מצעד שנות ה-90 העברי שלי v2.0

TheRasmus

New member
../images/Emo43.gifמקום 13../images/Emo43.gif

האם להיות בך מאוהב - אביב גפן
לצפייה בקליפ שנת יציאה: 1994 (שיר השנה ברשת ג') מילים: אביב גפן לחן: אביב גפן "האם להיות בך מאוהב זה כשאני עצוב עכשיו והחלון מראה לי סתיו האם להיות בך מאוהב זה כשהלב מרגיש רעב כשאת לא פה לידי אז אם את רוצה לפרוח תברחי כי הכל נובל אצלי ואם את רוצה לשמוח תברחי כי כלום לא מצחיק אותי.."

TheRasmus

New member
../images/Emo43.gifמקום 12../images/Emo43.gif

אהבה קצרה - מאיר בנאי
להאזנה לשיר שנת יציאה: 1992 (שיר השנה ברשת ג') מילים: מאיר בנאי לחן: מאיר בנאי "מה את מנסה לומר, לא אכפת לי מה מאוחר כל כך עכשיו ואין כאן אהבה מבטים נפגשים ואנחנו שני זרים את היית יפה כל כך אז במסיבה בעינייך השתויות הצעת לי אהבה האורות עמומים ואנחנו כבר עוזבים רוח בשדרה, את כאן לצידי לילה יעבור בביתך או בביתי ובנגיעה, יש בה גם תקווה שאת האחת שחיפשתי בדרכי.."

TheRasmus

New member
../images/Emo43.gifמקום 11../images/Emo43.gif

שישי שבת - זקני צפת
לצפייה בקליפ שנת יציאה: 1994 (מקום 7 במצעד השנתי של רשת ג') מילים: מאור כהן לחן: מאור כהן ואורן לוטנברג "לא תבואי שישי שבת זהו יום הבוחר לא תבואי שישי שבת זהו יום הבוחר לא אנחנו לא חיות רק בני אדם לא אנחנו לא חיות כן אנחנו העולם.." עשרת הגדולים יותר מאוחר..

TheRasmus

New member
../images/Emo106.gifלהקת העשור../images/Emo106.gif

1.איפה הילד
2. סטלה מאריס 3. נוער שוליים 4. היהודים 5. אתניקס 6. מופע הארנבות של ד"ר קספר 7. טיפקס 8. משינה 9. החברים של נטאשה 10. אבטיפוס

TheRasmus

New member
../images/Emo41.gifמקום 10../images/Emo41.gif

אתה פה חסר לי - נורית גלרון
להאזנה לשיר שנת יציאה: 1993 (מקום 7 במצעד השנתי של רשת ג') מילים: אביב גפן לחן: אביב גפן "גשם כיסה את אספלט הכביש ביום הכי קר בשנה ומעיני שלי טפטוף מקומי כי יש סדק בלב האהבה כשהלכת מכאן לא ידעת לאן מסגרת פניי בחלון אבל גם בתמונות לפעמים הדמויות מקשיבות לטקטוק השעון ואולי אתה פה חסר לי אתה כאן אתה שם ובכל זאת אתה פה חסר לי ואולי אתה פה חסר לי.."

TheRasmus

New member
../images/Emo41.gifמקום 9../images/Emo41.gif

שער הרחמים - מאיר בנאי
לצפייה בקליפ
להאזנה לשיר שנת יציאה: 1992 (מקום 14 במצעד השנתי של רשת ג') מילים: מאיר בנאי לחן: מאיר בנאי "מסתובב בעיר הישנה ורעש בא מכל פינה אני מכיר כבר מכיר כבר את דרכי בדרך לשער הרחמים. לא מביט סביב לא מקשיב איש חולם אני וכך היה תמיד אבל מכיר כבר מכיר כבר את דרכי בדרך אל שער הרחמים. חי פעם רק פעם יש טעם אין טעם עם כח בלי כח שער הרחמים. בואי איתי יחד בואי מתוך הפחד כי את, גם את חלק משער הרחמים.."

TheRasmus

New member
../images/Emo41.gifמקום 8../images/Emo41.gif

לילה טוב - סטלה מאריס
לצפייה בקליפ שנת יציאה: 1993 (מקום 16 במצעד השנתי של רשת ג') מילים: ראובן שפירא לחן: פימה שוסטר, ראובן שפירא וניק מילר "הדרך עוברת סמוך אלי לאור של ירח חיוור מדי רוחות אוקטובר קר מה עוד תביאו איתכן לבד ממוות מר אורות על הדרך קרבים אלי עיניים של קרח חודרות בלי די אני מוצא מסתור דרך הפחד שלי את מחזיקה בידי עכשיו נוחי שוב וזכרי אותי אי שם בליבך הקט לילה טוב, אהובה שלי קור על גופך ירד.."

TheRasmus

New member
../images/Emo41.gifמקום 7../images/Emo41.gif

קח אותי - היהודים
להאזנה לשיר שנת יציאה: 1995 מילים: תום פטרובר לחן: תום פטרובר "מי אמר לך שאת מוזרה ומי אמר שזה אסור ומי זרק לך איזו הערה תגידי זה סגור מי אמר לך שאת מוכרחה ומי לחץ אותך לקיר בתוך כל מישהו את יכולה לשמוע איזה שיר אבל היא שם בחלומות שלא יתגשמו בלעדיך היא מחפשת ת'מקום שבו לא תחשוב עוד עליך אם אתה הולך אז קח אותי אתה שומע זאת אני שרה אליך.."

TheRasmus

New member
../images/Emo41.gifמקום 6../images/Emo41.gif

חלליות - ברי סחרוף
לצפייה בקליפ שנת יציאה: 1992 מילים: רמי פורטיס לחן: ברי סחרוף "על אדמה רטובה ללא מעקה אני מתחלק ולעולם אין קצה ללא עבר וללא זכרון אני הגיבור שרוכב בדמיון חלליות רודפות אחריך חלליות קוראות לי לחזור כשהרוחות נושבות מעליך חלליות להיות או לא להיות כמו נשמה אבודה ללא מחסה מפליג אל האור על ספינת רפאים העתיד רודף, ההווה הוא רובה אני עומד למשפט והם לא מרחמים..."

TheRasmus

New member
../images/Emo106.gifאלבום העשור../images/Emo106.gif

1. סטלה מאריס - סטלה מאריס
2. זמן סוכר - איפה הילד 3. השער נפתח - סטלה מאריס 4. מציאות נפרדת - היהודים 5. מופע הארנבות של ד"ר קספר - מופע הארנבות של ד"ר קספר 6. ציירי לך שפם - נוער שוליים 7. שינויים בהרגלי הצריחה - החברים של נטאשה 8. מה החזאי מבין - אבטיפוס 9. עכשיו מעונן - אביב גפן 10. וביניהם - מאיר בנאי

TheRasmus

New member
../images/Emo41.gifמקום 5../images/Emo41.gif

קללת הפרעונים - סטלה מאריס
לצפייה בקליפ שנת יציאה: 1992 מילים: פבלו רוזנברג לחן: ראובן שפירא "צא עכשיו אל קצה הזמן אחכה לך בקצה הזמן והרוח המכה במים תתגבר עוצמתי תרעיד את השמיים את ליבך פועם וחם עוד אשליך רוטט מקצה הזמן חלון נפתח - הנר כבה אתה שואל אך אין תשובה רק קול הרוח הבוכה ירעיד גופך יקפיא דמך וכשהכל יהיה מובן אקח אותך אל קצה הזמן.." *לקוח מתוך אלבום העשור שלי.

TheRasmus

New member
../images/Emo41.gifמקום 4../images/Emo41.gif

הקיץ האחרון - שפיות זמנית
לצפייה בקליפ שנת יציאה: 1991 (שיר השנה ברשת ג', 52 שבועות של צעידה במצעדים השבועיים) מילים: מקס גת מור לחן: מקס גת מור "זה הקיץ האחרון שלי אתכם עם הגשם הראשון אני אעלם דמעותי יזרמו במורד הרחובות כמו עלה נושר ותקוות רחוקות אני איש של חורף בין אלפי אנשי ים אך בחורף הזה כבר לא אהיה קיים לאט לאט השכבות נמסות בין רוצים לא רוצים ותפילות אחרונות אז תזכרו שהבטחתם לא לבכות כי השמיים גדולים והדמעות קטנות תעצמו את העיניים כל גשם ראשון ותחשבו עליי.."

למעלה