. המלצה נוספת היא על הלונלי פלנט של גרוזיה במהדורה חדשה יחיסית - ספר מעולה, הסברים טובים מאד. ממולץ מאד להתאכסן בבתים שבהם המשפחות מארחות ולא בבתי המלון השיגרתיים. סך הכל הטיול בגרוזיה קל וזול יחסית (כל עוד לא שוכרים ג'יפ). לעוד פרטים אפשר לפנות במסרים.

jeshu

New member
אבל הם בטח מדברים רוסית מילון עברי - רוסי או אנגלי - רוסי בטח יכולים לעזור. ובטח יש גם שיחונים לגרוזינית.

carmelz

New member
אין צורך

במילון מכל סוג שהוא. אנשים מצליחים להסתדר אחד עם השני בשפה הכי בסיסית - ידיים. ניסית פעם לחבר משפט ממילה ועוד מילה מהמילון?

jeshu

New member
כן בטח לא צריך לחבר משפטים שלמים ונכונים - שתיים שלוש מילות מפתח יכולות לחולל נפלאות.ואנשים רבים מאוד מעריכים שאתה לומד משהו מהשפה שלהם. באתיופיה הם פשוט נדהמו מהמילון שלי. יצא לי גם הרבה תיסכול במדינות מסויימות מאנשים שלא הסכימו לעשות שום מאמץ להבין תנועות ידיים. בחנות - מצביע על הביצים - מה אתם חושבים שאני רוצה ? זה לעומת להכנס לחנות ולומר "2 ביצים בבקשה".

ליאורט1

New member
כשאתה אומר טרקים

אתה מתכוון לטיולים ארוכים(שדורשים שקש ואוהל) או טיולים רגליים באופן כללי אני פשוט מתלבט אם לקחת שקש ואוהל תודה רבה

carmelz

New member
שתי תגובות

לגבי הידיים - אתה צודק שכמה מילים עושות פלאים אבל תאמין לי שאחרי כמה וודקות בכל ארוחה (ותאמין לי שאני לא שותה לרוב) אין יותר הבדלים של שפות בין אנשים. באירוח של המשפחות שם אין דבר כזה ארוחה בלי וודקה. לגבי אתיופיה, בהחלט אנשים מאד נחמדים, אבל האנגלית שם, לפחות במה שאני נתקלתי, הייתה לא רעה. לגבי הטרקים - יש הכל. גם טרקים יומיים וגם טרקים של כמה ימים ואפילו יותר מזה. אני מציע לך לפתוח את הלונלי פלנט ולהסתכל קצת או אפילו לעשות חיפוש באינטרנט אחר טרקים בגרוזיה (בעיקר בקווקז הקטן).

למעלה