מצעד האיוולת השנתי

מצעד האיוולת השנתי

שלום ידידים
מהו לדעתכם הדבר האווילי ביותר בחודש תשרי ?

הסליחות

על כל המשתמע.
מצעד ה"סולחת? סולחת?" שמתחיל בשנות הגן המוקדמות מסתיים מתישהו (או שלא)
הנהירה ההמונית לבתי כנסיות, כדי לחזור על אותו נוסח של אותה בקשת סליחה משנה שעברה, וזו שלפניה, וזו שלפניה וזו שלפני לפני לפניה.
וכל זה בנוסח שמישהו אחר כתב לי. (איך הוא ידע אילו עברות אני הולכת לעבור?)
וכל זה מתוך ידיעה שבשנה הבאה שוב נקלף עור מליד הציפורן בשבת, ושוב יגיע לנו גהינום, ושוב נתחנן באותן מילים...
בקיצור, זה הפרנציפ, תמשיכו לבד

כשהייתי ילד

התפללתי כל לילה לאופניים חדשים.
אחר כך הבנתי שאלוהים לא פועל ככה,
אז גנבתי אופניים וביקשתי ממנו שימחל לי.
(פיטר קאיי - מתוך ויקיציטוט)

הכפרות בראש הרשימה

הטקס הפאגאני שאנשים עושים זאת ברצינות תהומית.
הטקס השני לו, זה נענוע ארבעת המינים
מזכיר לי טכסים אפריקאיים לטובת רוחות הגשם והשפע
ואלו באמת שתי הפעמים שאני מבקש לקבור עצמי חי והרגשת הניכורוהבוז מציפים אותי וגורמים לי להסמיק במבוכה נוראית...

כל מה שכרוך בנענועים ובתנועות גוף מוזרות מרגיש לי דבילי...
עדיף טקסים אפריקאיים.

טפשjiת

New member
התרת נדרים

אף פעם לא הבנתי למה זה בא רק בחבילות של שנה
אני היתי רוכשת משהו גדול יותר

freeonly

New member
לא יודע עם "האווילי ביותר" אבל אווילי

מיליוני יהודים צמים בכל שנה במהלך היום הקדוש יום כיפור. לקראת סופו של היום, ננעלים לכאורה שערי שמיים, ולמתפללים (המבקשים סליחה מאלוהים על חטאיהם) 'קשה יותר' לחדור דרכם. קיימת כמובן דקה מדויקת אשר בה אלוהים מפסיק לקבל שיחות נכנסות חדשות. ועם כל זאת, התאריך של יום כיפור עשוי אחת מדי כמה שנים להידחות בחודש שלם, עקב החישוב המסובך והעתיק של הלוח העברי, אשר הגיע בירושה מהבבלים ומהיוונים הקדמונים. הרי זה באמת מדהים כיצד אלוהים התאים את ניהול שערי השמיים להמצאה אנושית בלתי רגילה וישנה זו, של האסטרונומיה הבבלית והיוונית.

-- מתוך הפרק "אלוהים נמצא בפרטים" בספר "ויברא האדם את אלוהים בצלמו".

אותי מעניינת תכונה נוספת בבורא העולם

אם אלוהים שופט את הארץ ויושביה לפי תאריך מסויים
אם כן הוא שופט את תושבי ניו יורק שבע שעות אחרי שסיים לשפוט את תושבי ארץ ישראל
יוצא מתוך יממת השיפוט שיש לו הרבה שעות פגרה והפסקה
כאשר התאריך נע ואין מקום ישוב כגון באוקיינוס האטלנטי והשקט אז בורא העולם יושב לו רגל על רגל וממתין שהשמש תאיץ ותגיע סופסוףלאיזור ארצות הברית

דווקא לא כזה אווילי.

אם אלוהים הוא כל יכול, אז לא כזה מסובך להבין את "התכונות" הללו.
ואני לא מתכוונת בציניות.
לעומת זאת, אוילי עד מעצבן זה הימים שהוא דורש מאיתנו להקריב למענו.
כאילו, באמת, אתה לא רואה שזה מעצבן באמצע החיים, לעזוב הכול ולחיות במין קופסה סגורה, מחניקה מיוזעת שקוראים לו בית כנסת,
אין דרכים יותר אסתטיות להתקרב אליך ולהתחבר, פחות דרקוניות וקפריזיות?

אני חייבת להוסיף משהו בנוגע לנהילה

הליטאים לפעמים הוציאו אותי מדעתי,
עם החישובים המטומטמים שלהם.
הם יודעים בדיוק כמה גרם גן עדן מקבלים על כל מצווה, והם עושים חישוב מה שוקל יותר, ומה משתלם יותר.
אחת הדוגמאות המפגרות:
תפילת נעילה היא תפילה הכי חשובה ביום כיפור, והיא שוקלת לצורך העניין 73.2221 גר'.
מצד שני, ברכת כהנים של תפילת נעילה מסוגלת לפעול ישועות במשקל 91.778 גר' -
אבל אך ורק אם היא נאמרת לפני השקיעה!
אז לכן, החליטו הליטאים שמתחשק להם להריץ את כל תפילת נעילה בקצב מטורף (ואני מדגישה, מטורף. אני אישית לא מצליחה לומר את כל הטקסט ותמיד אני מתייאשת בסופו של דבר ומתחילה לדלג כדי לעמוד בקצב).
וכל זה- כי יותר משתלם לנו לקבל את כל הסגולות (שלא ממש עובדות
) שמגיעות מכוחה של ברכת כהנים לפני השקיעה.
אחר כך- מזמינים חזן מיוחד שמסוגל למרוח את אבינו מלכינו ב40 דקות,
וכשמגיע זמן ערבית- מטיסים אותה ב4 דקות, כי ערבית של ימות השנה שוקלת רק 21.123 גר'.

ירושלמית את כנראה.....

הבניברקים ברובם אינם מקפידים על ברכת כהנים בנעילה והם מקדימים אותה לתפילת מנחה

בתמורה הם מקבלים:
1. נעילה איטית ומכוונת
2. לעיתים דקות צום מעבר לנדרש
3. אבינו מלכנו שגרתי ולא נמרח

אך המעולים שבכולם הם אלו המדלגים על הסליחות ושבים אליהם לאחר חזרת הש"ץ.......
אלו ואלו דברי אלוהים חיים

וכולי תקווה שבשנה זו לא תיאלצי לדלג על חלק מהסליחות אלא על כולם....

האיוולת היא לא בעצם עיבור השנה כי עיבור השנה מתקן את שנת הלבנה לפי שנת חמה . לעונות השנה יש חשיבות וכך נשמרים החגים בעונה הנכונה.

היתה אווילות בצרוף רשעות בסיפור הבא:

המחלוקת בנושא התחלת החודש העברי במשנה במסכת ראש השנה מסופר על המחלוקת עם רבן גמליאל דיבנה, בנושא התחלת החודש. רבי יהושע סבר , כי העדים שקיבל רבן גמליאל היו עדי שקר ולכן ההכרזה על ראש השנה מקורה היה בטעות. כאשר שמע על כך רבן גמליאל הנשיא, שלח לו הודעה: "גוזר אני עליך שתבוא אצלי במקלך ובמעותיך, ביום שחל יום הכיפורים להיות בחשבונך." ולאחר שרבי עקיבא ורבי דוסא בן הרכינס שכנעוהו שגם אם מדובר בטעות יש להשמע לרבן גמליאל מטעמים שונים, "נטל מקלו ומעותיו בידו, והלך ליבנה אצל רבן גמליאל, ביום שחל יום הכיפורים להיות בחשבונו". כאשר ראה אותו רבן גמליאל, אמר לו: "בוא בשלום, רבי ותלמידי, רבי בחכמה, ותלמידי שקבלת את דבריי".

מה קרה כאן? קבלת עדי שקר זה דבר נורא, כי התאריכים של כל ימות השבוע וגם שבת (!) זזו. כל לוח השנה הקדוש זז. רבן גמליאל בעצם כפר באלהים! או כפה את לוח השנה השקרי על עדתו. ובנוסף הוא השפיל את רבי יהושע וגם לו לחטוא. אגב, הוא השפיל אותו בעניין אחר, אבל זה לפעם אחרת.

יש גם עוד משהו אווילי - איך קובעים שבת באזורי עולם מרוחקים למשל בקטבים, או בקוי אורך מאוד מרוחקים מארץ ישראל. איך קובעים שבת ותפילות במטוס , או קרוב לקו התאריך הבין לאומי שהוא כידוע לא ישר. יש הלכות מסובכות בעניין זה והיו המון בעיות לאנשים מאמינים שחיו ביפן ובמקומות מרוחקים יותר.

ובשר וחלב יחד זה לא אווילי? אם נעשה רשימה, נצטרך הרבה דפים...

למעלה