מצע לסחלבים

Lizards Master

New member
מצע לסחלבים

הגיעו לידי שני סחלבים (פלנופסיס) במצב "אנוש", ואני מעוניין לנסות להציל אותם. לשם כך אני מחפש מצע חדש שאוכל להשתמש בו. באיזה מצע כדאי להשתמש? (מה לחפש במשתלה?) נ.ב - התמונה היא כמובן לא מקומית... אלא מתאילנד, שם הסחלבים גדלים לתפארת ללא מצע בכלל (יש לי עוד תמונות שצילמתי, אבל בשל נטייתן לגרום לכאב לב לגנן הישראלי אני לא מעלה אותן
).

קטליאה

New member
מצע סחלבים

שבת שלום יש מספר אפשרויות : 1.במידה ואתה מאזור הצפון אשמח להחליף לך את המצע במצע יעודי לסחלבים המצוי ברשותי. 2.במידה ואתה במרכז אתה יכול לקפוץ ל"משתלת הפיטוניות והסחלבים " ברישפון ,תמי שרון תשמח להחליף לך את המצע. 3.במידה ואתה מאזור השרון אתה יכול לקנות מצע יעודי לסחלבים במשתלה של צבי פוקס בחוגלה. 4.ניתן להעביר גם בתקופה זו סחלבים למצע אין בעיה ,חשוב לגזום שורשים מתים ולבזוק טיפה קינמון במקום החיתוך על מנת למנוע פיטריות. ניתן להעביר פלנופסיס למצע טופ ,חשוב להקפיד במצע זה על דישון סדיר. שבת שלום קובי

טסונמי1

New member
העברתי סחלב אחד לצורך ניסיון

לסלסילת קש [ללא נילון בתוכה] נילאתי אותה עים כבול נקי- בנתיים ניראה שהסחלב מרגיש מצוין בביתו החדש-הסלסילות קוקוס או קש ללא ריפוד נילון פנימי מעולות לאלה שמשקים יותר מדי- הסלסילה מיתיבשת מהר מאוד

bel011

New member
נצל"ש - האם צריך להמשיך לדשן סחלב

גם בעונת החורף?

קטליאה

New member
אני ממשיך באופן מדולל

למרות שלפי הספרות התועלת של דישון בחורף אינה ברורה.

h o y a

New member
לא יודע למה

אבל שעשיתי היום סדר במצלמה מצאתי את התמונה הזו שצולמה בסוכות להנאתכם

למעלה