מצ"ח

• פותח הנושא yuv_b
  • פורסם בתאריך

yuv_b

New member
מצ"ח

בקרוב אני מתחיל קורס מצ"ח, ויש לי כמה שאלות בקשר לתפקיד. הייתי מעוניין לשמוע מאנשים שיודעים מה בדיוק הולך שם, האם כדאי להגיע לשם (בהשוואה לתפקידים האחרים של החייל), האם העבודה היא קשה ואם כן - מה גורם לה להיות קשה, האם זמני העבודה הם באמת סבירים וסדירים או שעובדים מהבוקר עד הלילה, איך התנאים, האם יש הרבה תורנויות ושמירות (למה בעצם היציאות כל כך גרועות), והאם עובדים לבד או שתמיד עובדים עם מישהו. ד"א, איפה כדאי יותר לשרת - מצ"ח דן או מצ"ח ג´למה? תודה על כל תשובה

../images/Emo18.gifאין לך מה לחפש שם.....

שלום לך חמודה! אני משרת במ"צ מזה שנתיים וחצי..... אני משרת בכלא 6 ואת בטח תבררי עליי אני לא הכי מתלהב ממצ"ח כי הם לא עושים הכי בית זונות! מצ"ח טוחנים כמו מושגעים וגם העבודה שלך בשנה וחצי הראשונות תהיה להסתובב עם חוקר פז"מניק שיתן לך לעשות את כל העבודה השחורה.... וגם מה שתעשי זה דג"שים ושטויות כאלה! אם את שואלת את דעתי אז עדיף לך להיות במ"צ דן....כי שם את קרובה לכלא 4 , מ"צ דן , לימל"ט וכו´. בצריפין יותר מעניין כי יש לך שם את כל המגזרים אבל זה גם תלוי איפה את בארץ! אני מקווה מאד שעזרתי לך להחליט כי אני טיפה יותר מדי בחיל בשביל להבין בו!!!!!!!!!! נ.ב: אני מבין שתקראי את ההודעה הזאת ביום שבת אז אני עושה את השבת הזאת אבל תשאירי לי הודעה על מה שאת לחושבת......

mil

New member
תשובה

בהשוואה לתפקידים אחרים בחיל - זה כדאי מאוד. העבודה קשה, ויש לא מעט "לילות לבנים" (בלי שינה כלל). יש תורנויות ושמירות. הרבה? זה משתנה מבסיס לבסיס. לא עובדים תמיד לבד. בדרך-כלל כחלק מצוות. ג´למה עדיף על דן (בסיס חדש שנבנה לא מזמן, לכן התנאים טובים יותר).

ben_b

New member
יובל, אני יכול להסביר לך הכל על דן

זה בן דרך אגב. במצ"ח דן הם קורעים את התחת בצורה שלא תאמן עכשיו, בגלל שיש מחסור חמור בחוקרים. אני כל הזמן מדבר עם חוקרים משם והם מספרים לי. הם באים לימל"ת ב-2 בלילה לבקש אזיקים, או מישהו שמבין רוסית. או למשל, הם לא ישנים לילות שלמים, יוצאים לליווים עם עצורים, ויש עוד הרבה דוגמאות, אני אספר לך הכל בבה"ד. על מצ"ח ג´לאמה אני לא יודע הרבה, אני רק יודע שזה בסיס חדש והתנאים בו טובים. נראה אותך בבה"ד עוד שבוע וחצי... בן.

למעלה