מצרפת לכן קישור

שש שבע

New member
אז מה בדיוק הרגיז אותך?

הדיון בכלל? התגובות? תגובה ספציפית? אני אישית חושבת שהנשים האלה כל הכבוד להן , בתור מדינת רווחה שדואגת לכווווולם, גם למי שאינו אזרח המדינה, גם לנפגעי אסונות טבע בעולם,וגם לכ מיני גויים שגרים פה עם ובלי זכות, זו תעודת העניות הכי גדולה, להזניח ככה את הנשים והאנשים שבמצוקה. סתם אבסורד קטן, בתי סטודנטית, לא עובדת, והיא חיבת לשלם 100 ש"ח לחודש ביטוח לאומי, לא מספיק שהיא משלמת הון על הלימודים. עכשיו, אני בעלת עסק, בקיץ אמורה להעסיק אותה, נניח שהיא תשתכר 500 ש"ח לחודש, זה יותר ממה שהיא משתכרת כסטודנית נכון? לא משנה, היא תשלם פחות ביטוח לאומי. וזו רק דוגמא אחת. בקיצור אם אתה לא יודע לעשות פוילישטיק, אתה יכול להישאר עם התחתונים ביד. יש אנשים שזכאים לדיור מוגן ממדינת ישראל, יש לזה קריטריונים כל כך מדויקים, שאם לא עשית השתלמות קודם לא תדע לנצל את הזכות, לצערנו יש בסביבתי כמה חד הוריות, הן ברובן אלמנות שנשארו עם מספר ילדים לטפל, אז יש קיצבת שארים, ותוספת עבור כל ילד עד גיל 18, מעל סכום מסוים, מאוד קטן, מתחילים להוריד מס מהקצבה, שחס ושלום לא יאכלו קצת חמאה עם הלחם. ומה אם הילד בן 18 רוצה ללכת ללמוד? ואין לו אבא ? לא מגיע לו? כנראה שלא על פי מדינת ישראל, כי אין לו כסף, יאלללה מדיניות דפוקה הגיע הזמן לנער קצת את מיטתו המרופדת של שר האוצר ושותפיו. אני חושבת שכל הכבוד לנשים, על זה נאמר "במקום שאין אנשים היה איש" ואני אומרת "גם אם את אישה" כל הכבוד להן.

עציון

New member
מעבר לגאוה הפמיניסטית...

זכותן של נשים למחות על הרעה בתנאי מחייתן. זכותו של כל אחד לעשות זאת. אז אין מקום בכלל לדיון. מה זה משנה מה דעתי? האם זה ימנע ממישהו למחות על עוולות? ולכן, הדיון הוא עקר מלכתחילה ולא הצטרפתי לדיון שם. כן לוקחים ילדים. לא לוקחים. יש בעיה ויש מחאה. וזהו!!!! האם אחווה דעה ואז יגידו שאני חכם? לא מבין? מה הוא מתערב? ממש לא. המדינה קיצצה כי היא לא בית דפוס לכסף. הדיון האמיתי על הפרק: האם יש מקום ל-300 אלף זרים לעבוד ובאותו זמן מספר דומה נרשם כמובטלים? זו השערוריה. או בעצם לא....

שש שבע

New member
רוצה לקצץ?

אני אתן לך דוגמאות איפה אפשר לקצץ אולי נקצץ במס]פר החכ"ים? אולי במשכורת של החכ"ים? בהטבות הרבות שלהם? של המרצים באוניברסיטאות? של השופטים בבית המשפט? בטלפון חינם לשופטים דיינים חכ"ים וכו'? בחשמל חינם אצל עובדשי החשמל? לחא, לא הכל, אלא מעבר לממצוע ארצי ברמת אוכלוסיה כמו של העובד? אולי נשים מס על רווחים בבורסה? אפילו 5 אחוז, למה לא? אתה יודע כמה זה 5 אחוז מהמליארדים שזורמים שמה מפה לשם שם לפה? יש עוד הרבה הרבה איפה לקצץ, רק שהעניים חסרי כוח והעשירים ישר יתנו לביבי ב... אז זהו. חלם קטנמה עלינו, תאמין לי.

jif

New member
הגאווה הישראלית (בעיקר הגברית)

לא נותנת למובטלים לעבוד במקום אותם עובדים זרים... בעניין האמהות החד הוריות יש לי רק שאלה אחת? איפה הן השאירו את ילדיהן הקטנים?

לקחו אותם איתן, לא ראית את הילד

שנדרס ליד האוהל ? ה' ישמור ויציל אותם. תשמעי אני חייבת לומר משהו בנושא החד הוריות וכאלה. אתם יודעים מה צורם לי? (ולא חלילה שעיני צרה בהם) הצילומים מול הטלויזיה עם התכשיטים המבריקים והענקיים עם הפסים בשיער והבלונד הבוהק , הפן המשתולל - הלו,,,,,,,, זה הרבה כסף!!!!!!!! חמותי יושבת לידי ואחת התראיינה בטלויזיה מלאת צמידי זהב על היד (אלפי שקלים רבותיי!!!) פסים בשיער (באורך שיערה זה לפחות 500 ש"ח אחד לשלושה חודשים) ומחזיקה קופסאת פרלמנט ארוך (17 ש"ח לחפיסה, כפול יום, כפול חודש ) והילד שצולם לידה נועל נעלי "ניו בלאנס". וההיא מה זה חדת עין אומרת לי "ת'סתכלי סיגלי בושה וחריפה לפחות שיצניעו את הפרטים הללו ושתלך למכור את הצמידים ותאכל". נכון? יש כאלה שיגידו לא!!!! אבל תודו יש משהו בדבריה. אנחנו מדברים על עובדים זרים ? אצל בעלי בקיבוץ לא מוכנים לעבוד ישראלים ולא מוכנים לקום בבוקר מוקדם וליסוע 3/4 שעה בכדי לעבוד במפעל אריזה. אז מי כן עובד? תיאלנדים, הודים ומעט רוסים מבוגרים שאין להם ברירה אחרת. אז תשאלו אותי מה הפתרון לפרזיט ולחרוץ שצריך לשלם את מחיר העצלן? יש פתרון!!!!!!!!! ס ל ק צ י ה (ולא במובן הגזעני חלילה) גם כך בביטוח לאומי יושבים גרבצנים שלא עושים כלום לא? שיקומו וועדות ענק לבחינת אחד על אחד מי שיכול לעבוד שיצא לעבוד ואיפה שיש מי שלא רוצה ומתפנק שישב בבית וישאכל את הקירות. יש לי שכנה נינג'ה אמיתית בחיים לא עבדה מסודר, חד הורית אם לשניים אבל שנים היא מקבלת גם ביטוח לאומי וגם "שחור" ואתם מוזמנים לראות איזה בית יש לה - חבל לכם על הזמן ממזמן!!!!!! היא בדבר אחד לא עצלנית - בלרוץ לביטוח לאומי , לשבת שם כל היום ולרוץ לוועדות - ה ת מ ד ה !!!!!!

בת ה י ם

New member
../images/Emo45.gif סיגליהיא........

ויקי כנפו פתחה במאבק אישי....(מוצדק משהו) אליה הצטרפו כמה פרזיטים (ממש ככה) צבועות שיער (כמה זה בש"ח?) צמודות לסיגריות (כמה זה בש"ח?) אאאהה והנוצצים האלה.... (מממ בטח זה מטויס אר אס)... אני חושבת שנכון שקשה כאן.....אבל במקום לצעוד לי-ם ולמחות.... רצוי קודם כל שהאנשים האלו ירצו באמת לצאת ממעגל העוני והאבטלה !!! ולא יצאו מתוך נקודת הנחה ש"מגיע לי". בוקר טוב , אין לי ארץ אחרת..גם אם קשה כאן

12אניהיא

New member
יו סיגל אני הייתי עדינה.......

בואי אני אספר לך סיפור אני עוסקת בתחום היופי ובמיסגרת העבודה שלי אני פוגשת המון נשים. באזור שעבדתי עד לא מזמן יש ים של נשים חד הוריות. היה לי מיקרה של אישה שניכנסה ושאלה אותי כמה עולה לעשות בניית צפורניים אמרתי לה את המחיר והיא התיישבה ואנוכי התחלתי לעבוד. ואז היא אמרה שאני יקרנית ואולי אני יוכל לעשות לה הנחה כי היא חד הורית והמצב שלה לא הכי טוב היא טענה שהבן שלה לא אכל בשר כבר חודשיים. אתן מבינים כמה זה עיצבן אותי...ראבק את לא קונב בשר הביתה ועושה צפורניים? אמרתי לה בכסף הזה את קונה 5 ק"ג בשר לפחות היא ניפגעה מהתשובה שלי ואמרה שהיא תעשה במקום אחר, אני למדתי מאותו מיקרה לשתוק ובטח לבן שלי לא יחסר בשר בבית. בעניין התכשיטים וצבעי השיער......ואיפה הביגוד האופנתי? ראיתי את אותן נשים בוכות בבוקר שאין ואין ואין ובלילה ראיתי אותן מבלות במועדון לילה, אתם מבינים שזה לא בילוי זול נכון? אני כבר מזמן לא מרחמת על רובן. לכו לאולמות של הבינגו ב- 28 לחודש ותיראו מי נימצא שם.

גם את הכנסת אותי לשוק../images/Emo12.gif

צפורניים לפני בשר לילד?????????????????????????? בעצם מה אני מתפלאת? הכל עניין של סדרי עדיפויות. גם גיסתי בתקופות של ה"רעב" העדיפה לקנות ריהוט יוקרתי אבל לא התביישה לומר שהמקרר שלה ריק!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(ארוך מאוד) אז אם ככה

אן שאני דפוקה או שאני לא יודעת מה גם אני רואה אמהות חד הוריות ותאמינו לי שאיפה שאני גרה לא חסר שסדרי העדיפויות שלהן זה משהו וזה מרגיז אבל מצד שני יש את אלו שהן כמוני לדוןגמה אני לא לוקחת שקל מאף אחד למעט ההנחה בארנונה ולמרות שמגיע לי הבטחת הכנסה או מה שלא יהיה עד שהקטן שלי יהיה בן שבע אני לא עושה את זה ורק שתבינו שבשביל כל שקל שאת אמורה לקבל את צריכה לעבור ים בירוקרטיות ואישה שמקבלת משהו מהמדינה לא יכולה לעבוד לא יכולה ללמוד לא יכולה ליסוע לחו"ל לא יכולה להחזיק רכב ובשביל השלמה של עד 3900 בחודש (ועכשיו קיצצו את זה) באמת שאין מה לדבר בכלל, כי אני מעדיפה לצאת לעבוד ולהרויח את מה שאני שווה (ואני שווה) ושלא יעשו לי כל מיני טובות ואני בעצם לא יכולה לחיות כי הם משלימים לי ל 3900 הבעיה היא שאישה שיש לה שלושה ילדים קטנים (כמוני לדוגמה) שעכשיו נמצאים בחופש גדול, קשה עד בלתי אפשרי לצאת לעבוד אם היה קשה לי למצוא עבודה כשהייתי נשואה עם שני ילדים, כי אני אם וזו עילה מצויינת למה לא לקבל אותי לעבודה, היום זה הרבה יותר גרוע כי יש לי שלושה ואני מגדלת אותם לבד זה פרדוקס רציני, אבל לשמחתי אני מהשורדות גם בלי הפרוטות של המדינה שגם ככה עושה לי טובה ושלא נדבר על זה שעכשיו הם לוקחים רטרואקטיבי תשלומים ששילמו במשך החצי השנה האחרונה אז יש את הפרזיטים, אבל יש את זה לא רק אצל החד הוריות ויש את הצד השני,,, למיטב ידיעתי זו פעם ראשונה בארץ שיש מחאה של חד הוריות ומה אלו מכיכר "הלחם"? הם לא אימהות חד הוריות, סתם מובטלים שרוצים לסחוט כספים אז דיי עם הדעות הקדומות, אל תשפטו אדם לפני שהייתם במקומו, פעם אתה למעלה ופעם למטה תחשבו על זה

שש שבע

New member
נכון

אחות בעלי התאלמנה בגיל 27,נשארה עם 6 ילדים קטנים, היא התחתנה בת 17, כשהיתה בת 23, בהריון התגלתה לוקמיה אצל בעלה, אז 4 שנים של סבל הוצאות בלי סוף, ו... הוא הלך. הלכה לביטוח לאומי לקבל קצבת שארים, ביקשו את מצב הבנק שלה, היתה לה תוכנית חיסכון של שנים שהיתה מוקפאת והיו בה איזה 2000 ש", על שם הבת הגדולה , ובביטוח לאומי אמרו לה שכל זמן שיש לה תוכניות חיסכון הם לא יתנו לה קיצבה. בתחילה זה הרגיז אותה, והיא רצתה לוותר על הקיצבה, אבל לא היתה לה ברירה, כי נשארו לה חובות מהמחלה, ובסוף היא הוציאה את הכסף מהתוכנית. 10 שנים היא אלמנה. לא רוצה להתחתן, כי אין מציאות בחוץ במצב שלה. אז זהו, אם היא רוצה לחסוך לחתונה, או ללימודים לילדים, היא לא יכולה. האמת היא שעם מה שהם נותנים לה היא גם לא יכולה, כי מה כבר נשאר אחרי שמשלמים שכ"ל לילדים, בבתי ספר וגנים? אוכל ביגוד ושאר צרכים? אוברדראפט. והם חרדים ולא הולכים לסרטים וכאלה,כך שאין הוצאות על בילויים... בעלה שרת בצבא, ובשנים שעבד שילם כמו כל אזרח ביטוח לאומי, מס הכנסה. אבל הנה, אני יודעת שקשה לה, ואף פעם לא מתלוננת,תמיד עם חיוך על הפנים ומקרר מלא.כי היא לא תתן שהילדים שלה ירעבו בחיים, היא עושה המון בעצמה, לא מתעצלת. לפעמים האחים במשפחה רוצים לעזור לה, ופשוט נותנים לה קצת כסף, אז היא לא מסרבת, היא לוקחת, כי היא צריכה, ואלה האחים שלה, אבל היא אמרה לבעלי פעם כשקיבלה ממנו את הכסף "בכל פעם אני מתה מחדש" הוא כעס עליה "מה זה את מתה? אני נותן לך? אני נותן לילדים, והילדים שלך הם האחיינים שלי, והחובה שלי לדאוג להם, מה אני אדם זר?" אז זהו היא לוקחת מה שנותנים לה בשקט, אומרת תודה, ואנחנו רואים את ההקלה בעיניים שלה. אני בחיים לא רואה אותה , לא מפגינה בירושליים, ולא סתם מספרת על מצוקות לאף אחד. היא לבושה פשוט, אבל תופרת לבנות שלה בגדים יפהפיים במו ידיה, אף אחד לא נראה כמו יתום, אז זהו, יש כאלה ויש כאלה. אבל אלה שמפגינות אני אשמח שיצא מזה חיר, כי אני יודעת שהרבה תהנינה מזה בשקט ויגיע להן.

geni1

New member
שני הצדדים לא בסדר...

מצד אחד האנשים הגיעו למצב כזה חלק גדול באשמתם - ובאשמת החינוך שקבלו : ואני יכולה לתת דוגמא אישית - משפחתו של בעלי היא משכבות העוני. לפני שהתחתנו עשינו מסיבת אירוסין וההורים שלו נתנו לי שרשרת מזהב . לא חבל על הכסף???? הם יכלו לעזור לנו בדירה עם זה או לעצמם... חלק גדול מזה מנטליות שמקובעת לאנשים האלה - יש סדר עדיפויות שגוי.

שש שבע

New member
לא מסכימה

אלמנות לא הגיעו למצה חד הוריות באשמתן, וגרושות, דוקא כן, אבל הברירה שלהן היא לבחור בין ג'יפה אחת לג'יפה אחרת עם סיכוי לחיים טובים יותר.

שש שבע

New member
בקטע הזה ש צמידי הזהב, את צודקת

אבל יש הרבה שהמצב שלהם ממש על הפנים ונראות גם כך, ואלה? שותקות בגלל הבושה. אז לפפחות הנינג'ות שיעשו את העבודה גם בשבילן, שיצדיקו את הביטוח לאומי שהן מקבלות ..שיעשו לטובת אחיותיהן הנזקקות.

צודקת ששית אבל לפחות שיורידו

מעליהן את כל ה"כלביאדה" בכדי שלא יגידו את מה שאנחנו ראינו. ואז הלך כל האפקט והמחלמה תהה לשווא. צודקת בהחלט שדווקא למסכנות באמת קשה להלחם ולהגיע עד לכנסת.

בפורוס אחר

הציעה חד הורית לקחת את כל המשתלחים והמשתלחות ולשים אותם רק ליום אחד במקום חד הורית מצויה.בושה שנשים חסרות סולידריות נשית.נראה עם המשתלחות והמבקרות היו מסכימות להחליף חד הורית יותר מ24 שעות במקרה הטוב

מזי א

New member
../images/Emo56.gif

אני עובדת במקום ציבורי, המעניק הנחות , ואתם צריכים לראות את כל , אני חוזרת, כל החד-הוריות,מסוג "גרושות", שבאות, עם כל התכשיטים , הבגדים והנעלים, האיפור והשיער, מחזיקות את הסיגריות , וטוענות שהמדינה " דפקה " אותן, ממש חוצפה, מקבלות כל מיני הטבות, גרות בדירות של חלמיש/עמידר, עם שכ"ד של בערך 100 שח לחודש,מחזיקות רכב, על שם האמא /האבא שלהן , בכדי שביטוח לאומי לא יפסיק להן את הבטחת ההכנסה/מזונות,ועוד יש להן טענות ללא סוף. אנחנו, עשינו צבא, עובדים שנים על גבי שנים, לא מצליחים לגרד תשלום ראשוני לרכישת דירה, משלמים את כל ההיטלים והמיסים שהמדינה דורשת , והן " נדפקו ע"י המדינה" , נו באמת, אולי רובכן " דופקות" את המדינה ולא ההפך? הרי יש גם מלא גירושים פיקטיביים, שאז האשה עם x ילדים, זכאית לדיור , במחיר זול , האבא בא וגר איתה, היא מקבלת את כל ההטבות, וגם בעלה בבית בושה וחרפה--- להן , לחד הוריות שסוחטות ללא הפסקה , ועוד מתלוננות. כידוע, יש יוצאי דופן, אחוז קטן באוכלוסיה, ואליהם לא התכוונתי.

12אניהיא

New member
שאלה מעולה jif

כואב להגיד את האמת אבל יש אמת לרוב האמהות החד הוריות. למה אישה גרושה נחשבת לחד הורית? לילדים שלה אין אבא? הוא לא משלם מזונות? למה אנחנו צריכים לפרנס אותה? חשבתם פעם כמה זה כדאי להתגרש אצלנו במדינה? אז ככה אישה גרושה נחשבת לחד הורית ואז יש לה הטבות והנחות למיניהם כמו הנחה בארנונה או בחוגים במתנס השכונתי..... ולבעל יש נקודת זכות במס הכנסה, זאת אומרת שבגלל שהוא משלם מזונות הוא משלם פחות מס מגבר נשוי.השאלה הנישאלת היא למה בעלי שנשוי לי ומפרנס את הבית בכבוד צריך לשלם יותר מיסים מגבר גרוש שהמדינה כבר מספסדת את האקסית שלו.

mariana

New member
אתם צודקים המצב אצלינו במדינה

על הפנים כל אחד דואג כאן לתחת שלו תמיד דופקים את החלשים למה? בגלל שהם לא תמיד מתלוננים. אבל אם יגעו חס וחליה בעשיר? כמו חברי כנסת וכאלה ואנשים כמו שבת שבע ציינה אותם הם יהפכו את העולם שלא יגעו בהם בשקל אז למה זה?

למעלה