מצעד הגאווה בירושלים

boaZone

New member
חשבת שרק לך אהה

אז לא, גם לי-אהה. ואף על פי כן, ייתכן מאוד כי אגיע לאירוע. וגם נוע תנוע. כאילו, אף על פי כן.

יש כמה אנשים שהתחייבו להגיע

אחרי האירוע של ינואר. להזכירכם איזה אידיוט חרדי דקר שלושה מהצועדים. כנראה שהוא חשב שהוא יכול להרתיע אנשים מלהגיע למצעד אותי זה עצבן באופן אישי וכמה שאני אדיש ולא איכפתי, למצעד הקרוב אגיע

סלסרו

New member
מענין אם מפריע לאנשים כאן שהמצעד

נערך ביום ציון ליל הבדולח.

Le Fay

New member
ליל הבדולח חל ב-9 בנובמבר. והתאריך

שהציעה המשטרה היה 4 בנובמבר. יש בעצם יום בשנה שלא נרצחו בו יהודים?

סלסרו

New member
הבנתי שעומדים לעשות אותו ב10 לנוב'

ואצל יהודים היום הולך אחר הלילה. למה שלא יעשו את המצעד ב"שבוע זכויות האזרח"? מתאים יותר לתאריך ולמטרה, לא? גם ידגיש שהקייס שלהם הוא זכויות אזרח. לשיטתך, היה הולם לערוך את המצעד ביום השואה?

אחר

New member
אצל יהודים לא מתחשבים בתאריך הלועזי

ובאמת אין כמעט יום שלא היה בו משהו. פלא בכלל שזכותם של אנשים לצעוד ולהביע את מחאתם וטענתם (מוצדקת או לא, נכונה או לא, מעניינת את הפופיק או לא) היא בכלל נושא לדיון.

סלסרו

New member
לא זכותם היא העומדת לדיון

אלא עד כמה מימוש זכותם במקום ובזמן הזה היא הולמת. יש דברים שראוי לעשותם בזמן ובמקום מסויים, ויש דברים שלא. על זה נסוב הדיון. (הרעבנים שמתריסים נגד לא מענינים אותי, כל עוד לא צועדים בתוך האזורים שלהם.) שאלה נוספת היא, האם הדרך בה הם הולכים משרתת את מטרתם או לא. לדעתי לא, אבל אניח למארגנים לקלוט את זה לבד. אם הם חושבים שהדרך הזו מועילה למטרתם, שיעשו מה שהם רוצים.

Le Fay

New member
הוא היה אמור להתקיים באוגוסט...

ואת כל השאר אחר אמר. חותמת בלאנקו.

Le Fay

New member
לשאלתך: לא, לדעתי לא הולם לקיים את

מצעד הגאווה ביום השואה. למעשה גם לא ביום העצמאות, מגיעה לו תשומת לב בזכות עצמו. אבל יום השואה חל בכ"ז בניסן, יום הזיכרון ליצחק רבין בי"ב בחשון, ואילו את הפוגרום בו נרצחו כ-400 יהודים (וכן נהרסו רוב בתי הכנסת בגרמניה, אלפי חנויות ו-29 בתי כל-בו בבעלות יהודים), המכונה בלשון נקיה "ליל הבדולח", בחרו לא לציין בלוח ימי הזכרון של מדינת ישראל. מישהו בדק פעם אם שמחת בית השואבה או ואלנטיין או פורים נופלים על הטבח של קישינייב?

ליל הבדולח תאריך מעולה

יום שהתחיל את הפורענות והשנאה על יהודים צוענים הומואים וכל מיעוט אחר באירופה אין יום מתאים ממנו להדגיש את זכות קיומם של מיעוטים קיימים ועצם הוויכוח ואי זכות לגיטימית לתת להם להתהלך ברחוב חילוני (כן חילוני , נוסעים בו בשבת) במרכז עיר הבירה שלהם (כן ,גם שלהם..). יום השואה הוא יום לאומי ולכן אין זה קשור לנושא גם יום העצמאות ויום הזכרון ... בחייך סלסרו!! אם רוצים אפשר למצוא כל יום בלוח ,תאריך "לא מתאים". .

barr1969

New member
זכות קיומם של מיעוטים?

המצעד הזה יגבה את זכותם להישאר מיעוט, או את מיעוטם של קיימים? למה בכלל יש צורך במצעד כזה? ואם יש צורך נואש, למה חרדים שהם בעצמם מיעוט, לא יצאו לשינקין או לרמת אביב ויצעדו על זקניהם וטליתותיהם? אני מה זה אדישה למצעד הזה, לא מזיז לי אם הוא יתקיים, ואיפה. רק דבר אחד אני לא מבינה: למה כל בעלי הגאווה לא יכולים להציג תפקוד מיני משובח עם מי שבראש שלהם, בלי לצעוד קודם ברחוב בחצי עירום.

כי זה המיעוט היחיד ששונאים אותו

סתם בלי סיבה סתם בגלל דעות קדומות סתם כי הם משקפים את השחרור המיני סתם סתם ועוד הפעם סתם... ולגבי צורת המצעד שהם עושים בעירום? חצי בעירום? למי איכפת? שיצעדו על הראש!!! דמוקרטייה או לא?.

למעלה