מצעד הגאווה

multi

New member
מצעד הגאווה

אני לא מבין מה הקטע של מצעד הגאווה מלא אנשים הולכים בתלבושות מוזרות רק כדי להיות גאים שהם ג´ייז לא מספיק מצעד האהבה? למה צריך לעשות מצעד בנפרד? זה מבדיל את אותכם מהחברה במקום לשלב אותכם כאנשים שווים ונורמליים.

באמת מוזר

מה הג´ייז האלו עושים כל היום חוץ מללכת עם בגדים מוזרים ולהבדיל את עצמם מכולם? שרק יפסיקו עם מצעדי הגאווה ואני בטוח שמיד יקבלו אותם בכל מקום בעולם, יפסיקו להתעלל בהם בבתי ספר, יחוקקו חוקים המאפשרים להם להינשא זה לזה או זו לזו ולאמץ ילדים.

.m

New member
ואל תשכח שמצעד האהבה=מצעד הגאווה

וכמובן מרצ=מולדת. מה לא?
mai

multi

New member
זה לא מה שאמרתי

אני אומר שבעצם קיום המצעד הקהילה ההומו לסבית מוציאה ומבדילה את עצמה מהחברה. למה צריך לעשות מצעד לנטיה מינית מסוית? ואם כבר, למה לא עושים מצעד לצבע עוד מסיום, זה יכול להצליח באותה מידה. מה שאני אומר זה שמצעד של חלק מהאוכלוסיה לא משנה איזה מכנה משותף יש לה, גורם לה להבדיל אותה מהחברה וזה לא יוצר שיוויון וקרבה

טל קר

New member
אהלן, אתה מוזמן כפי שהציעו לך כאן

בנימוס רב לעשות חיפוש בפורום על פי המילה ´מצעד´ ולראות את הדיונים הקודמים בנושא. אני מציעה שתשב ותחשוב לרגע על המסרים שאמורים להיות משודרים במצעד הגאווה, ותשווה אותם למסרים שאמורים להיות משודרים במצעד האהבה, על מנת לראות את ההבדלים בין השניים. אשמח לעזור לך בכך אם תתקשה :) השוויון הנתפס בעיני שהקהילה שואפת אליו, היא לא שכולם יתנהגו אותו דבר, כלומר ´בול כמו סטרייטים´ על מנת שיתיחסו אליהם ´בול כמו סטרייטים´ אלא שהשוויון יהיה למרות ההבדלים והשוני, ושהבדלים לא יגרמו להעדר תפיסתם כ´אנשים שווים ונורמלים´ (WHATEVER THAT MEANS) זו המהות של פלורליזם.

multi

New member
אני אמרתי שלא?

"השוויון הנתפס בעיני שהקהילה שואפת אליו, היא לא שכולם יתנהגו אותו דבר, כלומר ´בול כמו סטרייטים´ על מנת שיתיחסו אליהם ´בול כמו סטרייטים´ אלא שהשוויון יהיה למרות ההבדלים והשוני" אז למה צריך לעשות מצעד שמחצין את הנטיות המיניות למה אדם לא יכול להיות אדם בלי קשר לנטיות המיניות שלו זאת השאלה שלי, למה צריך מצעד בשביל זה? איך השיוויון יכול להתקיים כמו שצריך אם הקהילה ההומו לסבית מוציאה את עצמה מהחברה הכוללת במצעד? אחרת למה לא עושים מצעד ללבנים, מצעד לשחורים, מצעד לאשכנזים ולספרדים? בואו נחצין את ההבדלים ביננו עוד יותר, בואו נפלג את החברה עוד יותר הבנת?

טל קר

New member
קודם כל, למה לא להחצין נטיות מיניות

? נטיות מיניות סטרייטיות כל הזמן מוחצנות. למה שונות צריכה לפלג את החברה? או שכולנו אחידים על פי אותו שטנץ, מוכנסים למיטת סדום, או שאנחנו מפלגים את החברה? למה שוויון צריך להיות תלוי בזהות? נטיות מיניות זה חלק מאדם מסוים וברגע שזה לא דבר טריויאלי אלא יש אפליות / השתקה אז למה לשתף עם זה פעולה ולהסכים להיות מוכנס מתחת לשטיח? לקבוצות שונות בחברה יש מנהגים שונים, או מאפיינים שונים. למה צריך לוותר עליהם? לבנים לא צריכים מצעד כי אין אצלם בעיה של הפרת זכויות. שחורים וספרדים בהחלט עושים פעולות מחאה על רקע אפליה והעדר שוויון זכויות.

Yonatan L

New member
בוא נלך על זה הפוך.

שאלה לי אליך (ותענה לי בבקשה כאילו שזה לא קשור): האם יפריע לך שהמורה לספורט של הבן שלך יהיה הומו?

multi

New member
לא, אם הוא מורה ואדם טוב

אז הוא טוב כמו כל מורה

Yonatan L

New member
אכן אחלה תשובה,

שנובעת מ-30 שנות גאווה. עד לפני לא הרבה זמן היו מפטרים מורים ובעלי עוד כלמיני מקצועות על ימין ועל שמאל, רדיפה שהובלה לא ע"י הפרינג´ הקיצוני, אלא ע"י המיין-סטריים שלא ראה ברדיפה הזו שום בעייתיות. אם תסתכל למטה על השרשור על השוטרים הירושלמים, או פה קרוב על השרשור על השוטר היקר מחיפה, אתה תבין יפה למה אנחנו ממשיכים להיאבק, עד שהמלה הומואים לא תהיה קללה, ועד שנשיקה ברחוב תהיה רק נשיקה ברחוב. ואם אתה לא רואה את הבעייתיות במצב הנוכחי, ואת הצורך שלנו לתת לילדים בני 16 את ההרגשה שהם יכולים לאהוב מבלי להיעצר, אז תשובתך בעניין המורה לספורט היא מיתממת במקרה הטוב, ונגועה בצביעות במקרה הטוב פחות.

multi

New member
זאת לא הבעיה לדעתי

מה שמפחיד אנשים כיום מהומואים ומלסביות פחות דווקא (משום מה זה נראה יותר טבעי) זה שישר חושבים שכל הומו ירצה כל גבר שכל הומו הוא אנס בפוטנציה (וזה מהסטיגמה שגברים הם אנסים ואלימים) ככה שאם היית שואל איזה אבא אם הוא היה מרשה מורה לספורט הומו לבן שלו הוא היה אומר שלא כי הוא לא רוצה שהוא יגע בהם ולא רוצה שהוא יכנס להם למלתחות, אבל כמו שלא כל גבר רוצה כל אישה וישר ירצה לגעת ולאנוס אותה אני חושב שלא כל גבר רוצה כל גבר (אני פשוט לא יודע איך זה) ובטח שלא בקטע של ניצול ילדים. וזאת הבעיה שמפחידה אנשים כיום, רתיעה מינית שפתאום מישהו מהמין שלך ירצה אותך. אבל בוא אני אשאל אותך שאלה אחרת, מאותה סיבה שמפרידים בין גברים ונשים במלתחות, היית מפריד בין הומואים וסטרייטים?

DJNYC

New member
למה לא?

אנחנו נורמאלים, ושווים ועם זאת צועדים. זו חגיגה, של אחדות, ושל גיוון. החופש להיות אתה, וגם סטרייט יכול להצטרף ולהיות גאה. בניו יורק, יש כמעט מדי סופ"ש (לפחות בקיץ) איפה שהוא איזה מצעד שחוגג איזו שהיא קהילה (אבל, מצעד הגאווה הוא הגדול, והמרשים מכולם) איזה שעמום זה היה אם כולם היו אותו דבר, ולכן לא היה סיבה לחגוג את השוני והמיוחדות.

שותף

New member
או בקיצור- שוויון =/= אחידות

שוויון אמיתי וזכויות הפרט אף פעם לא יכולים ללכת עם אחדות - ותחשבו על זה... משום מה בישראל רוממו את ערך האחדות - במשמעות של אחידות, צייתנות, והעדר ביקורת. אחדות אמיתית- במשמעות של סולידריות -יכולה מבחינה לוגית וערכית להתקיים רק כאשר מתקיימים ההבדלים, השונות והוויכוח המפרה בין קבוצות שונות. ועל זה כבר אמרו גדולים הרוצה בשלום (ושוויון) ירחק מאחדות.

מבלולבל

New member
תשובה מהארון

(טוב, לא לגמרי, כי כמה חברים טובים כבר יודעים, ועוד כמה בדרך
): ולעניין: גם היום התהליך של היציאה מהארון מלווה בהרבה פחד וחששות - האם החברים שלך יקבלו אותך? איך ההורים יקבלו אם בכלל? האם החברה תמשיך להסתכל עליך כאדם או שתדביק עליך סטיגמות? איך תתמודד עם בורות ושנאה? בשביל מישהו בארון לראות מסה של אנשים הומוסקסואלים/בי/לסביות/טרנס וכו´ צועדים, מאושרים, ולא מתביישים במה שהם, זה יותר ממעודד! אם תצרף לזה את הנתון שחלק גדול מהתאבדויות של בני נוער קשורות לזהות מינית, אני בטוח שתבין למה צריך את מצעדי הגאווה. מקווה להצטרף מתישהו...

עודד א

New member
מתי שתרגיש מוכן, אתה מוזמן

לצעוד איתנו. גם על המדרכה בצד. ואגב
ברוך הבא לפורום.

מבלולבל

New member
תודה עודד ../images/Emo51.gif

על ההזמנה ועל הברכות. אני כבר כמה זמן מבצע גיחות חפוזות לפורומים השונים כשיש לי משהו ממש חשוב להגיד, כמו הפעם. נראה לי שככה יהיה לי נוח להמשיך בינתיים, אבל שוב תודה בכל מקרה. אמנם עדיין מבולבל, אבל בהתלבטויות למתקדמים

למעלה