מצעד הגאווה

S h a y D u

New member
בבקשה, תראה לי

ציטוט שלי שמוכיח עידוד שלי להשמדת עמים. העלתי בסה"כ אופציה של "השמדת" מבנה מסוים שיביא בסופו של דבר להחלשת האוייב במקרה שתיווצר מלחמה בינינו לבין מדינות האסלאם. חבל מאד שאתה מפריך את דבריי מבלי שאתה מסתכל ימינה ושמאלה לפני כן. אם תשמור גם על קצת ריספקט, זה לא יזיק לך.

איך אתה מצפה שיכבדו אותך, בחיי.

אתה כמעט גומר מהמחשבה על מלחמת עולם. אתה בכלל יודע מה המשמעות של מלחמה כזו? אתה בכלל מבין מה המשמעות של הטבחים ההמוניים שאתה מציע, של כמויות ההרוגים? Globox צדק כשהוא אמר עליך שאתה לא מבין מה המשמעות של חיי אדם. ואני אולי לא מאמין שאתה באמת מתגייס לקורס טיס כפי שאתה מנסה לטעון, אבל אני כן מאמין שאתה עדיין מלש"ב, כי אנשים שראו מלחמה לא ירצו לחזור אליה. בטח לא יזילו ריר על האפשרות של מלחמת עולם.

S h a y D u

New member
מה שאתה אומר עלי לא נכון...

אגב, תגיד קופר, הצלחת למצוא כבר ציטוט שלי שמוכיח אחרת?

sharonhaimov

New member
תשתמש בשכל, זה עוזר לפעמים.

לאורך כל ההיסטוריה, מנהיגים דתיים השפיעו על תהליכים חברתיים ומדיניים. מנהיגות דתית זאת עמדה בעלת כוח רב, תבדוק למשל את מה שקרה בימי הביניים, כל אדם שהתנגד לכנסייה, הוצא להורג, המנהיגים הדתיים יכלו לקדם את העמדות והתיאוריות שלהם בקלות. המנהיגים הדתיים רוצים להרחיב את הבערות בקרב האוכלוסייה כדי שלא יוכלו להסיק מסקנות הגיוניות כמו: "אין אלוהים" או "החיים לא נוצרו בהוקוס פוקוס אלא בתהליכים אבולוציונים ארוכים", וכך הם יוכלו להבטיח את השליטה שלהם בקרב המאמינים. תבדוק במשך כל ההיסטוריה, כמה שהמדינה יותר מודרנית, ככה היא יותר חילונית, ידע מוביל להיגיון והיגיון מוביל להחלשות הדת. הדת היא ניגוד למדע ולתבונה. והמוסר היהודי רחוק מלהיות קדוש, ע"פ היהוה שבכלל לא קיים, מותר להרוג אויבים ולחסל עמים שלמים, מדוע? כי הם היו אויבי ישראל והאל שימש כתירוץ לחסל אותם סופית ולהתחמק מהמוסר, הרי אם משהו מגיע מאלוהים, זה הדבר המוסרי, וככה מנהיגים יהודים ומנהיגים בכל העולם יכלו להצדיק מעשיים לא מוסרים בעזרת האל שכלל לא קיים. אם זה היה תלוי ברב עובדיה, הומואים היו מזמן מוצאים להורג, כל הערבים עוד בתחילת המדינה, כל אחד שלא שמר שבת או שטות דומה, היה מוצא להורג, וכל תקרית פעוטה, הייתה נהפכת למלחמה בין ה"טוב" ל"רוע" בין השטן לאלוהים. כך את הדוגמא הכי עדכנית היום, האיסלאם. הוא לא רוצה לחסל את היהודים והמערב בגלל שאכפת להם מהשלטון הקולינאלי לפני 50-60 שנה, הם רוצים לחסל את המערב בגלל שזה מנוגד לדרך אללה שלהם.

S h a y D u

New member
ושוב..עוד הפרכות..ברמות שלא יתוארו.

לא נמאס לך?! כדי שלא יצא לי שם אחד שכל הזמן אומר "שטויות, שטויות.." ולא מביא את ציטוטיהם, אצטט אותם הפעם: "כמה שהמדינה יותר מודרנית, ככה היא יותר חילונית, ידע מוביל להיגיון והיגיון מוביל להחלשות הדת. הדת היא ניגוד למדע ולתבונה." "הדת היא ניגוד למדע ולתבונה". "מותר להרוג אויבים ולחסל עמים שלמים, הם היו אויבי ישראל והאל שימש כתירוץ לחסל אותם סופית ולהתחמק מהמוסר" "אם זה היה תלוי ברב עובדיה, הומואים היו מזמן מוצאים להורג, כל הערבים עוד בתחילת המדינה, כל אחד שלא שמר שבת או שטות דומה, היה מוצא להורג, וכל תקרית פעוטה, הייתה נהפכת למלחמה בין ה"טוב" ל"רוע" בין השטן לאלוהים" מצטער, אני לא יודע מה להגיד לך לגבי כל זה... וגם אין לי יותר כוח לכתוב אני עייף..

sharonhaimov

New member
איפה הטיעונים שיפריכו את מה שכתבתי?

אין לך מה להגיד? לא נורא, לך לרב והוא יגיד לך שאני כופר שילך לגיהנום ואתה צדיק שיגיע לגן עדן...

את האמת, ההודעה שלך

באמת די מלאה בשטויות. לא שאני רוצה להסכים עם שי המוזר הזה, אבל עדיין כמה תיקונים- היהדות לא סותרת בהכרח את המדע, והאנשים המבינים באמת יודעים את זה. תתפסי שיחה עם המורה לפיזיקה בבית ספר שלי, שהוא דתי ובעל זקן מפואר, ותראי. בכלל, רוב האנשים בישראל הם דתיים ברמה כזאת או אחרת, והיא עדיין מודרנית. ככה גם באמריקה, שהיא בכלל מדינה עם צביון דתי. דת לעיתים מביאה תקנות חברתיות וסדרים חברתיים שונים, ולא בהכרח סותרת את ההגיון הבריא. ע"פ היהדות, אסור להחריב ולחסל עמים שלמים. בני ישראל יצאו למלחמות רק כאשר היו כבושים או עמדו בסכנה וכאשר ה' נתן להם הוראה מפורשת להתארגן למלחמה. והומואים אכן היו מוצאים להורג, אבל לא כל מי שלא שמר שבת וכו', ואין מלחמה בין טוב לרע ביהדות, זאת סתם שטות והעניין הרבה יותר מורכב מזה. בקשר לאיסלאם- המנהיגים האיסלאמים אמנם משתמשים בתרוץ של הדת המוסלמית כדי לשחק עם האנשים העניים והפשוטים בארצם ולהסית אותם נגד המערב, אך האמת היא שגם כאן ישנם מניעים אחרים, פוליטיים, שנובעים מהעוני בארצות הערביות, מהאימפריאליזם המערבי, ומטירוף אישי של המנהיגים שלימדו אותם לפחד מנשים או משהו כזה.. הדת האיסלמית עצמה, כפי שהיא כתובה בקוראן, רחוקה מאוד מכל המעשים הנבזים והמוזרים שקוראים במדינות הערביות.

sharonhaimov

New member
תשובה:

האמונה האלוהית ביהדות יכולה להשתלב קצת עם המדעים, אבל בתנאי אחד, המפץ הגדול נוצר ע"י אלוהים, או אפשר כמובן להוסיף כל מיני סיפורים שאלוהים ברא את העולם לפני 5700 שנה בצורה כזאת שנחשוב שיש יותר... אבל זה לא רציני. הדת מביאה לתקנות חברתיות, יותר נכון אוכפת חוקים חברתיים שהמנהיגים פיתחו. יכול להיות שמדובר בתקנות נכונות, הגיוניות ורצויות, ויכול להיות שיוציאו תקנות חברתיות מעוותות, כמו איסור של משכב זכר, דיכוי האישה ועוד. שאנחנו באים להחליט האם פעולה או אמונה כלשהי היא חיובית או לא, אנחנו בודקים את הנזקים והתועלת שאנחנו מפיקים מאותה אמונה, ואז מחליטים, האם אנחנו צריכים לתת לה להמשיך להתקיים בגלל התועלת, או לנסות לעצור אותה בגלל הנזק האדיר. הדת מעורבת בהמון סכסוכים, כמעט כל סכסוך. כמובן שזה יהיה ברמות שונות, אבל דת מקצינה סכסוכים, כי בשם האל מותר להרוג, הרי זה מוסרי לעשות דבר בשם האל! ככה מתחמקים מהמוסר האנושי! (שנכתב ע"י אנשים, אין מוסר אחר), ולא זכור לי שמשפחת אוסמה בן לאדן סבלה ממש מכיבוש כלשהו, או מעוני, להפך, אוסמה בן לאדן הוא אדם משכיל, משפחתו הייתה עשירה מאוד וקיימה יחסים כלכלים עם ארה"ב, למעשה עם משפחת בוש!. אז איך אוסמה בן לאדן הפך לפאנט שכזה? התשובה פשוטה, הוא מאמין באל, מאמין מאוד! וזאת הבעיה! אותו דבר עם נשיא איראן המהנדס, גם הוא משתייך לזרם שיעי משיחי, וגם הוא מאמין גדול באל! בגלל זה הוא מתכנן להרוג את ה"שטן הקטן" ישראל ואת ה"שטן הגדול" ארה"ב! אם נתעלם כרגע משאר הדתות חוץ מהאיסלאם, נראה שאנחנו נמצאים במלחמה של צויליזציות! המערב הנאור (שהוא ממש לא נאור) נגד האיסלאם הרדיקלי, ואותו אסלאם רדיקלי שולט באוכלוסייה המוסלמית בעולם, ומעט הם האנשים שמתנגדים לו. האיסלאם הרדיקלי הזה תומך במדינות הלכה בכל רחבי מדינות האיסלאם, והשמדת התרבות המערבית, רצח או המרת דת בכפייה. הדת המוסלמית מאיימת על קיומה של האנושות, מכאן החשש לנשק גרעיני של איראן. ותפתחי פעם את ספר הסורה, הוא מלא בפרקים שמדברים על חיסול כל הכופרים.

אמממ.....

לפני הקמת המדינה, כשרצו לעלות לארץ ישראל- הזהירו אותם שכאן יש אנשים שמסוגלים לרצוח אותך אם אתה יהודי. בכל זאת עלו לארץ. ולמה? כי העיקרון חזק מן הפחד. לא צריך להכנע לקיצוניות. אותו דבר כאן....

השוואה מוגזמת.

לא צריך להשוות בין להעביר את המצעד מירושלים לת"א לבין ויתור על עלייה לארץ. בגדול, אין שום סיבה שלא לוותר על העיקרון, להעביר את המצעד לת"א, וחלאס. לא רואה הגיון בלעשות את המצעד דווקא בירושלים, מטעמי התחשבות וכבוד בסיסיים. וכמובן, שבו בזמן , צריך לעצור את הפסיכופטים שהפיצו את הכרזות האלה.

המטרה זה להלחם על הזכויות

של הקהילה הגאה, ואיפה יותר טוב לעשות זאת דווקא מהמקום בו נשללות הכי הרבה זכויות מהם.... וההשוואה לא מוגזמת לחלוטין.... ב2 המקרים מדובר על וויתור עקרונות בגלל פחד מפנאטים....

LOL, עולם ההגדרות שלך מעוות.

פנאט הוא לא אדם שחולם חלומות רטובים על מלחמות עולם וטבח המוני, פנאט הוא לא אדם שמתעקש שנסראללה הוא צאצא של אגג העמלקי וזו הסיבה היחידה לקיומה של החיזבאללה, פנאט הוא לא אדם שהשתמש בכמה סמי הזיה ובטוח שיגייסו אותו לקורס טיס, פנאט, בעולמו של Shaydu, הוא הומוסקסואל, שמעיז להודות בכך בגלוי.

על ההשוואה לא נתווכח -

כי זה לא העניין המרכזי. אבל בקשר למקום של המצעד- ישנה קבוצה של אנשים שקמה ומתנגדת למצעד בירושלים (בוא נשים את הפנאטים שקוראים לרצח, כמה שאין לנו ספק שזה דבר חמור, בצד), בטענה שהמצעד פוגע ברגשות שלהם. מטעמי נוחות והגיון, אפשר לעשות את המצעד בת"א - ופשוט לא לפגוע בהם. בגדול, נכון שחשוב להראות שלמרות שנשללות הזכויות מהגאים, הם עדיין קמים ועושים את המצעד, אבל אין פה עניין של לבטל את המצעד לגמרי - אלא רק להעביר אותו מקום. גם אם המצעד יערך בת"א (או בכל עיר אחרת, שאין בה ריכוז גדול של דתיים שיפגעו) - יש כאן אמירה מספיק משמעותית בנוגע לזכויות ולמקום של הקהילה הגאה במדינה (במדינה, ולא בת"א).

המצעד עצמו לא פוגע בהם,

שכן בסך הכל מדובר על הפגנה למען זכויות. עצם הקיום של הגאים בירושליים הוא מה שמפריע להם, והם מנסים לשנות את זה, אז בטח שהם יתנגדו להפגנה שמטרתה לחזק אותם ואף (חס וחלילה) ולהפוך אותם לשווים. ומה הבעיה בזה שהם יעברו לת"א? כי אז, גם אם פתאום ההפגנה האחת הזה איכשהו תשנה את הגישה של המדינה לקהילה ההומו-לסבית, זה יוכיח שמקבלים אותם בכל המדינה- חוץ מבירושליים. בירושליים אין מקום לגאים, כי עצם קיום פוגע באחרים. ברור שצריך להתחשב בזה שנפגעים מזה, השאלה היא האם הסיבה שבגללה נפגעים מזה היא לגיטימית.... נגיד שהיינו עכשיו באירופה, וליהודים היו פחות זכויות מלנוצרים. היינו רוצים לקיים הפגנה למען הזכויות שלנו, אבל התושבים לא היו מסכימים, כי זה פוגע בהם שיהודים דורשים לעצמם זכויות. האם זה היה לגיטימי לדרוש מאיתנו לא לעשות את ההפגנה?

תגובה.

בעיקרון אני מסכים עם רוב הדברים שאתה אומר, ההבדל בינינו הוא ההנחה: אתה מניח שעצם קיומה של הקהילה מפריע למתנגדים, בעוד שאני מניח שהדבר שמפריע להם הוא המצעד. אפשר להשוות זאת לנסיעה בשבת: הדתיים מתנגדים לנסיעה בשבת, ולכן לא תסע בשבת במאה שערים. לעומת זאת, אם תיסע במקום אחר, שבו הרוב לא יפגע מהנסיעה בשבת - אףאחד לא יגיד לך לא ליסוע. לא עצם הנסיעה בשבת מפריע לדתיים - אלא הנסיעה במקום בו נהוג שלא לחלל שבת בפרהסיה. אותו דבר עם המצעד - לא עצם קיום הקהילה מפריע למתנגדים הדתיים, אלא ההתנהגות בפרהסיה בצורה שלא מקובל להתנהג בה. בירושלים התנהג כירושלמי (בואו נשחק חיי שרה ונבקש מציצות בקיוסקים!).

היי, גם בקיבוץ אנחנו אומרים

"חיי שרה"! בכל מקרה אני מסכימה עם הנאמר, לירושלים יש צביון דתי וכחלק מזה האנשים בה לא אוהבים הפגנות שיש בהן אופי מיני כלשהו. אני אל מבינ מה מארגני המצעד מנסים להשיג... הם מנסים להוכיח את החרדים? כי אין טעם לנסות להתווכח עם אנשי דת ולשכנע אותם שאתה נורמלי בניגוד למה שהם חושבים. ויכוח כזה הוא עקר וחסר טעם ושמור לי משמתעקש להוציא את עצמו מקופח ומסכן (כמו ההומו מליטל בריטן). אם המטרה היא לזכות בתמיכה של העירייה והמדינה כדי לקבל העדפה על הדתיים, גם זה נראה לי מטופש. שיקיימו את המצעד בתל אביב, ושלום על ישראל. ייתכן ויש כאלה שנפגעים מעצם קיומם של ההומואים, כמו שהם נפגעים מעצם קיומן של נסיעות בשבת, אך במקרה הזה זה לא העניין. חרדים הם בדרך כלל קהילה שמאוד מכונסת בעצמה ולא יוצאת למלחמות על מה שמחוץ לה.

S h a y D u

New member
../images/Emo45.gif

ההשוואה הטפשית והבזויה הזו היא עוד אחת מהדברים שמראים עד כמה שהוא יורד נמוך בשביל להצדיק את קיום המצעד בירושלים.

את ה-../images/Emo45.gif שלך לא רציתי.

אני לעומתך, רואה בחברי הקהילה בני אדם ולא סוטים, ובנוסף אני תומך בקיום המצעד, בכמה שיותר רעש ובכמה שיותר גאווה - פשוט לא בי-ם, מסיבות שכבר ציינתי. אשמח לפיכך אם לא תביע תמיכה בהודעות שלי, תודה.

למעלה