מקאלן 21 שנה

amirsun1

New member
מקאלן 21 שנה

שלום לכולם,

אני מעוניין לקנות בקבוק מקאלן 21 שנה. אני מכיר הרבה אנשים שטסים לחו"ל, ושוקל לבקש מאחד מהם לקנות לי.
באיזו מדינה הכי כדאי לקנות בקבוק כזה, ואיפה בדיוק?

תודה!

amirsun1

New member
תודה. המלצות נוספות?

האמת? ציפיתי לקבל בפורום כזה הרבה יותר תגובות לשאלה שלי...

הסיבה היא שמדובר בבקבוק יקר להחריד

שכנראה רחוק מלהצדיק את מחירו. והיום גם כבר לא כל כך קל למצוא.
אנחנו פשוט מעדיפים להתרכז בדברים שנותנים תמורה גבוהה יותר לכסף.

אז המלצתי היא ותר עליו, נשמח להמליץ על חלופות אם תתעניין.
אם אתה בכל זאת חושק בו, באמת גרמניה והולנד הם האופציות העיקריות. במובן מסויים גם בלגיה.
בנוסף, אם תמצא אותו בארה"ב יתכן שמחירו יהיה זול בפער. לא ברור למה. תבדוק ב-klwines.com, חנות מומלצת.

amirsun1

New member
תודה, ועוד שאלה:

נניח שמישהו קונה לי את הבקבוק בארה"ב ב-300$, בהנחה שהוא לא מביא איתו עוד אלכוהול - האם כשהוא מגיע לארץ הוא חייב במכס (כי זה מעל 200$)?

מני.ת

New member
אל תקנה אותו ! יקר מול התמורה.

אם החבר שלך מגיע לניו יורק. שיגש לחנות בשדרת ברודווי ויקנה את הטאליסקר 174. שעולה שישים דולר (מחירו הראלי בשווקים, כמעט $200) והוא טוב עשרת מונים.

אני לא סגור על דיקדוקי החוק, אבל

אם הוא עובר במסלול הירוק עם הבקבוק הזה, ונעצר לבדיקה, אני ממש בספק אם לפקידים יהיה אכפת איזה בקבוק זה וכמה הוא עלה.

מעולם לא שמעתי על מקרה שבמסלול הירוק ביקשו קבלה כלשהי אם לא היתה חריגה בכמויות.

אם עוברים במסלול האדום או יש חריגה, אז זה כבר מקרה אחר, וכדאי באמת לברר את הפרטים במקום רשמי (אתר רשות המיסים למשל) ולא בפורום ציבורי.

down under

New member
החוק לא מתייחס כלל וכלל (הכוונה להגבלת

ה-200 דולר ארה"ב) לאלכוהול.
לאלכוהול יש חוק נפרד והוא כזה: מותר לכל אדם בן מעל 18 שנה בגילו להביא 2 ליטר יין, ליטר אחד של כהילים (וודקה, ויסקי, קוניאק, גראפה וכו').
הכוונה לא או 2 ליטר יין או ליטר אלכוהול אלא אם אתה רוצה גם וגם. אי אפשר להמיר גם ביניהם. הכוונה לא תוכל להביא 3 ליטר יין ולהגיד למוכס שלא
הבאת אלכוהול או להביא 3 ליטר אלכוהול ולהגיד למוכס שלא הבאת יין.
על בירות אין כלל הגבלה, בדיוק כפי שעל סודה וקולה ומיץ אשכוליות אין הגבלה. תוכל רשמית ומעשית כאחד להביא 4 ארגזי בירה שבכל ארגז 12 בקבוקים ולא תשלם אגורה שחוקה
אחת מכס.

גם אם המוכס יידע שקנית בקבוק ב-4000 דולר (יש אפילו בדיוטי פרי שלנו בחדר ה-VIP ויסקים וקוניאקים כאלו) אין לך מכס אפילו לא של אגורה שחוקה אחת עליו,
כל עוד לא חרגת ממגבלת הליטר למשקה כהיל.

amirsun1

New member
תודה על התשובה המפורטת

כך חשבתי, רציתי להיות בטוח.
לצערי, מהאתרים הרשמיים של רשות המסים אי אפשר להבין באופן חד-משמעי שזה המצב.

down under

New member
הרגע נכנסתי לאתר שלהם וזה דוקא כן מוסבר

הם פרטו לגבי אלכוהול (יין ואלכוהול אחר), סיגריות , תמרוקים ואז, אחרי כל זה הם כתבו "חפצים אחרים שלא פורטו לעיל...ערכם שלא עולה על 200 דולר".
כלומר ברור שאפילו אם הם יודעים שהבאת 2 בקבוקי יין שכל אחד עולה 300 דולר (יש אפילו יותר יקרים בעולם) ועוד בקבוק קוניאק שעולה 2,000 דולר (למשל רמי מרטין לואי ה-13)
אסור להם באיסור חמור לגבות ממך אפילו שקל אחד קנס/מס/מכס/you name it.

למעלה