מצפה כוכבים, טלסקופ

מצפה כוכבים, טלסקופ

לאיתי בן החמש ענין רב במערכת השמש, וזה נושא מחקר ודיבור יום-יומי כמעט כולל שיטוטים באינטרנט, ספרים, ציורים, משחקי תפקידים ועוד. חששבנו ללכת לפלניטריום שמותר רק מגיל 5 אך למיטב זיכרוני יש במיצג די הרבה רעש וגם כמובן חושך ואיתי לא מאד אוהב את שניהם. אתמול עלתה מצידו בקשה לקנית טלסקופ (הוא רוצה לראות את הטבעות של שבתאי...) וכן לבקר במצפה כוכבים. אם אני לא טועה שמעתי פעם שיש מצפה במצפה רמון ואולי רמת-גן - האם יש למישהו פרטים? כמו כן אם יש כאן למישהו טלסקופ, אפשר לקבל פרטים: איכות, מחיר, איפה קונים. עוד רעיונות יצירתיים לגבי העמקת הענין במערכת השמש? מה שבטוח שאני החכמתי ולמדתי כל מיני פרטים שלא היו ידועים לי

חוה 1

New member
שלום נועה , גם הבן שלי בן 5 ואוהב

מאד כוכבים שמש וירח. קניתי לו ספר בצומת ספרים על מערכת השמש והוא מאד אוהב את הספר. לקחנו אותו לפלנטריום והיה ממש נחמד , למרות שההסברים מסובכים לגילו בכל זאת הוא נהנה מאד. דבר נוסף, יש באי של אלפי (אתר לילדים) המון פעיליות בנושא מערכת השמש. הפעיליות בתשלום אבל שוות כל אגורה. יש שם פעיליות גם על דינוזאורים ואני מאמינה שאם הוא אוהב כוכבים הוא גם יתעניין בדינוזאורים.

נעה גל

New member
גם אצלנו יש ענין רב מאוד בכל הקשור

לכוכבים ומערכת השמש. היינו בפלנטריום (לפני שאורן היתה בת 5) והיא מאוד נהנתה. אני התאכזבתי. הטכנולוגיה שם היא משנות ה-70 המאוחרות לא יותר. במצפה כוכבים עדין לא היינו, אבל החתולה השחורה צודקת - המצפה הזה נמצא בגבעתיים על גבול רמת גן (או ההפך), ואנחנו בטוח נבקר שם (או במצפה רמון) מתישהו. אני ממליצה לך לקנות לו את "האטלס הגדול של החלל" הוא מצוין ומלא בהסברים וציורים. אנחנו גם קנינו טלסקופ ואחרי שישבתי כמה שעות לכוון אותו על הירח התברר לי שאני נמצאת לבד וכולם כבר הלכו לישון...
כדאי גם לעקוב מתי יש גשם מטאורים. השנה היה לפני מספר חודשים. אורן ודני התעוררו ב-3 לפנות בוקר ויצאו לראות אותם. הם חזרו מלאי חוויות. ובשבוע שעבר, (אני לא יודעת אם עדין אפשר לראות את זה) כל כוכבי הלכת של מערכת השמש שלנו היו מסודרים בקו אחד בשמיים. בקיצור, הנושא מרתק ממש. שבוע הבא נבחן אותך אם את יודעת את הסדר של כל כוכבי הלכת

לאה_מ

New member
../images/Emo32.gif על הסדר של כוכבי הלכת במערכת

השמש: אפשר לזכור את זה באמצעות הדקלום הבא: My Very Educated Mother Just Served Us Nine Pizza Pies יש לזה גם מנגינה, אבל לשמחתכם לא תצטרכו לשמוע אותי שרה. (למי שלא הבין: Mercury, Venus, Earth, Mars, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun, Pluto סתם, למקרה שתרצו להרשים את חבריכם (או את הילדים שלכם).

לאה_מ

New member
ועוד דבר: סיור במערכת השמש

מתוך אתר נאס"א לילדים. ואחרי שרכשתם מיומנות מספקת (כדי לא לבייש את עצמכם. ומומלץ מאד לעשות חזרות בלילה אחרי שהילדים ישנים. או להביא את אבא שלי
), מומלץ לבלות לילה בקמפינג במכתש רמון. עוד דבר - לנו יש טלסקופ בבית, ונרשמה הרבה פחות התלהבות ממה שחשבתי, וכבר שנה וחצי בערך הוא מפורק במחסן
.

אתר של נאסא

הזמנתי כעת מהאתר CD עם תמונות של הכוכבים - עולה 15$. יגיע תוך חודש. לגבי הטלסקופ זה גם החשש שלי כי בסכומים סבירים האיכות לא דרמטית ולכן גם הענין נמוג די מהר.

מערכת השמש

תודה על כל ההצעות, מענין שדינוזאורים לא מענינים אותו באופן מיוחד. את סדר הכוכבים איתי כבר יודע כולל השמות בעברית ואנגלית (אנו בית דו- לשוני), אנחנו מתעמקים במבנה הכוכבים, מרחק מהשמש,גודל יחסי, כמה זמן סיבוב סביב עצמו וסביב השמש, כמה ירחים ועוד ועוד...- ואם לא שמתם לב אז מספרים הם גם נושא אהוב. קניתי לא מזמן בצומת ספרים ספר בשם מתגלגלים עם הגלקסיות (או משהו דומה) שקצת יוצא מהפרטים ויותר נכנס לאיך זה להיות על כל כוכב. אני אנסה לדבר עם מצפי הכוכבים ונראה מה אעלה בחכתי.

יונת ש.

New member
כדאי לנסוע למדבר

שם רואים הרבה יותר טוב גם במשקפת פשוטה או אפילו סתם בעין. בנוסף, פגשתי פעם מישהו שקנה טלסקופ גדול באופן פרטי, ואפשר לבוא אליו ולצפות - בעד תשלום, אבל בלי תור והגבלות. הוא גר בדרום, ואם זה מעניין אותך אוכל לנסות לברר פרטים.

דליה.ד

New member
אנחנו קנינו מספר טלסקופים

אבל...אלו מחנויות צעצועים אינם שווים אגורה. המקצועיים יקרים. ובכלל קשה מאוד לראות כי יש אור פנסים וצריך חושך מוחלט. צריך לצאת למקום חשוך במיוחד כדי לקלוט משהו. ובסוף רק המבוגרים הצליחו לראות והילד לא. צריך יכולת הפשטה ולהבין מה רואים זה לא פשוט. כל זה מנסיון! גם בני מאוד התעניין, קנינו ספרים, קלטות, טלסקופים וההתעניינות חלפה עם הגיל.

oskl

New member
בגבעתיים

מצפה הכוכבים המפורסם של גבעתיים. כדאי ללכת. נמצא בגן העליה השניה רחוב גולומב . כדאי

לאה_מ

New member
../images/Emo124.gifבמקרה נודע לי ומטוב לבי אני

מגלה
(ותודה לאפרתש
) היום בסמוך לאחר השקיעה, ניתן יהיה לראות באופק המערבי התקבצות (התיישרות) נדירה של 3 כוכבי לכת וכוכב שביט, שימצאו במעגל שקוטרו 2.5 מעלות בלבד. הכוכבים הם נגה, כוכב הלכת הזוהר מביניהם, נראה היטב מעל לאופק המערבי לאחר השקיעה, מאדים, העליון ביותר, נראה בגוון אדמדם משמאל לנגה, ושבתאי יראה בגוון כתום משמאל לנגה ולמאדים ונמוך מהם. מזרחית לנגה ניתן לראות את כוכב חמה, וביניהם, ניתן לראות (באמצעות משקפת וממקום חשוך, מה שאומר שאנחנו לא נראה את זה
) כוכב שביט בשם אוטסונומיה FC\2002. אפשר לקרוא מידע נוסף באתר המצורף. צפיה מהנה!

למעלה