מקבץ אטליה-ישראל
איטליה השבוע עמד בסימן רומא, מטעמי עבודה, וחזרתי משם (שלשום אחה"צ) עם כמה הערות בעניני קולנריה: 1. כולם, כולל כולם, אוכלים שם גלידה, כל הזמן, בכל מקום. בעבר ביקרתי לא פעם במילנו (ולא, אני לא בעסקי אופנה, תודה ששאלתם) וכבר ראיתי את תופעת הגלידה, אבל היקף ליקוק (תסלחו לי) כמו שפגשתי השבוע, עוד לא ראיתי.(אגב, איך אין אייקון של גלידה? לא קלאסי?) 2. באחד הערבים סעדנו (לפי בחירה של איטלקים, אם כי לא מרומא) במסעדה המצויה על גג המלון "פורום" (Forum). האוכל בסדר, לא יותר מזה, אבל אחלה נוף. מי שרוצה ארוחה עם נוף (ולא בעוד אחת מהמסעדות הרבות המציפות את סמטאות העיר העתיקה) - זו בחירה נחמדה. 3. בערב השני סעדנו (שוב - בחירה של איטלקים) במסעדת Osteria Dell'Antiquario, המצוייה ב- Piazzetta di San Simeone. מקום מרכזי בעיר העתיקה, לא רחוק מהפנתאון. זו מסעדה יותר טעימה, גם אם פחות מהודרת. שם טעמתי מוצרלה חבל"ז
. כל קשר בינה לבין הגבינה המוכרת פה מקרי בהחלט. אמרו לי מכרים ממילנו שבמילנו המוצרלה היא כמו בישראל (=כמו מה שתארתי להם, הם לא היו פה). זה כנראה יחודי לרומא ופשוט מעולה - רב טעמים ועסיסי. לגבי שתי המסעדות עד כה - אני לא יכולה להעיד על מחירים כי, אממ...,
לא נאלצתי לבדוק את הענין (אפילו לא ראיתי תפריט). 4. בהמלצת הנייטיבז, הלכנו בערב האחרון, בהרכב כל-ישראלי, למסעדה בשם Osteria Dell'ingegno. גם היא מצויה במקום מרכזי בעיר העתיקה, לא רחוק מהפנתאון. ויושבים בה נראו מקומיים איניים (אנשי עסקים מקומיים ואטלקיים מביני ענין). פה ושם היו גם תיירים - בעיקר בשל המיקום המרכזי. לא היינו מאד רעבים בשלב זה (מישהו מתפלא?) אז לקחנו פסטה אחת להקדמה ושתי מנות עיקריות, כשאני לקחתי בייבי קלמארי עשויים ברוטב ביתי משובח. ממול לקחו פילה דג שהיה בסדר גמור אם כי לדעתי הצלחתי יותר. היות והפעם ראיתי את התפריט אני יכולה לבשר לכם שגם כאן, כמו בכל רומא, הכל יקר. לא היתה מנה אחת, קטנה ככל שתהא, בפחות מ- 10 יורו, והרב היה הרבה יותר. 5. בין השלל שחזר עימי במטוס היו שני בקבוקי לימונצ'לו. אותו משקה תמים לכאורה אך בעל תכונות קטלניות לעילא. מה שרציתי לציין בענין זה הוא שלא ידעתי, אבל יש לימוצ'לו "רגיל" ויש לימונצ'לו קרמי (על בסיס חלב). קניתי את שניהם, נו מה - וזה מצוין
ישראל 1. כמה שעות אחרי חזרתי מצאתי את עצמי, לראשונה, בננוצ'קה. ראשית - האוירה אחלה. לא ישבנו בחלק של הבר (שאחרי זמן מה התמלא עד אפס מקום ביפים-יפות) אלא בחלק היותר מסעדתי. יופי של אוירה וגם המוזיקה היתה לטעמי ברובה (ג'ז, אתני זר וכו'). האוכל היה בסדר אבל אני חייבת לומר שלא לגמרי ראיתי את היחודיות הגרוזינית שבו. למנה ראשונה לקחנו פלטת 'אנטיפסטי' גרוזיני שהיה בו מכל טוב, אבל בהחלט לא לצפות לאנטי פסטי איטקלי.ץ זה יותר עיגולי סלטים ממרחיים שכאלו. הלחם הגרוזיני שהוזמן בצד - עשוי מקמח תירס ומאד דחוס, היה הכרחי. עיקרית לקחנו ירקות ממולאים בבשר (הוזהרנו מראש שגם יהיה אגס והוא אגב, היה הטעים ביותר), וזה היה טעים מאד אם כי, שוב, לא לגמרי הבנו את ההבדל בין מנה כזו גרוזינית ואחרת. לקחנו גם סלט כרוד בצד אבל הוא היה כל כך סתמי שכמעט לא נגענו בו והם לא חייבו אותנו בו (בלי שביקשנו) - יפה. מנה אחרונה לקחנו מין פאי פיסטוק שעליו היתה גלידה מתוקה (דומה לקביב אבל לא) וזה היה משובח. את האורחה ליוינו ביין אדום נ-ה-ד-ר שלא הכרנו קודם והשמנו בהמלצת המלצרית. מיקב בוטיק ישראלי בשם (נדמה לי) פלאם (או משהו כזה). חיסלנו את זה עוד באמצע הדרך, ורק הפגישות שהיו קבועות לשנינו על הבוקר למחרת מנעו הזמנת בקבוק נוסף וחיסולו (וזה נדיר אצלי). בסוף יצאנו בנזק ממש סביר: הבקבוק עלה 115ש"ח, והסה"ב - כולל הבקבוק - היה 262ש"ח. ממש בסדר. אופציה נחמדה. 2. יום חמישי בערב הסתיים בתהל ועל כך רק אציין מאד לטובה את הטונה הצרובה (שלקחנו אותה כטאפאס). היא היתה משובחת ביותר!
. המוחיטו שלהם היה נחמד וברדי בטקסטורה. במהלך הערב נכנסו לתהל ... meravbr ובו זוגה שכבר היטיבו ליבם במסעדה יפנית יוקרתית ורק "סיימו את הערב" כאן. קשים חיי זוג נשוי + 1, פשוט קשים
עד כאן... שבת שלום לכולם!
איטליה השבוע עמד בסימן רומא, מטעמי עבודה, וחזרתי משם (שלשום אחה"צ) עם כמה הערות בעניני קולנריה: 1. כולם, כולל כולם, אוכלים שם גלידה, כל הזמן, בכל מקום. בעבר ביקרתי לא פעם במילנו (ולא, אני לא בעסקי אופנה, תודה ששאלתם) וכבר ראיתי את תופעת הגלידה, אבל היקף ליקוק (תסלחו לי) כמו שפגשתי השבוע, עוד לא ראיתי.(אגב, איך אין אייקון של גלידה? לא קלאסי?) 2. באחד הערבים סעדנו (לפי בחירה של איטלקים, אם כי לא מרומא) במסעדה המצויה על גג המלון "פורום" (Forum). האוכל בסדר, לא יותר מזה, אבל אחלה נוף. מי שרוצה ארוחה עם נוף (ולא בעוד אחת מהמסעדות הרבות המציפות את סמטאות העיר העתיקה) - זו בחירה נחמדה. 3. בערב השני סעדנו (שוב - בחירה של איטלקים) במסעדת Osteria Dell'Antiquario, המצוייה ב- Piazzetta di San Simeone. מקום מרכזי בעיר העתיקה, לא רחוק מהפנתאון. זו מסעדה יותר טעימה, גם אם פחות מהודרת. שם טעמתי מוצרלה חבל"ז