מצעד הפזמונים

אפי לוג

New member
מצעד הפזמונים

אנחנו יוצאים יחד חודשיים וקצת. 65 ימים בערך. חודשיים וקצת אני מחכה שיגיד לי את המשפט ההוא שמורכב מ-3 מילים. 65 ימים הוא שותק, ביום ה-66 הוא עושה את זה ומשחרר מגרונו את שלושת המילים, בקול אלט משהו :"תעברי לגור איתי"? "כן, כן, כן", אני מחזירה לו את שלושת המילים שלי בסופראן. שישי אח"הצ, כמו בטקס של קבלת שבת המלכה, אני מתייצבת אצלו בדירה. מטפסת שלוש קומות, מתנשפת, מבליטה חזה, מכניסה בטן ומצלצלת בפעמון. הוא פותח, מעיף מבט בשתי שקיות הניילון שאני אוחזת, העמוסות בספרים שלי, ועוד מבט מעבר לכתפי, מנסה להבין אם משה הובלות בעקבותי ושואל: "זה הכל? אין לך ריהוט" בגדים? חתול? מיקרו? משהו?" "יש לך כוננית לספרים שלי?" אני בולעת רוק ועלבון לאינטלקטואליות שלי... הרעיון הזוגי מתחבב עלי במהלך השבת, שעוברת עלינו בתנוחה אופקית. "לגור איתו", מתנגן אצלי שוב ושוב. השבוע הראשון שלנו עובר כמו טריפ הזוי. משחת השיניים הפתוחה לא מרגיזה אותי, התחתונים שלו על רצפת המקלחת לא עושים לי חשק לצעוק, הקונדומים המשומשים מתחת למיטה לא מזיזים לי, שערות הכלב במיטה לא מפריעים לי, נגמר הקפה? המאפרות מלאות? הזבל גולש? הכלים עלי? הטלפונים מהחברות הישנות שלו? הכל זניח. "לגור איתו" אני עדיין שרה כמו באופרה. בשבוע השני, אני מוצאת את עצמי לא ממהרת הביתה, מתנדבת לשעות נוספות במשרד, עוזרת לזקנים לחצות את הכביש, בודקת אפשרות להכנסה נוספת במשלוחי פרחים. מגיעה הביתה בשעות הערב המאוחרות, מפהקת, נותנת הסבר קצר ומדעי על היום המפרך שהיה לי ומבטיחה לו שמחר אקח על עצמי את מטלות עוזרת הבית. "לגור איתו" אני מגמגמת בזיוף. בשבוע השלישי, אני מתעוררת עם כאב ראש, טשטוש בראיה ובלאק אאוט פתאומי שמשכיח ממני את מילות השיר "לגור איתו". גוררת עצמי למטבח, ניצבת מול המקרר ומחפשת את ידית הפתיחה. אני מתקשה למצוא את ידית המקרר ולא בגלל ראיה מטושטשת. המקרר מכוסה כולו בפתקים וורודים שהוא מצמיד למקרר אחת ל-7.5 דקות: "רינתוש מתוקה, תורידי את שולץ לסיבוב קקי בפארק" "אני אוהב אותך, תקני קפה בדרך הביתה" "רונוש, אני לא מוצא את הגרב השחורה עם החתול האדום" "את מגיעה היום בערב? תביאי איתך איזה טייק אווי" "תור מי להוריד היום את הזבל?" "צילצל היום רון, אמר שהיה אהבת חייך, מיהרתי לצאת ולא הספקתי לרשום את הפלא שלו" "פמקין שלי, בא לך לאכול היום בחוץ? תזמינו לנו שולחן אצל איזי" "אמא שלך מוסרת שדודה חנה תהיה אצלה היום, היא תשמח לראות אותך" "יש לך היום תור לשיננית בשעה 8 בבוקר, אל תאחרי" "נגמר הבונזו, תקני 18 ק"ג. "לגור איתו" אני מפסיקה לשיר. מוותרת על חיפוש ידית המקרר, מושכת עלי ג´ינס וטישרט ומחזירה את הספרים לשתי שקיות ניילון. במדרגות, אני מוצאת את עצמי מפזמת: "אני חוזר הביתה". אני חושבת שבפעם הבאה אחכה עוד כמה ימים, לפני שארצה לשמוע את אותן 3 מילים.

ד מ ד ו מ י ם

66 ימים חיכית כדי שיוציא 3 מילים - אוי, אוי, זה כמו לחכות 22 ימים כדי שיוציא מילה אחת - וכבר מיהרת לשיר את "לגור איתו", בלי שהיה לך בכלל את תדר הגל שלו, הנה, תראי מה יוצא מזה בסוף, אף אחד, כנראה, גם לא לומד מהנסיון של השני, חבל שלא בדקת קודם מה קרה, למשל, לכותבת השיר הזה - מירית שם-אור - שהיא עצמה כבר לא יכלה לגור עם מי שהלחין ושר את השיר הזה עצמו, וגם היא לקחה את שקיות הניילון שלה, אחרי שגם הוא שר לה מעומק הגרון הישארי עימי הלילה, למילים שהיא כתבה לו, ואפילו כבר קיבלה ממנו אלף נשיקות, הכל מילים שלה. סטטיסטיקה קרה: באופן אירוני, "לגור איתו" הוא אחד משלושת השירים הארוכים ביותר של צביקה פיק. הארוך ביותר - למעלה משש דקות אורכו - הסביר לה בדיוק מדוע. שמו: "לא אני הוא האיש". חה. מיקרי בלבד?!

אוי ואוי, Al שלנו זוכר את שירי...

...צביקה פיק, ה"אליל"... חהחהחהחה חהחה חהח ח איזו אינפורמציה מיותרת, לפעמים אנשים סוחבים איתם...

אתה מדבר על אינפורמציה מיותרת

שאנשים נושאים על גבם בצרורות כבדים ומקלם נשען אל הקרקע? אתה מדבר? שאני אספר לכולם איך כיתתתי רגליי הוירטואליות (היפות כמובן) לחפש עבורך שאלות וקושיות שמי יודע בשביל מה אתה צריך את המידע. אחותו מודה ומתוודה -אספנית כפייתית של פריטי אנפורמציה מיותרים. (אבל לא צביקה פיק, עד כאן!)

חהחהחההחחה, אחותו של W...

...זה באמת עובר כל גבול, צביקה פיק... לפחות בזה אנו תמימי דעים...
שבת שלום, אחותו של W...

הלו, על מה כל הרעש? ../images/Emo15.gif

אומנם, בענייני טעם וריח אני מקפיד שלא להגיב - אלה הם דברים שמראש אין מה להתווכח עליהם - אבל אם כבר אתה חוזר פעמיים על ה-חהחהחהחהחה הארוך - אז זה הזמן להבהיר את מה שכבר הבהרתי בעניין דומה: שאין עצם האיזכור של אדם, גוף, חפץ, מאורע או כל פרט אחר - אין בעצם האיזכור שלהם מאומה שאפשר להקיש מהם על הטעם האישי שלי. ראה הבהרה דומה בעניין איזכור תנור פרידמן בתשובתי לחבר טרה. אז על מה כל הרעש בעצם? הזכירה כאן מישהי את השיר לגור איתו - היא אף מספרת שהיא שרה אותו הרבה פעמים - וכל מה שהוספתי על כך - בדרך אסוציאטיבית בלבד - שחבל היה לה לשיר את השיר הזה, בלי לבדוק תחילה שאפילו מי שחיברה אותו לבעלה, לצביקה פיק, היא עצמה כבר התעופפה ממנו עם שקיות הניילון שלה. אם הבנת מכך, בטעות, יותר מאשר היה ראוי להבין - אז אולי זו כבר הזדמנות לסנגר על אותו צביקה פיק, שכנראה משלם את מחיר פיגעי האישיות האינפנטילית שלו ו/או את מחיר הדימוי המביך שלו הנובע כנראה מחסכים שונים בעברו. חבל שאתה נתפס דווקא לקטע האישי שלו - כי ממילא לא זה היה הבסיס של תשובתי. אם תתעלם מהקיבעון האישי שיש לך כלפיו - לא תהיה לך ברירה אלא להודות שמדובר בקומפוזיטור גדול באמת, יוצר מוזיקלי שלא רק מלחין - אלא גם מנגן, גם מעבד - ואפילו מבצע את שיריו - והם כולם - עשרות במיספר - להיטים לאורך זמן, חלקם הפך כבר מזמן לקלאסיקה. לא הבנתי מה הצחוק והלעג כלפי הקומפוזיטור הזה: לא הבנתי מה לא בסדר, למשל, ב"מת אב ומת אלול" למילים של נתן יונתן. מה ה-חהחהחהחהחה הזה שלך, לא מבין מה לא בסדר מבחינתך עם הלחנים שלו, עם המלודיות שלו, עם העיבודים היחודיים שלו. מה לא בסדר עם "הסבון בכה מאוד" למילים של שטקליס שלנו, מה לא בסדר עם "אין מדינה לאהבה", הנה, לא רק לנו אין מדינה, גם לאהבה אין, מה לא בסדר עם "סימנים" של אהוד מנור, מה לא בסדר עם "מוזיקה מעלה מעלה", מה לא בסדר, אה, תגיד, שנדע, שנשמע, מה לא בסדר אצל הקומפוזיטור הזה, מה זה כל ה-חהחהחהחהחה הזה, אתה מכיר הרבה קומפוזיטורים רבים חוץ ממנו שיצרו מוזיקה בהיקף כה נרחב - וכל יצירה פצצה העוברת מדור לדור?! ואל תנסה להשיב לי בדיווה - כי עובדה שאפילו את הפרס המקצועי הגדול הזה, בקטגוריה הספציפית בה השתתף, הוא הרים בלי להניד עפעף לאחר שפיצח את הקוד המוזיקלי של 600 מיליון נפשות אירופאיות, אולי לזה אתה מתכוון כשאתה אומר שהוא עבר כל גבול, נכון, הוא עבר הרבה גבולות, בעצם את כל הגבולות כולם יחד. אתה מכיר עוד הרבה כאלה מסוגו שעשו את זה? הא. חהחהחהחהחה.

חהחההחהח, אלומיניום, אלומיניום...

...אתה בסדר גמור... זה אני אשם... חהחהחההחהחה חהחהח חה ח אתה צודק, אני צוחק מצביקה פיק, מה לעשות?...אולי הוא יוצר גדול, קומפוזיטור בחסד עליון, מבצע אוונגרדי, מלך מלכי הרכילות והכי חשוב אפולו!!!...כל אישה לרגליו תיפול... אבל בחייך אלומיניום, קצת הומור? תנוח דעתך עלייך, לנו אין דבר נגדך, נהפוך הוא, אתה כותב דברי טעם... רק מה? אולי כי חדש אתה כאן, אבל ידוע שאחותו ואני "סוחבים" עלינו "מידע חסר ערך" ומפיצים אותו ברבים, אז זה היה כמעין הומור עצמי... דבר לא היה נגדך, תצתרף אלינו ותהנה... שבת שלום אלומיניום, לא קרה כלום...

magy

New member
איך אמרה האמא לבת?

"אמרתי לך, אל תגורי עם ח-בחור., תִצאו, תִבלו, אתם יהולים גם לזעזע., ......אבל לא צריך שאת גרה איתו. בסוף חוא עוד יחשוף שאת אשתו.. בשפיל מה את צריכה את זה? לא יותר טוף שיבוא עם בוקֶט פרחים כל יום שישי? או איזה ווזה. למה שחוא יראה אותך בֶבוקר עם חרוׁלים בשַרוׂת שלך? ככה, חוא יהזיק מימך בהורה מבית טוף, עם קולטורה. הכי תיראי מה אומרת אמא שלו ששומעת שאת ח-קורבה שלו. לא מתאים לנו במישפחה מאחבת לפני חתונה. אבא שלי היה ליהיות חזן בבית כנסת ראשית מאד בוורשה. ודוד שלך חיה מוחל של יחודים מהובדים. למה אלוחים לא אוחב אותי שנתן לי ילדה כזותי מקולקלת.? איפה למדת זה? בֶבַית שלך? בֶבַית של הַבֶרות שלך? טפו........... מחר הנחנו חולכות לפאולינה שתוציא לך עין רע מחמחשבות . בוז´ה מוייייייייייייייייייייה................. פשַה קרֶף חולירע................ זה בטח הברה שלי ארנה, שרצתה בן שלה בשבילך ואת לא חיסתכלת עליו. אני בהלל לא לספר לאבא שלך איזה מין הינוך יצא לך מיוניברסיטט.. ששילמנו חון, הסכנו מיפה שלנו אוהֶל...שתיצאי מלומדת. וחִנֶה מה יצא מימך.

magy

New member
קודם כל, קפס לוק

ושיפט אחרי האות שאותה רוצים לנקד............. אם טועים , בקספייס......... אֱ 1 בֲ 2 גֳ 3 דִ 4 הֵ 5 וֶ 6 זַ 7 חָ 8 טׂ 9 כׁ 0 לְ ~ מּ +

magy

New member
אני רק הרגתי...

אבל הקטע היפה הוא של אפילוג....... אני קישקשתי תגובה.......בפולנית...... כשלא יודעים לכתוב סיפור , אז מצחיקים.......

magy

New member
הקריינות הייתה טובה מהקטע.....

אם תצלצלי תשמעי את זה ..........

צודקת../images/Emo70.gif

הקטע של אפילוג טוב...תודה לאפילוג. ואני סתם הייתי קצת אגואיסטית דאגתי רק לנִיקוּד שלי.

redredole

New member
ערב טוב.... וזה מזכיר לי../images/Emo39.gif

את האשה שרואה את בעלה בא הביתה עם זר פרחים ואומרת לחברתה שעכשו היא צריכה לפתוח עבורו רגליים אז חברתה שואלת ואין לך ואזה בבית?

מגי, הרגת אותי../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

עכשיו אני יוצא הביתה ומגיע בשעה הזו עם חיוך מאוזן לאוזן ולך תסביר...

magy

New member
אתה מזכיר לי את האלכוהוליסט

הכרוני......שהלך אחרי העבודה לתפוס איזה זיון.... אבל היה לו חיוך מרוח.....שיער פרוע....כתמים על המכנסיים....ועוד סימנים שמעידים על .....זיון......... נשבר לו כבר לספר לאשתו שקרים........והחליט שהפעם הוא בא עם האמת הביתה. זהו........מה שיהיה, יהיה........ שואלת אותו הבלומה שלו........"איפה היית עד עכשיו , ממזר עלוב שכמותך"? עונה לה האיש......שלנו............ הלכתי לדפוק.......טוב???????????? תביט עלייך מגעיל אחד..... מחייך כמו אידיוט , רטוב, פרוע.............. כאילו שאני לא יודעת ולא מכירה אותך............. שוב פעם שתית עם החברים??????????????????????

magy

New member
אם נספר את האמת תמיד

כל הסיכויים שלא יאמינו לנו........ פעם אמרו לי שהאמת, היא השקר הטוב ביותר........ אבל לפני שתלך.......תעשה איזה cat scan קטן

למעלה