מצעד הגאווה ...

Noile

New member
and what is your opinion about

psychology? for the ones that missed the first time?

ro99

New member
../images/Emo6.gif

Don't get her started on that one... Not unless you want a really good laugh

forglemmigej

New member
אין לפסיכולוגים

מספיק כלים בשביל לראות מה באמת קורה לאדם.מי שבאמת יודע זה פסיכיאטר שהוא גם רופא ולכן למד במסגרת לימודי הרפואה את גוף האדם ולפעמים הבעיה היא חוסר של משו בגוף שמתבטא בהתנהגות מוזרה אבל עם תרופה אפשר לאזן את זה .פסיכולוג לא מסוגל לעלות על זה כי פשוט אין לו ידע ולכן יכול להווצר נזק רציני לאדם.הוא כמובן יכול להוועץ בפסיכיאטר אבל אז מה הטעם בכלל בטיפול .תראי נפש האדם זה דבר מאד חמקמק וקשה לי להאמין שפסיכולוג יכול להכיל את כולה. זה כמו רפואה ורפואה משלימה.יש אנשים שהולכים לטיפולים מוזרים כמו רייקי ,פרחי באך,קריסטאלים וכו, ויש אנשים שפשוט קובעים תור עם רופא רגיל כשכואב להם משהו. את כל זה אני אומרת על סמך חיים לצד האקס שלי במשך 13 שנים והוא היה פסיכיאטר וראיתי איך הדברים מתנהלים. רבים מהפסיכולוגים שהכרתי היו אנשים מקסימים וחכמים ונחשבו לטובים בתחומם אבל אז ראיתי שחסר להם הרבה ידע והרבה מהשם שלהם הטוב היה על סמך יחסי ציבור משומנים ולאו דוקא איכות מקצועית.

ro99

New member
אני ישר עושה הסבה לסידור פרחים!

ניתוח כל כך מעמיק ועוד מאקסית של פסיכיאטר! אני משתחווה לך ומורידה את הכובע עכשיו שאני רואה כמה באמת מקיף הידע שלך בנושא...
מותר לי להעביר את ה-insight הנהדר הזה הלאה בכדי שעוד אנשים יוכלו להבין את טעות דרכם? ומה דעתך על רפואת אף אוזן גרון או quantum physics? את פשוט מבוזבזת שם בדנמרק. הגיעה הזמן שתתחילי ללמד את העולם מאיפה משתין הדג. כולנו היינו עוורים עד שהגעת ופקחת לנו את העינים. We're not worthy!
ורק מתוך עניין (בשיא הרצינות עכשיו!): את באמת מאמינה בדברים ההזויים האלו או שסתם משעמם לך?

ro99

New member
את רוצה את האמת?

כי פשוט ניסיתי לא להגיד את האמת כולה מרוב שהצטמררתי מהבושה שאת כנראה לא מסוגלת להרגיש. תראי, אני לא יודעת בדיוק למה, אבל המינימום שציפיתי ממך הוא שתציגי בפני את הראייה המצומצמת להחריד של הפסיכולוגיה (בדרך כלל שארית מתחילת המאה שעברה) שמשתקפת באופן כל כך קבוע בתרבות הפופולרית . אלו שטרחו ללמוד את המדע הנ"ל רגילים לבורות העמוקה בנושא בקרב הרוב המכריע של הציבור הרחב. תראי, אפילו אם היית מציגה פה את הגירסה הכי רדודה שאפשר לדמיין של הפופ-פסיכולוגיה, אז היה לי למה להתייחס בדבריך, איזשהו פרט להאחז בו. אבל אפילו לזה לא הצלחת להגיע - את פשוט זרקת איזה משהו הזוי שמראה על בורות כל כך מוחלטת שאני נשארתי פעורת פה מתדהמה (הרי את כל חצי שעה טורחת להזכיר לנו שהיית נשואה לפסיכיאטר, אז חשבתי לתומי שלפחות משהו חדר אליו באוסמוזה או דרך תהליך אחר). אין ביכלתי לא לפסול או לאשר את מה שאת אומרת, או אפילו להתדיין איתך על נקודות מסויימות כי את לא אומרת דבר אחד רלוונטי שמראה הכרות (אפילו שטחית) עם פן אחד ויחיד של המדע הענק והמגוון שהוא הפסיכולוגיה המודרנית. ומה שהכי מדהים בכל הסיפור הוא שאת כל כך בטוחה בזה שאת יודעת על מה את מדברת. אני באמת מקווה שבנושאים אחרים שכן נוגעים ישירות לחייך הידע שלך קצת יותר רחב, אחרת את בצרות צרורות. תגידי תודה שהאינטרנט כל כך אנונימי. בגלל שאני לא עושה פסיכולוגיה בגרוש לאנשים חיים ו/או מתים דרך האינטרנט, ואני לא מכירה אותך מעבר להודעות תמוהות שאת נוהגת לשים בפורומים, אני לא יכולה אפילו להתחיל להבין איך בטחון עצמי כל כך מופרז מצליח להתקיים מנגד לידע ויכולת חשיבה כל כך מוגבלים. אבל אני מבזבזת את זמני פה. רבים מעירים לך השכם והערב על טעויות וחורים עצומים בידע שלך (ומוכיחים לך את זה שחור על גבי לבן) אך את ממשיכה בשלך. אני מוכרחה להודות שזאת אחת התרמיות העצמיות הכי מוצלחות שראיתי מימי. את יודעת מה? אם תכתבי ספר self help שמסביר איך את עושה את זה אז תרויחי מיליונים.

forglemmigej

New member
../images/Emo6.gifחחח איזה פחד

ועדיין לא סתרת את מה שאמרתי רק זרקת גיבובי שטויות כמו שפסיכולוגיה זה מדע.לא טרחת באמצעים המדעיים (!!!) שיש לך להוכיח לי שאני טועה. ואני אגיד לך עוד משו ובזה אני אסיים את הדיון איתך : את מה זה מעיקה .

Noile

New member
ההשואה של

פסיכולוגיה לקריסטלים קצת תמוהה בעיני. אנשי מקצוע טובים יותר וטובים פחות יש בכל מקום, כולל רפואה ופסיכיאטריה ואני מסכימה שפסיכולוגיה לא שונה משאר העולם.אבל זה שהכרת כמה פסיכולוגים שהם לא אנשי מקצוע טובים, ודרך אגב לא ברור על סמך מה הגעת לקביעה הזאת, עדיין לא מצדיק פסילת תחום שלם. כמו שיש מקרים שבהם טיפול תרופתי הוא הכרחי, יש, והרבה יותר, מקרים שבהם הטיפול התרופתי הוא מיותר, במיוחד לאור הקלות הבלתי נסבלת שבה הוא ניתן כיום. תרופות אולי גורמות להקלה בסימפטומים, אבל בלי טיפול בגורמים לבעיה אנשים נשארים תלויים בתרופות לשנים. ומיוחד לתרופות פסיכיאטריות יש תופעות לואי רבות ומאד לא נעימות. ולכן כמו שאת אומרת זה נכון שפסיכולוג טוב צריך לדעת מתי להפנות לקוח לפסיכיאטר, אבל גם פסיכיאטר טוב צריך לדעת מתי להפנות לקוח לטיפול פסיכולוגי.

ro99

New member
מה קרה לך? ../images/Emo6.gif

את לא רואה שהיא צודקת? סוף סוף קמה עילוי והראתה לגוף עולמי אקדמאי שמסתמך על מחקר שיטתי ובדוק שזה פשוט קריסטאלים ולא יותר. עדיף שתכירי בטעות דרכיך כבר עכשיו ותחסכי לעצמך עוגמת נפש בעתיד. Noile יקרה, אל תתרגשי מכל תמהונית בורה שמציבה גיבוב שטויות באינטרנט. מה שהיא אומרת פשוט לא רלוונטי. את עצמך יודעת שפסיכולוגיה היא מדע רחב ביותר שחובק קלינית, חינוכית, חברתית, התנהגותית, מחקרית, ניורולוגית, ועוד ועוד ועוד (אין מקום פה להציג רשימה מלאה של תחומי הפסיכולוגיה). פסיכיאטריה זה משהו אחר שמטפל במקרים אחרים לגמרי ומוגבל אך ורק להם (אלא אם כן יש כאלו שמטפלים בבעיות חינוכיות או בין-אישיות למשל בעזרת תרופות?
). אולי בשבילה זאת תגלית מרעישה שסכיזופרניה ומחלות נפש אחרות הן בעלות בסיס פיזיולוגי, אבל היא כנראה האחרונה בעולם שמגלה את זה. אבל בגלל שכל הידע שלה (לא רק כאן) בא מלעמוד בצל של הבעלים השונים שלה, היא לא יודעת שאפילו מחלות פיזיולוגיות כאלו מכילות בתוכן פנים אחרים (שרלוונטים גם למה שגורם למחלה לבוא לידי ביטוי וגם לריפוי ו/או טיפול), ושטיפול תרופתי אינו יעיל בהעדר תמיכה נוספת. אבל זה לא רלוונטי בכל מקרה, כי פסיכולוגיה היא מכסה שטח הרבה יותר גדול ומקיף מפסיכיאטריה והיא עוסקת בעיקר במגוון עשיר של דברים אחרים. פסיכיאטרים שעוסקים בתחומים מקבילים לפסיכולוגיה קלינית למדו פסיכולוגיה! ויש אפילו פסיכיאטרים לא מעטים שעוסקים בפסיכואנליזה... אם כבר את רוצה משהו שמקביל לקריסטאלים, אז הנה מצאת.

forglemmigej

New member
הו סופסוף דיבור לענין ולא התלהמות

ברוב המחלות לא רק מחלות פסיכיאטריות מטפלים בסימפטומים כך שבפסיכיאטריה זה לא יוצא דופן, בנוסף, להרבה תרופות אחרות לאו דווקא פסיכו טרופיות ,יש תופעות לוואי לא קלות ולוקח הרבה זמן להתאים אותן.פסיכולוגיה זה מדע פרשני וחסר להם (לפסיכולוגים) הידע הנוירוביולוגי שיגדיר מהיכן באה הבעיה,עם כל הכבוד לאמפתיה (ויש כבוד) זה לא תמיד מספיק.פסיכיאטר עושה פסיכותרפיה גם כן ולא תמיד תוקע תרופות אלא רק אם לפי דעתו זה יקל על המטופל מה שפסיכולוג אינו יכול לעשות כי כאמור הוא מוגבל בידיעתו . בקשר להערה שלך על להיות תלוי בתרופות שנים רבות יש הרבה מאד בעיות כרוניות לאו דווקא בשטח הפסיכיאטריה שחייבים לקחת תרופות כל החיים כמו סוכרת או מחלות לב ובלעדי זה אפשר גם להגיע למוות לא עלינו.על איך הגעתי למסקנה על פסיכולוגים לא טובים אני לא אכנס מבחינת צנעת הפרט.

ro99

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

אני מחכה בכליון עינים לניתוחים המעמיקים שלך על ארכיטקטורה, פיזיקה גרעינית ותכנות מחשבים.

odedee

New member
נחמד מאד!

כמה זמן אתה שם? או שהגעת רק למצעד? ועכשיו תסמן לך לבוא ביוני למצעד בסן פרנסיסקו.

gaga02

New member
מישהו יודע מתי המצעד בלוס אנגלס?

מקווה שלא פספסתי

למעלה