מצעד הגאווה

NoKiA2003

New member
מצעד הגאווה

אני בן 30, גיי, עובד, מבלה, גר לבד, עצמאי, בטוח בעצמי, מחוץ לארון, שלם ואוהב את עצמי מאד (שחוק עד כמה שזה נשמע, אבל אמיתי) והייתי רוצה לשתף אתכם בתחושות שלי לגבי מצעד הגאווה. בשנים האחרונות נהגתי לצעוד ומאד נהניתי, השנה יש לי בעיה אישית גדולה עם המצעד, אני לא מרגיש גאה להיות חלק מקהילה שלדעתי אין לה זהות, יתכן שאני מכיר רק חלק מסויים בקהילה, שגולש בצ'טים, משתתף בפורומים ובאתרי הכרויות שכל המשמעות שבהשתתפות בהם היא למטרת סקס, מימוש פנטזיות, סייבר, אורגיות וכל המשתמע מכך. חברה של אנשים ששופטת אחד את השני על פי מראה חיצוני, מה שיותר שרירי וחלק, הכי שזוף או בהיר שיש, הכי הרבה מתאמן או מושך. כל מיני נתונים בלתי אפשריים או לא מציאותיים שיש שלא מאפשרים שום סיכוי או דרך לפרוץ מעבר לזה, להשתייך למשהו אמיתי, שלם, אחר. אם במקום המצעד היה אפשר להשקיע, לשפר, ללמד, להשמיע ולהבין יותר אחד את השני ביננו, מעבר להצגה והנסיון להוכיח לסטרייטים עד כמה אנחנו מאוחדים שלמים, חזקים ובטוחים בעצמנו, שהרי בעצם זה מזוייף, לא אמיתי ולא נכון כל עוד היחס אחד לשני, כמו שאמרתי, הוא כל כך ביקורתי, צדקני ואולי אפילו אכזרי (החיפוש אחר "האחד", המושלם, הגברי, הסטרייטי) כשכל מה שלא עומד בסטנדרטים ובנתונים האלה לא ראוי אפילו למבט ולהחלפת מילה והבנה. אולי אתם חושבים שאני בדיכאון או במצוקה או בעייתי או סתם לא שלם עם עצמי, אני חושב שאני רק קצת יותר מודע לעצמי ולדברים, עם כל הצער והכאב אני חלק מאותה חברה שפשוט לא יודעת לנצל את כל הנתונים והאפשרויות שטמונות בה ומשקיעה זמן ומחשבה בדברים הלא נכונים בזמן הלא נכון... אנחנו צריכים לרפא הרבה מחלות בתוכנו לפני שאנחנו פורצים בכל מיני מצעדים וחגיגות. אני אשמח לשמוע את דעתכם, אולי ללמוד משהו חדש ולהסביר את עצמי, תודה על ההקשבה

amet

New member
אני יכול להתחבר לחלק מהדברים שאמרת

במיוחד על השיפוט של הקהילה על המראה החיצוני של האדם שמולם, שלא משנה כמה מקסים הוא יהיה הדחייה תהיה גדולה מאוד וזה לא נעים. לגבי פורמים צ'אטים וכל מה שרשמת, אני לא חושב שכולם הם למטרות סקס בלבד, כך לדוגמא את הפורום הנוכחי את פורום גאווה את פורום בנים בלבד, לא נראה לי ששם יש שיחות, או מפגשים לאורגיות למין ולכל הבבלט הזה שהצגת כאן. אני חושב שכל אחד צריך לקחת אחריות לאן הוא הולך ומה התוצאות מאותה הליכה. בהחלט אפשר להכיר אנשים מהפורום אני לא אומר שלא, אבל זה בהחלט ייעשה בצורה מאוד נעימה חברותית ואוהבת. יש לי קצת קושי עם מצעד גאווה, למשל המצעד שעומד להיות בחיפה לא מבין למה צריך לנסוע במכוניות בצהריי יום שישי, בכל מיני צבעים עם מוסיקה שבטח תעשה לא מעט "נוכחות", למה אי אפשר להתמקם למשמל באיזה פארק מסודר עם הפנניג כמו שצריך, עם הופעות של אומנים, ולהנות אנחנו עם עצמנו ועם הסובב אותנו, ומי שמקובל עליו ויירצה לבוא ולהישתתף בהחלט מוזמן. נראה לי יותר הוגן, יותר נוח, יותר מכבד את האחר, ובטח לא פוגע בגאוווה של אף אחד, ולא פוגע גם באלה שלא מכבדים את הבחירה שלנו. מה יעשו אותם ח'ברה שאין להם רכב, הם למשל לא יוכלו להשתתף במצעד, על זה כנראה לא חשבו מספיק, מה יעשו אנשים שלא רוצים לנסוע ברכב שלהם ברכבי העיר, אולי מישהו מהעבודה ייראה אותם אולי שכנים אנשים. אז מה יוצא מזה, שמצעד הדאווה הוא רק למי שייצא מהארון??? בקיצור יש לי הרבה ספקות לגביי מצעד רועש ובולט ולא באמת אירוע גאווה שמדבר על הזכויות ועל דברים נוספים שמגיע לנו לקבל אותם. דרך מצעד כזה או אחר קשה לי להאמין שממש ניגע ישירות בנקודה שכולנו מייחלים לה. יש הרבה דרכים להשיג את מה שחשוב לקהילה. שנה שעברה הייתי במצעד בתל אביב אומנם הגעתי קצת באיחור והגעתי רק לרחבה אחרי התהלוכה, ומאוד נהנתי, היה מוסיקה היה הפנינג, היו זמרים, וכמובן שמה שהפריע לי זה כביסה שחורה שאני לא ארחיב בנושא. זהו. מקווה שלא פגעתי ברגשותיו של אף אחד. רק אהבה

Yaniv-DC

New member
../images/Emo26.gif

יש משהו שתמיד הפריע לי, וזה הצדקנות הזה לגבי מראה חיצוני. תראו לי גבר סטרייט שמחפש זיון ויהיה מרוצה מבחורה חכמה אבל מה זה מכוערת. תראו לי בחורה סטרייטית שיוצאת למועדון ורוצה לחזור עם זיון הביתה, והיא תחזור עם ההוא עם הכרס, השיער שיוצא מהחזה, נו, הגמד ההוא שבקושי מגיע לה לציצי. אין מה לעשות. כשאתה מחפש סקס (וזה חוקי, וזה מותר, לפעמים זה נעים, ותתפלאו - גם סטרייטים עושים את זה!) מעניין אותך פחות האופי כי אתה רוצה לזיין את היופי וללכת הביתה. אשר לנושא ה"גברי, הסטרייטי"... נו, מה לעשות. אני הומו. כלומר אני אוהב את בני מיני. במקרה שלי המשמעות היא שאני גברים. כלומר אני רוצה שהוא יהיה גבר. אם הייתי רוצה אישה, היה לי הרבה יותר פשוט בחיים להיות סטרייט. זה היה חוסך כל כך הרבה שיחות, דרמה ודמעות. לא חלילה שאני אומר שיופי ומראה זה הקריטריון היחיד (החתימה שלי היא פראפרזה על משפטו הידוע של אוסקר ווילד) אבל זה הרושם הראשון. וכשאתה עולה לצ'ט או יוצא למועדון ורוצה לחזור הביתה עם זיון - זה לא משנה אם אתה גבר, אישה, הומו או חלילה סטרייט - זה מה שמעניין אותך.

amet

New member
טוב על זה אני בכלל לא מתווכח

שכשאתה רוצה זיון, אתה תחפש מישהו שתהנה לגעת בו וכשהוא נוגע בך, עם זה אני בכלל לא מתווכח, ואני גם לא הייתי הולך עם מישהו עם כרס או שעיר מאוד מאוד מאוד. כל אחג וטעמו האישי. אבל כשזה מגיע לסוג של חברות, ראיתי לא מעט איך אנשים נרתעיםאו מרימים גבה על אותו אדם. לא חייב להיות יפה תואר בשביל להיות בן-אדם. לא חייב להיות שרירי בשביל שאני אוכל לנהל שיחה.... ומצד שני (וכאן באה סטירה) אין מה לעשות זהו חלק מטבעו של האדם אצלם חלקנו זה פחות בולט ואצל חלקנו זה יותר בולט. אז............אני אשאיר לכל אחד לעשות את הבחירות שלו. |מי אמר שלא לומדים כל יום משהו חדש
| המשך יום מקסים לכולנו.

Liroy26

New member
קודם כל ברוך הבא לפורום!

נאמרו כאן דברים שונים ואני מסכים עם כולם אך עם זאת מעט מסתייג. אני מסכים עם יניב שאמר נכון - כשאתה מחפש זיון אתה רוצה לזיין את היופי ולא השכל. חכם? מצחיק? ספונטני? למי איכפת! שידע למצוץ, שיהיה פאסיבי ואחרי שגמרתי יעוף לי מהעיניים. מסכים עם אמט - אין ספק שמצעד גאוה שכולל רק מכוניות בהחלט יכול להוות בעיה לנטולי רכב/אנשים שנמצאים בארון. כשאני צועד אני יכול להבלע יותר בקלות בתוך ההמון מבלי לחשוש שסבא שלי יראה אותי מחר בדף הראשי של "ידיעות אחרונות" מצרפת בחור אלמוני. ההסתייגות שלי קשורה לעוד הרבה דברים שיש בקהילה אבל יחד אני בוחר לראות את מה שאני רוצה לראות. אני לא מודע לדברים שאתה מדבר עליהם כי צ'אטים, אתרי הכרויות לא מעניינים אותי. אם מישהו רוצה לפגוש אותי זה יעשה בפאב, דיסקוטק, בית קפה שם הוא וגם אני נוכל להתרשם מהסחורה קצת יותר לעומק. כמו שאני נמנע מלרכוש מוצרים דרך האינטרנט כך אני לא בוחר פרטנרים דרך האינטרנט. בכל הקשור לריפוי מחלות בתוכנו זה כבר מתקשר אלינו כחברה ישראלית. אם עדיין קיימת אפליה בין גברים לנשים, בין מזרחיים לאשכנזים אז היא קיימת גם בתוך הקהילה. (איפה טל קר כשצריך אותה?!) אם נשים עדיין מקבלות שכר נמוך מזה של גברים אז זה באמת לא משנה אם הן לסביות או ביסקסואליות או סטרייטיות. אני מאמין שיש מקום לשינוי אבל פלצני ככל שזה ישמע השינוי מתחיל אצלי ובמה שאני יכול לעשות. אולי זה לא הרבה אבל זה משפיע.

amet

New member
ברכות גאווה ../images/Emo34.gifלחברים החדשים

כן, כן, כן, אני יודע לא הכנתי לאף אחד מהם/מכם ברכת ברוך הבא בלהט הדברים אמט איבד קצת את הכיוון, הרבה זמן לא פקדו (
) אותו קהל גדול ורחב
כל-כך. עשכיו אחרי שלבשתי את הסינר ואני הולך להכין כמה קומקומי קפה (בלי בקשות מיוחדת בבקשה) הממממ........
ברוכים הבאים nokia2003, fox28,ילדה מאוהבת ב, אם טי וי, אחת ויחידה של קסם, רוני22, itzik666 , yyzi, friendlymoon למשפחת סקס וזוגיות גאה - מהשפחה הגוונת על הנט |אחלה פרסומת אה
| מה להציע לכם לשתות בזמן שאר החברה מתעוררים להם יש
|לפרגיות שבכם| יש
לסוקסים שבינכם (לירוי אתה לא מקבל, אלא אם כן תשטוף חלק מהכלים
) וכמובן יש משקה קל עסיסי, מלטף, מקפיץ, מענג, ומטריף
. ה-
על חשבון הבית, מקווה שאתם נהנים מהאירוח - טיפים והמלצות יש לשלוח במסר אישי למנהל הפורום - לירוי26- אלתפחדו לפוצץ לו את התיבה הוא אוהב את זה
. מקווה שאתם נהנהים בחרתנו, ותמשיכו לקחת חלק מהפורום, ולתרום לו מנוכחותכם, ודעותיכם, והגיגייכם. נשמח לשמוע, להעיר, ללמוד וללמד. התמונה מוקדשת לכם ולכל חברי הפורום, מבחינתי זוהי תמונה של שמחה ואהבה וחיבוק אחד גדול שעוטף את החברה החדשים והוותיקים הלוואי והאהבה
תעטוף את כולנו באור
של צבעים
וגאווה
, והשמחה תהיה מנת חלקנו בכל אשר נלך, נצעד, ונתגאה. אמן.

hatul

New member
התמונה ממש יפה

תכעס אם היא תופיע (בצירוף קרדיט כנדרש), גם ב"בנים בלבד"?
(נערך חיפוש מקיף אחרי תמונה ראשית לפורום)

S h a m i

New member
זה הולך להיות ארוך...

שלום לך נוקיה... וברוך הבא לפורומינו!!! רק - למה בחרת את השם הזה? אגיב לכל מה שאמרת. אמרת שאתה קצת יותר מודע לדברים. אני מאמין שאתה פשוט מביט על דברים מנקודת מבט אחרת מאשר אנשים אחרים. אנחנו בטח לא חושבים שאתה בדכאון או מצוקה כלשהי... לקהילה ההומולסית יש זהות. יש לה הרבה מאוד זהויות כמו לכל קבוצה או קהילה אחרת. מושג הזהות הוא משהו מאוד זמני וחלש בכל תרבות וחברה מערבית כיוון שלכל אדם מס' זהויות רב. הזהות ההומולסית היא חלק מאיתנו ומרכיב חשבו בנו אבל איננה הזהות היחידה. אולי בגלל זה אתה לא מרגיש דומיננטיות של זהות הומולסבית אלא חוסר זהות. אם היה חוסר זהות מוחלט, לא היינו צועדים יחד. לא היינו מבלים באותם מקומות. לא היינו עוסקים בפעילויות דומות. לא היינו שומעים את אותם שירים. לא היינו קונים באותם חנויות. ועוד ועוד... בהחלט יש אנשים אחרים (שאולי אינך מכיר) שלא גולשים בצ'אטים וכל שאר המקומות למציאת זיון ללילה, מימוש פנטזיות, סייבר, אורגיות וכל המשתמע מכך. אתה מוזמן דרך אגב להיכנס לאתרים של סטרייטים (עד כמה שזה מפחיד) ולראות שאין הבדל ביננו לבינם. ממש ממש לא. ונכון. אנחנו חברה ששופטת לפי מראה חיצוני, שזוף, שרירי, שיער גוף ועוד ועוד... שוב גם אצל סטרייטים הדבר אינו שונה. אצלנו זה רק יותר חזק כאשר אנחנו מחפשים את מה שכתבתי למעלה. כאשר אנחנו מחפשים בני זוג לחיים אנחנו מסתכלים גם מעבר לזה (לפחות בחברה שאני נמצא בה). מצעד הגאווה אינו נסיון להראות לסטרייטים כמה אנחנו מאוחדים. לפני כמה הודעות היה פה קישור לזה. יש בזה הרבה מן האמת. החיפוש אחר "האחד", המושלם, הגברי כשכל מה שלא עומד בסטנדרטים ובנתונים האלה לא ראוי אפילו למבט ולהחלפת מילה והבנה תאמין לי, עם היכרותי עם נשים רבות מספור, לא מצאתי אישה אחת שתגיד ההפך מזה. אין אחד שתחפש משהו אחר ותתנהג שונה. אז מה ההבדל? אנחנו צריכים לרפא הרבה מחלות בתוכנו לפני שאנחנו פורצים בכל מיני מצעדים וחגיגות - לדעתי הבעיות, הקשיים, המחלות וכל השאר לעולם לא יגמרו. אין אוטופיה בעולם הזה. אז למה לחכות שהיא תגיע? צריך ויש לפרוץ בכל המצעדים והחגיגות ולחיות את החיים במלואם כי זה חלק ממה שיפתור את חלק מתחלואי החברה כולה. תודה על הקריאה... שמי

Yaniv-DC

New member
סתם הערה

לקהילה ההומולסבית אין שום זהות. לקהילה ההומואית יש זהות. לקהילה הלסבית יש זהות. המילה "הומולסבית" זו המצאה שמעולם לא הבנתי.

S h a m i

New member
אז זהו ש...

זהות מוגדרת גם ע"י נושא הזהות עצמו, וגם ע"י אלו שאינם נושאים את אותה זהות. כאשר מחוקקים חוקים לזוגות חד מיניים - מתייחסים להומואים ולסביות כמקשה אחת. כקבוצה אחת. כאשר נלחמים למען זכויות קהילה - נלחמים למן זכויות של הומואים ולסביות כאחד. ועוד דוגמאות רבות.... אתה לא יכול להגיד שזה לא מרכיב חלק מזהות... עד כמה הזהות הזו מגובשת, דינמית, דומיננטית - זו כבר שאלה אחרת, שעליה אין לי תשובות חד משמעיות, ואני לא חושב שלאף אחד מאיתנו...

NoKiA2003

New member
תודה רבה לכולכם על התגובות, הצעתי

לאמא שלי לצעוד איתי היום, היא קצת עייפה אבל היא בכל זאת תהיה גאה בשבילי (ביום הגאווה ובכלל) אבל עדיין ייתכן שזאת תקופה אבל אני לא מרגיש מחובר לשום מקום בקהילה, לא לצ'טים, לא לגן, לא לטי.אל.וי, לא לסאונות ולא לאורגיות, אולי מפחד מדחייה, מאכזבה או סתם שיעמום ומיצוי אבל רצון להכיר אנשים חדשים ואת האחד והיחיד עדיין קיימים (אולי במצעד?
)

neshamma

New member
שמע.....

קראתי את מה שכתבת חמוד, קיבלנו שני עיניים בגלל סיבה אחת כדי שנביט על כל דבר משני צידיו אתה יכול לראות את הדברים השיטחיים שיש אצלנו בקהילה ומיצד שני לראות את הרגש ואת המשמעות נכון שרובם מחפשים זיון עם חתיך הורס, אבל איש בעולמו יחיה. אחרי הכל גם אתה (איתנו) כחלק מהקהילה חלק שמיצג את האחר שבה אתה דואג (איתנו) לאזן את התמונה ולישמור על הצלם הנכון שלה לגבי המיצעד, נכון שיש לו משמעויות אבל בשורה תחתונה הוא ''רק מיצעד'' תהנה ממנו יש אחלה מוזיקה תרקוד תחייך תהנה שטוף תעיניים (את שינהם) דרך אגב, אני נותן 120 ש''ח למקרר שלך
שבת שלום חמוד ''נשמה''

למעלה