מצעד החיים.

מצעד החיים.

היי לכולם! אנחנו יעל הולצברג ושחר אנקר, מסיימות קורס מצ"ב ושכב"גנקיות טריות.. קראנו באתר של תל"ם ובעיתונים על ההפגנה שהתקיימה היום למען שרידי השואה והחלטנו שמחובתנו ללכת, כחלק מנוער תל"ם וכחלק מהעם היהודי. הגענו להפגנה והיינו בטוחות שנראה פרצופים מוכרים מהתנועה. התחלנו ללכת בין המדים הכחולים של השומר הצעיר, החאקי של הצופים וצבעים אחרים של מדי תנועות נוער שונות. בין המשתתפים לא נראו המדים האדומים של תל"ם. במהלך הצעדה הצטרפה אלינו ליהי שרוין, עוד מסיימת קורס טרייה. במהלך הנאומים שנשאו שרידי השואה וראשי הארגונים שעזרו לקיים את ההפגנה, הבנו יותר את מצבם של שרידי השואה בארץ ואת משמעות הפגנה ושמחנו על כך שהחלטנו לבוא. בסוף הנאומים, הקריאו את שמות תנועות הנוער שהשתתפו בהפגנה וצרם לנו שהשם של נוער תל"ם לא עלה. בסוף ההפגנה, כשאנשים התחילו להתפזר, פגשנו את רינת צפניה ודיברנו איתה על כך שכיוון שתל"ם לא מגיע לאירועים כאלו, יש פחות מודעות בסביבה לתנועה, שחלק גדול ממנה נובע מהחוסר במדים רשמיים לכל התנועה. זוהי נקודה למחשבה. אם יש לכם מה להגיד בנושא- הגיבו.

יעל ושחר...

כל הכבוד שהלכתם. זה דבר ראשון. דבר שני, אתן צודקות ב-100%. או לפחות בכמעט... אנחנו כתנועה תריכים ללכת לאירועים, והפגנות שאנחנו מאמינים במטרה שלהם. אם זה יעלה את המודעות לתנועה, זאת זאלה אחרת. אני חושבת שזה כן יתרום לתנועה עצמה ללכת לאירועים כאלה, אבל יותר מזה זה חשוב שנלך כי זה חשוב לנו, וכי אנחנו פועלים למען מה שאנחנו מאמינים.. מדים רשמיים? יש! אבל זה בעייתי, כי לא לכולם יש... זאת בעיה בפני עצמה שצריך לפתור.. אבל ממש ממש ממש כל הכבוד על זה שהלכתן, והעלתן את זה כאן בפורום, זה מקום מצוין לדיונים כאלה..

יישר כוחכן!

כל הכבוד לכן, שחר, יעל וליהי! אני חושב שיכול להיות שהגעה להפגנה כתנועה ולא כבודדים הייתה בהחלט מאפשרת תמיכה בערכים שאנו מאמינים בהם, בנוסף להעלאת המודעות לקיומה של התנועה. יכול להיות שמקומכן בשכב"ג הוא בדיוק להזכיר לשכב"ג הוותיק יותר שערכים לא נמדדים על המדף אלא ברגליים ובידיים - אם מישהו סבר שמצבם של ניצולי השואה טעון שיפור ולא הגיע להפגנה 'סתם' כי לא יצא לו (ולא כי זה רחוק מאד מחיפה/עבד/שמר על אחיו/אנא עארף. לדוג': לצערי לא יצא לי להגיע כי לימדתי באותן שעות ב'נתיב' שזה קורס לחיילים לא יהודים שאולי יתגיירו...) או כי הוא העדיף לעשות שטות אחרת אז בהחלט יש לו פחות זכות לדבר בנושא ממכן - שכן הלכתן להפגנה. אין לי ספק שלרשום הזמנה לשכב"ג להגיע בפורום ובאתר זה משהו שרכזים יכולים לעשות, ארגון החבר'ה להגיע - זה כבר משהו שאתם/ן כשכב"ג יכולים לעשות... אני מציע שבפעם הבאה שיש הפגנה שחשוב לדעתכן להגיע אליה (או לדעת מישהו אחר מהשכב"ג) - אל תסתפקו בהגעה אלא תשבו על הטלפון, פורום, אי מייל, ICQ, MSN, FACEBOOK ושאר שטויות כדי להביא כמה שיותר חברי שכב"ג לאירוע, אולי וועדת 'צדק חברתי'/גמ"ח, צריכה לקחת את זה על עצמה. בכל מקרה - כל הכבוד שהייתם שם! אודי

יעל, שחר, וליהי

כל הכבוד!
אני מסכימה עם אלפקה בסטייל

yuvalberger

New member
שכב"ניקיות יקרות

אני שמח מאוד שהחלטתן להשתתף בהפגנה ! כי כמו שנאמר פה לפני משמעות ההפגנה ומטרתה מוצדקת ונכונה! למה אני לא הייתי שם אני יכול תרץ באלף ואחת דברים אבל זה לא ישנה כי לא הייתי שם! אז אתן כשכבגניקיות טירות מוזמנות מהיום והלאה כן ללכת וכןם למשוך את כלח השכב"ג איתכן כי כדי שדברים יזוזו אי אפשר לקוות צריך לעשות! לכן חבובותיי היקרות המשיכו להיות מעורבות והמשיכו לתת את קולכן למען מאבקים! ואם תודיעו יום או יומיים לפני אני מבטיח שגם אני אישית אעשה כל מאמץ אפשרי כדי להגיע ולהביא איתי אנשים!

sorek3

New member
טוב לדעת שהיו גם מנוער תל"ם...

אני הייתי שם, גם כנציג נוער תל"ם וגם נציג דורות ההמשך, שאבא שלי הוא היו"ר של ארגון דורות ההמשך וגם נאם :)P). באמת הופתעתי שלא ראיתי בכלל פרצופים מוכרים, וקצת התאכזבתי שבכל פעם שקראו בשמות תנועות הנוער, נוער תל"ם לא הופיעה בשמות. צריך להעלות את המודעות של נוער תל"ם לאירועים חברתיים מהסוג הזה!!

למעלה