מצעד שנות ה-90 העברי שלי v2.0

TheRasmus

New member
../images/Emo203.gifמקום 40../images/Emo203.gif

הוא (בואי כלה) - אחינועם ניני
לצפייה בקליפ שנת יציאה: 1993 (מקום 29 במצעד השנתי של רשת ג') מילים: לאה גולדברג לחן: אחינועם ניני וגיל דור "בירח אדום מול הים מפכה דמך. בירח אדום מול הים דמי ודמך. וגלים בדכים זועקים בבכים את שמך, את שמך, את שמך, בואי כלה.."

TheRasmus

New member
../images/Emo203.gifמקום 39../images/Emo203.gif

אהבה אסורה - זהבה בן
לצפייה בקליפ שנת יציאה: 1999 (מקום 5 במצעד השנתי של רשת ג') מילים: ישי אמיר לחן: ישי אמיר "..הנה בוקר כיביתי את הנר עוד לילה עבר האם אתה עוד ער האם, האם נגמרה האהבה בוא אהובי, בוא רק תן לי יד. געגועים לחיבוקים חמים נזכרים רק ברגעים יפים כיף זה היה עכשיו עצוב לי נורא.."

TheRasmus

New member
מה מזרחי בשיר הזה חוץ מהפרצוף שלה?../images/Emo122.gif

שיר פופ מיוחד עם אחת ההפקות הגדולות של שנות ה-90.

TheRasmus

New member
אז גם השירים של עמיר בניון נחשבים למזרחית?

בשיר הזה היא אפילו לא מבטאת את ה"ר" האופיינית לזמרים מזרחיים, שלא נדבר על חי"ת ועי"ן שלא קיימים בו.

limors2

Well-known member
בשבילי, הסילסולים הופכים את השירים למזרחיים.

גם אם אין מבטא.

TheRasmus

New member
../images/Emo203.gifמקום 38../images/Emo203.gif

דמעות - אייל גולן
להאזנה לשיר שנת יציאה: 1998 (שיר השנה ברשת ג') מילים: זאב נחמה לחן: זאב נחמה ותמיר קליסקי "..פני קטיפה שראיתי רוך ותמימות של פורקן נעורים בך לגעת רציתי ולא היו בך חיים שמך חקוק על האבן רק אהבה נשארה לי בלב את עכשיו בגן עדן ולי נשאר הכאב - אמרת שהגשם ישטוף את הדמעות אבל הגשם הפסיק והדמעות ממשיכות הן זולגות אל הקבר החם יורדות בכל העולם.."

TheRasmus

New member
../images/Emo203.gifמקום 37../images/Emo203.gif

דמעות - אלמנה שחורה
להאזנה לשיר שנת יציאה: 1996 מילים: אלמנה שחורה לחן: אלמנה שחורה "..דמעות על אדן החלון שוב קוראים לי לחזור מכאוביי מזמן חבול לא נותנים לי מנוח אם את לבד אז תסתכלי אני מושיט לך יד ולמה לך לסבול את הכל תאמרי לי מי יכול? מי יכול?.."

TheRasmus

New member
../images/Emo203.gifמקום 36../images/Emo203.gif

ציפור מדבר - אתניקס
לצפייה בקליפ שנת יציאה: 1990 (מקום 2 במצעד השנתי של רשת ג') מילים: זאב נחמה לחן: זאב נחמה ויועד נבו "את קרובה אל קו הגבול שבויה, קסמו של המדבר את עמוד האש לפני המחנה - בראשית את מסיתה אל קו המים והאש לא תבער את הלהבה והלהב כמו ציפור את חופשיה רוצה לגעת בשמיים כמו ציפור את חופשיה מסיתה אל קו המים ציפור מדבר.."

TheRasmus

New member
../images/Emo203.gifמקום 35../images/Emo203.gif

לאורך הים - עפרה חזה
לצפייה בקליפ שנת יציאה: 1994 מילים: איילה אשרוב לחן: איילה אשרוב "תגיד לי איך לעצור את הדמעות תגיד לי איפה יש עולם אחר לחיות תגיד לי למה אין אמת רק הזיות אז למה לנסות ולהמשיך עכשיו לבכות לאורך הים אין גלים יש עולם שנשבר לרסיסים על המזח.."

TheRasmus

New member
../images/Emo203.gifמקום 34../images/Emo203.gif

ליפול על גן עדן - תופעת דופלר
לצפייה בקליפ שנת יציאה: 1993 (מקום 5 במצעד של רשת ג') מילים: ברוך פרידלנד לחן: ברוך פרידלנד "בוא ניקח סירה קטנה נפליג בה אל הים ברגע שנתפוס מרחק נוציא לה את הפקק. בוא ניקח דקירה קטנה נטוס מחוף לחוף וכשהגלגלים יראו נוכל סוף סוף לצעוק. אל תגיד זה לא יפה אל תהיה קשה כי מה אני בסך הכל רוצה? רק ליפול על גן עדן ליפול על גן עדן ליפול על גן עדן..."

למעלה