מצעד האיוולת

מתן גלט

New member
מצעד האיוולת

מצעד האיוולת

מחפש נואשות פרטים לגבי הנושא התנ``כי המוזכר בספרה של ברברה טוכמן ````. איזה נושא תנ``כי מוזכר בספר ו``בגדול`` מה נאמר אודותיו.

תום .

New member
שיעורים בספרות,הא? חחחח

אח,אח איזו אכזבה... ואני כבר פתחתי את ההודעת שלך כשכולי צפיה למצא איזו התייחסות של ממש לספר מדהים זה...לא יודעת אפילו מאיפה להתחיל ולא יכולה לחשוב על דרך להכניס את הכל תחת הכותרת ``בגדול``...אבל אני אשתדל לחשוב על זה בשבילך עד מחר... ומתן - אולי באופן חד פעמי תשקול באמת להכין שיעורים ולקרא את הספר? זה שווה את זה הפעם,באמת.

matanglatt

New member
מענה ל ``תלונתה`` של תום:)

תום היקרה, בניגוד להתייחסותך למקשתי הצנועה, מבקש לציין כי לא מדובר בשעורי בית, שכן סיימתי את לימודי מזה זמן, אלה כחלק מויכוח ספרותי שנוהל בעבודתי. שמחתי לשמוע את המלצתך אודות הספר, אולם התשובה לגבי ``הסוגיה המקראית`` שבו חשובה ודחופה לי מאד. אשמח אם תוכלי לסייע לי בעניין ובתודה מראש.

תום .

New member
ומענה חזרה...

אז ככה... הרעיון מלווה אומנם בדוגמאות רבות ומפותח לכל מיני כיוונים אך עדיין סובב סביב אותה הנקודה. מדובר בעצם במנהיגים פוליטיים ומלכים לאורך ההסטוריה (מתקשר לך לענין הסוגיה המקראית) אשר בשל חוסר שיקול דעת,מתוך חוסר ראיית הנולד וחוסר יכולת לצפות כמה מהלכים מראש,מתוך אגו מנופח מדי ומתוך סיבות רבות נוספות הוליכו את עמם לאבדון וגזרו עליו כליה. אני מתנצלת שחשדתי בך שאתה תלמיד תיכון,ואני יכולה לספר לך שלא יכולתי שלא לחשוב על התיזמון המאוד מסויים שבו נתן מורה לתלמידים לקרא מן ספר שכזה על מנהיג המוביל את עמו לקראת חורבן...המצחיק הוא שלא הצלחתי להחליט לאיזה צד של המפה הפוליטית שייך אותו מורה(שמסתבר שהוא בכלל וירטואלי ולא קיים-אבל הפואנטה היא אותה פואנטה),ואם הוא ימני רדיקל או שמא שמאלני רדיקל...וסתם חשבתי לעצמי כמה שהדילמה הזו שלי הולמת את הלך הרוח בימים טרופים אלו...אימרות שאפשר לייחס לשני צדדים שהם קוטביים וסותרים...

למעלה