מצפה רמון

• פותח הנושא feil1
  • פורסם בתאריך

feil1

New member
מצפה רמון

הייי, אני וחבר שלי היינו רוצים לבלות לילה במצפה רמון תחת הכוכבים. רציתי לשאול איך נוהגים בדר"כ? ישנים שם באוהל? איפה יש מקום בטוח להקים בו את האוהל? האם תחילת אוקטובר זוהי תקופה טובה? בקיצור- את כל המידע הדרוש לשינה במדבר :] אה וגם אם יש מקום שהוקם במדבר שאפשר לישון בו? תודה :]

sitvaniyot

New member
יש חניונים מוסדרים בשמורות והם

מסומנים במפות. לא בעיה למצוא אותם לאורך המסלול. בגלל בעיות בטיחות, (מסלולי מבריחים) עדיף לישון בחניון מוסדר ולא סתם לצידי השביל. וכל השנה היא עונה טובה. ובטח שאוקטובר הוא חודש טוב. רק להיזהר ולא לטעת אוהל בוואדי, שעלול להתמלא לפתע, כי באוקט. כבר מתחילים הגשמים ויש שטפונות ללא התראה, אפילו אם האיזור שאתם מטיילים בו נראה יבש. תהינו.

maz

New member
חלק מהחניונים פחות מוסדרים

כלמר יש איזור שאפשר ומותר להקים אוהל ולהדליק אש, אבל אין מים זורמים או משהו אחר. אם זה המצב - תהיו מודעים וקחו איתכם יותר מים כמו כן - הגישה לחניוני לילה היא דרך דרכי עפר שמתאימות לכלי רכב רגילים, אבל מי שלא רגיל לא כדאי שיעשה את הדרך בחושך ולכן ממליצה לכם להגיע לפני החשיכה

ashmash

New member
לא רק שעדיף לישון בחניון

אז למיטב ידיעתי חל איסור לישון במקומות שאיםנ חניוני לילה מסודרים. חניוני לילה: חניון בארות. חורשת קק"ל במצפה רמון (שם גם יש מים ושירותים). חניון המחצבה בהר ארדון מפגש נחל גוונים עם ציר הנפט. חניון נחל נקרות. (ביציאה מהמכתש לכיוון דרך הבשמים). חניון נחל נקרות (סמוך לכביש מכתש רמון-אילת). הטיול במכתש מדהים (הייתי לפני שבוע), כמעט ולא פוגשים אנשים בעונה זו של השנה (אלא אם התחילו טיולי בי"ס) ומאוש נחמד. אני ממליץ לעבור לפחות במרכז המבקרים שבמצפה רמון לפני כדי לשמוע עוד מידע (הוא פתוח משמונה בבוקר עד ארבע או חמש אחה"צ). יש גם סרטון ורפליקות של כל מיני דברים, אבל זה נראה לי לא שווה, אם יורדים למכתש עצמו (אלא אם יש לך כרטיס מטמון ואז בלאו הכי זה חינם).

למעלה