מצעד הגאווה.

ומאיפה אני בכלל יודע שיש קיבוצים? אולי זו

אשליה? ואולי בכלל כל החרדים הולכים לצבא ומעט מאוד חילונים משרתים את המדינה? האם חקרתי את זה לעומק? האם בדקתי את הדברים באמת עד תומם? אולי בכלל אנחנו לא קיימים? לא אני ולא אתה?

spraizler

New member
דבר אחד בטוח

אם אתה כותב את זה אתה קיים. ואם הוא מגיב לך גם הוא קיים. אלא אם כן כולנו בתוך המטריקס ולמעשה אנחנו עכשיו מזינים את המערכת ואנחנו כאילו חיים אבל לא. נקודה למחשבה.

fate spinner

New member
כי הרבה דברים לא התנהלו נכון כלכלית בקיבוצים

זה לא הופך אותם לפחות עובדים ממה שהם. ואתה מכליל בצורה קצת טיפשית. כל החרדים מתנהגים אותו דבר? הרי בפורום הזה כתבה כאן קודם מישהי שהגדריה את עצמה כ"דוסית" ושמעתי ממנה דברים שונים ממה שאתה אומר. אז כולם כולם?? ככככככככככללללללללללל הקיבוצניקים עצלנים.??? וככככככככככלללללללללל החרדים חושבים אותו דבר?? וכככככככככלללללללללל מי שגר בבת ים הוא עארס, כל המרוקאים עצבניים,וכל הרוסים שיכורים ???

fate spinner

New member
אני חושב שהבנתי איפה הבעיה לדעתי

בצורה יותר טובה. לקיים את מצעד הגאווה בירושלים שהיא עיר טעונה מאוד ויש בה המון מתנגדים למצעד זה ללא ספק בעיה. זה נראה כאילו קיום המצעד דווקא בירושלים הוא מן התגרות שכזאת בחרדים והיא חסרת טעם לחלוטין. מנגד המצעד הוא הפגנה הקוראת לשינוי. מן הראוי שיהיה ניתן להפגין גם בעיר הבירה בה יושבים מוסדות שלטוניים והיא מוקד רב לאוכלוסייה. הבעיה לדעתי היא שהמצעד לא נתפש ממש כהפגנה. אני לא ממש רואה איזה אמירה יש בו כי אם יש היא לא ברורה. לפי מה שאני יודע הומואים ולסביות זכאים לאותם זכויות בחוק שאני זכאי להם (וזה המקום לציין שאני לא רואה את עצמי מתחתן בחתונה אורתודוכסית) ואם לא אז מהמצעד בכלל לא מובן מה הקהילה הזאת דורשת. הכרה ציבורית בקיומם יש. זה בטוח. ונראת לי מוזר הגישה שאומרת שהמצעד יגרום לקבלה ציבורית. על אחת כמה וכמה כשהוא מעורר כזאת התנגדות. לכן מצעד הגאווה נראה כחסר מטרה מבחינה מחאתית. הוא נראה כמו כינוס גדול של אנשים שמתשתייכים לקהלילה ההומו-לסבית. שהרבה פעמים יוצרים פרובוקציות שנראות די חסרות מטרה. גם בסרט שהביאו כאן בדיון יש שם איזה ויכוח שבו נאמר שבמצעד אתה חייב להיות פרובקטור כדי לתת את הטון מול החרדים (מנגד אמרו ההפך). וזה בעייתי כי ירושלים קשורה גם למדינה אבל גם לדת. ומבחינת דת היא איזשהו מוקד עולמי לכן הדת משפיעה מאוד בירושלים ולעורר פרובקציות שהן סתמיות זאת בעיה. אני לא מבין איך מצעד בירושלים משרת את המטרות של הקהילה ההומו-לסבית יותר ממצעד בת"א/חיפה/באר שבע ????

אופיר ס

New member
אותם זכויות?

אני לא חושבת. נכון, גם אני וגם אתה לא נוכל להתחתן חתונה אזרחית בישראל... אבל כשאתה תחזור מחו"ל עם המסמך שמעיד על חתונתך, מדינת ישראל תרשום אתכם כנשואים ותוכלו להביא ילדים לעולם, ובמקרה שלא תוכלו- תוכלו לאמץ יחד! או להיעזר באם פונדקאית ולהיות שניכם עם אותם זכויות על הילד! או אם אשתך תכנס להריון מתרומת זרע, אתה תוכל בתהליך פשוט ומהיר לאמץ את הילד כילד שלך לכל דבר... לי לא יהיה את זה.

fate spinner

New member
היום כבר יש מקרים שבהם הומואים מוכרים כנשואים

וגם מאמצים ביחד. זה קורה. ואני לא רואה שום אמריה כזאת במצעד הגאווה. הרושם שמצעד הגאווה מותיר שהוא חגיגה שההומאים שלמים עם עצמם ועם הנטיה המינית שלהם. לפי התפישה שלי הוא הפגנתי והוא לא מחאתי. אם הוא היה ככה אז שיהיה בירושלים. אבל כיום לא רנאה שזה המצב

foofi

New member
אין נישואים-

"מעמד ידועים בציבור- במדינות שונות (בהן ישראל) קיימת הכרה דה פקטו בזוגיות של זוגות לא נשואים החיים יחדיו. הכרה כזו קיימת לעתים גם במדינות המציעות לאזרחיהן אפשרות של איחוד אזרחי או רישום זוגיות. בני-זוג החיים ביחד מעל פרק זמן קובע כלשהו, וידועים בקרב משפחתם וסביבתם הקרובה כזוג לכל דבר, רשאים לקבל זכויות דומות לזכויות זוגות נשואים. החיסרון בשיטה זו הוא הצורך להוכיח את עצם הזוגיות (בעוד שבמקרים אחרים נדרש תהליך פרוצדורלי פשוט), וכן הצורך הקבוע לפנות לערכאות משפטיות לצורך קבלת הזכויות." זה מה שיש בישראל. לידיעתכם מצעדי הגאווה בירושלים התחילו לפני שנתיים. למי שרוצה להעמיק בזה הוספתי שני קישורים.

fate spinner

New member
אבל זה מדבר על להינשא במדינת ישראל

וזה גם אני שלא מתכוון להתחתן בחתונה אורתודוכסית לא יכול. לפי מה שאני יודע מדינת ישראל התחייבה להכיר בכל נישואין שנעשו מחוץ למדינה (ובגלל זה הרבה נוסעים להתחתן בקפריסין). ככה שלמיטב הבנתי אם זוג חד-מיני מתחתן מחוץ למדינה המדינה מכירה בו כזוג נשוי

foofi

New member
בגץ קבע לאשר נישואין חד מיניים מחוץ לארץ,

אבל מיד לאחר שהוא קבע אפי איתן עשה משהו בכנסת (לא הבנתי איך זה בדיוק הולך) שביטל את זה.

אופיר ס

New member
אני ארחיב

התחילת השנה בג"צ קבעו כי גם זוגות חד- מיניים אשר יחזרו מחו"ל לאחר תחונה אזרחית יוכרו במדינת ישראל שנשואים, אך כמה ימים לאחר מכן רפי איתן העביר חוק שאוסר על בג"צ להחליט בעיניינים שכאלו ולמעשה ביטל את קביעת בג"צ..

Z 18

New member
האנשים שמשתתפים איבדו צלם אנוש.

הם מתנהגים כמו בהמות.

HOTCHASSID

New member
לעצור רגע ולהתבונן!

למה הנוצרים מבינים שלא עושים מצעד הגאווה בוטיקן המסלמים לא יעשו המכה והיהודים לא מבינים שבירושלים עיר הקודש והמקדש לא עושים דבר שמנוגד לתורה כי כל אחיזה שלנו פה בארץ זה מכח מה שכתוב בתורה שהארץ שיך לנו ולא אוגנדה ולא גרמניה אז מה שטוב לנו לוקחים מן התורה ומה שלא זורקים באמת?! חברה קצת הגיון.

Cade Foster

New member
פרזיטים

מה רע בת"א? למה לעשות דווקא? לא מספיק שאתם סוטים, אתם רוצים גם להראות את זה לעולם?

lady tay

New member
../images/Emo46.gif תסלח לי מאוד אדון!!

באיזו זכות אתה משתמש במילה "סוטים"?! הם אזרחים, אנשים והחשוב מכל : בני אדם!. מה שהם עושים או לא עושים לא צריך להיות מענייך!

ענמית17

New member
../images/Emo45.gif חוצמיזה..

מה החוכמה לעשות בת"א=עיר שמקבלת את כולם..?החוכמה היא לעשות במקום שלא מקבל..ושלא תבינו לא נכון אני עדיין לא מצדיקה את מטרת המצעד..

למעלה