מצפיות שכר להצעה

daviddeboymn1

New member
מצפיות שכר להצעה

היי חבר'ה,
לפני כשבוע התקשרו והידעו לי שעברתי את הראיון השני ומעוניינים לתת לי הצעת עבודה.
בשיחה זו שעלו אותי ציפיות שכר.
עבר כשבוע ולא התקשרו לתת לי את ההצעה עדיין.
האם יש מה לדאוג או שזה זמן סביר בחברת הייטק?
תודה לעוזרים.

darkman5

New member
מצטער אם זו לא התשובה שאתה מצפה לשמוע, אבל...

נשמע לי תמוה מאוד שלוקח להם יותר משבוע כדי להחליט האם לתת לך הצעת חוזה או לא.
אני למדתי משהו- כשחברה כלשהי באמת רוצה אותך, היא תקדם עניינים הרבה יותר מהר ממה שנדמה לך.
&nbsp
מקווה בשבילך שאני טועה ושתקבל מהם בסוף הצעה.
&nbsp
בהצלחה בכל מקרה :)

liron50

New member
יכולות להיות סיבות

פעם אחרי שהודיעו לי שעברתי את הריאיונות והכל בסדר ומתכוונים לציע לי חוזה, לקח להם כמעט חודש להציע בפועל.
לפעמים יש דברים טכניים\בירוקרטיים שמונעים את ההתקדמות. אולי מחכים לאיזה אישור סופי של גורם שנמצא כרגע בחופש בחו"ל.
&nbsp
&nbsp
הייתי מציע לפותח הפוסט להתקשר ולהתעניין.
ובלי קשר להמשיך לחפש. אולי שהאפשרות ה-I לא תתממש, או אולי בינתיים
תמצא משהו יותר טוב.

yMaster

New member
יש מקרים גרועים יותר...

במקרה שלי, אחרי שעברתי את הראיונות (+סיווג בטחוני ומטלת בית) והודיעו לי שהתקבלתי וזה עניין של יום יומיים עד החוזה - בפועל אחרי שבועיים הודיעו לי שאין תקן ושם הכל נעצר.

מה אני למדתי? במשך 3,4 חודשים הייתי עיוור לחלוטין ולא התעניינתי בעוד משרות. הגעתי לנקודה שהם אומרים לי לא והייתי צריך להתחיל הכל מהתחלה (ואנחנו היום 3 חודשים אחריי, לקח לי חודש רק "להתעודד" ולהתחיל להעביר קורות חיים, בקיצור בזבזתי עוד הרבה זמן).

ובמקרה שלך, אני הייתי מתקשר לבדוק מה קורה.
לי לא אמרו שאין תקן בהתחלה, אמרו לי כל יום "מחר הוא יתקשר אלייך" (הייתי בקשר טוב עם המגייס) וקניתי את זה(לא שהייתה ברירה...).

חכםפסח

New member
יש יותר גרוע

עברתי את הראיונות, החתימו אותי על חוזה מותנה בקבלת הסיווג, עשיתי את כל הפרוצדורה, ועד שהשב"כ סיים את התהליך (9 חודשים, אחרי תעדוף הבדיקה, פנייה למבקר משרד הבטחון, מבקר המדינה, ונציב תלונות הציבור), המשרה בוטלה.

מכיוון שאני סקפטי מטבעי, הנחתי שיש סיכוי טוב שיחזירו לי תשובה שלילית, והתחלתי לעבוד במקום אחר מתוך מוכנות להתפטר במקרה שהסיווג יעבור.

וזאת הייתה הפעם הראשונה והאחרונה שפניתי למשרות שדורשות סיווג.

darkman5

New member
תמיד יהיה מי שיגיד "אצלי גם היה מקרה כזה ובסוף כן שלחו הצעה"

וזה בסדר כי תמיד יש מקרי קצה לפה ולפה.
אבל, באופן כללי מהניסיון שיש לי ושל עוד חברים ואנשים בתעשייה, נוכחתי לדעת שכשחברה רוצה אותך היא יודעת להתגבר על מספיק מכשולים (בירוקרטיה, מנהל טס לחו"ל, ה-HR חולה וכו').

בכל מקרה, ההמלצה שלי לבחור היא כמו שכתבת, להתקשר ולבדוק מה קורה עם החברה, ובמקביל להמשיך לחפש בעוד מקומות.

selalerer

New member
עד שלא חתמו איתך יש לך מה לדאוג.

לא מפסיקים את החיפוש עבודה עד שיש חוזה חתום ביד.

TotalCommnader

New member
אחרי 4 (!) ראיונות אמרו לי שהתקבלתי. עבר הזמן בלי שקיבלתי הצ

עה וכל הזמן מרחו אותי עם "ממש בקרוב נזמין אותך".

בסוף הסתבר שהם שינו את הדרישות ל*פחות* נסיון ממה שהיה לי. בדקתי. הם באמת שינו את המודעה.

לא יכלו להגיד את האמת? לפני שבזבזתי זמן, דלק ותירוצים בעבודה? או לפחות בלי למשוך אותי כ"כ הרבה זמן אחרי?

וזה הרי בולשיט כי מה בדיוק היו עושים אחרי שהאדם היה צובר עוד נסיון אצלם?

זה גם לא שהם שינו מסניור לג'וניור אלא סתם לפחות נסיון...

zaske

New member
בתאגידים בינ"ל לפעמים זה יכול לקחת גם שבוע ויותר

האם יש הסכמה עקרונית בין הצדדים על התנאים? (שכר, תנאים נלווים, תפקיד, תחומי אחריות, תאריך התחלה)

בנוסף, כפי שכתבו קודמיי, לא מפסיקים להתראיין עד שאין חוזים ביד לבחור ביניהם.

למעלה