מקבלים מה שמבקשים?

תמילי1

New member
מקבלים מה שמבקשים?

שלום וחג שמח לכולם התרשמתי שלא תמיד מקבלים את הילד שרוצים. לדוגמא: זוג שביקש ילדה בת שנה וחצי קיבל תינוקת בת חודשיים ועוד. זה נראה די מפחיד. האם זה נכון? מה עושים? הרי אי אפשר לקחת ילד מבלי לעשות לו בדיקות? האם חוזרים לארץ ומתחילים שוב בתהליך החיפוש והבדיקות? כמה פעמים צריך לנסוע לחו"ל? לימור מזל טוב. שיהיה לכם רק בכיף. העצות שלך מאוד מועילות ואנחנו מסתייעים בהן מאוד.

לימור1

New member
אפשר לעמוד על מבוקשך

תמיד יש לך זכות סירוב. נכון שאנחנו ביקשנו תינוקת בת חצי שנה (חשבנו שזה הגיל המינימלי שאפשר לבקש) וקיבלנו תינוקת בת 3-4 חודשים, ובדיעבד אני חושבת שזה הרבה יותר טוב, כי כל יום וכל שבוע הוא קריטי בהתפתחות של תינוק. אני לא שמעתי על כך, שלא עושים בדיקות. בכל עמותה חייבים לעשות בדיקות, זאת דרישה של החוק הישראלי. השאלה היא איכותן, היכן הן נעשות ועל ידי מי, האם העמותה שולחת רופא ישראלי, ואם כן, מי משלם את שכרו. מספר הפעמים שצריך לנסוע היא פונקציה של החוק במדינה בה מאמצים. באוקראינה, למשל, צריך לנסוע פעם אחת בלבד. אם צריך לנסוע יותר מפעם אחת, הרי שהעמותה עשתה פשלה כלשהי, לדעתי. ברוסיה צריך לנסוע פעמיים, פעם אחת כדי להביא רצון לאמץ ילד ספציפי, ופעם שנייה לצורך משפט האימוץ. לגבי מדינות אחרות אני לא יודעת, צריך לשאול אנשים שאימצו ממדינות בהן את מתעניינת. בהצלחה ואנחנו פה כדי לענות על כל שאלה.

למעלה