נכון
אחות בעלי התאלמנה בגיל 27,נשארה עם 6 ילדים קטנים, היא התחתנה בת 17, כשהיתה בת 23, בהריון התגלתה לוקמיה אצל בעלה, אז 4 שנים של סבל הוצאות בלי סוף, ו... הוא הלך. הלכה לביטוח לאומי לקבל קצבת שארים, ביקשו את מצב הבנק שלה, היתה לה תוכנית חיסכון של שנים שהיתה מוקפאת והיו בה איזה 2000 ש", על שם הבת הגדולה , ובביטוח לאומי אמרו לה שכל זמן שיש לה תוכניות חיסכון הם לא יתנו לה קיצבה. בתחילה זה הרגיז אותה, והיא רצתה לוותר על הקיצבה, אבל לא היתה לה ברירה, כי נשארו לה חובות מהמחלה, ובסוף היא הוציאה את הכסף מהתוכנית. 10 שנים היא אלמנה. לא רוצה להתחתן, כי אין מציאות בחוץ במצב שלה. אז זהו, אם היא רוצה לחסוך לחתונה, או ללימודים לילדים, היא לא יכולה. האמת היא שעם מה שהם נותנים לה היא גם לא יכולה, כי מה כבר נשאר אחרי שמשלמים שכ"ל לילדים, בבתי ספר וגנים? אוכל ביגוד ושאר צרכים? אוברדראפט. והם חרדים ולא הולכים לסרטים וכאלה,כך שאין הוצאות על בילויים... בעלה שרת בצבא, ובשנים שעבד שילם כמו כל אזרח ביטוח לאומי, מס הכנסה. אבל הנה, אני יודעת שקשה לה, ואף פעם לא מתלוננת,תמיד עם חיוך על הפנים ומקרר מלא.כי היא לא תתן שהילדים שלה ירעבו בחיים, היא עושה המון בעצמה, לא מתעצלת. לפעמים האחים במשפחה רוצים לעזור לה, ופשוט נותנים לה קצת כסף, אז היא לא מסרבת, היא לוקחת, כי היא צריכה, ואלה האחים שלה, אבל היא אמרה לבעלי פעם כשקיבלה ממנו את הכסף "בכל פעם אני מתה מחדש" הוא כעס עליה "מה זה את מתה? אני נותן לך? אני נותן לילדים, והילדים שלך הם האחיינים שלי, והחובה שלי לדאוג להם, מה אני אדם זר?" אז זהו היא לוקחת מה שנותנים לה בשקט, אומרת תודה, ואנחנו רואים את ההקלה בעיניים שלה. אני בחיים לא רואה אותה , לא מפגינה בירושליים, ולא סתם מספרת על מצוקות לאף אחד. היא לבושה פשוט, אבל תופרת לבנות שלה בגדים יפהפיים במו ידיה, אף אחד לא נראה כמו יתום, אז זהו, יש כאלה ויש כאלה. אבל אלה שמפגינות אני אשמח שיצא מזה חיר, כי אני יודעת שהרבה תהנינה מזה בשקט ויגיע להן.