מצעד האחד במאי.

מצעד האחד במאי.

האם מרצ לוקחת חלק בזה? לי הסבירו שסוציאל דמוקרטים לא לוקחים חלק בזה. למה?

א.א.אפל

New member
לקחתי חלק במצעד

ב-3 שנים האחרונות. בכולם הייתה נוכחות משתנה של מרצ. לפני שנה אפילו ראו בעיקר את מרצ בתמונות בתקשורת.

דיברתי עם חניך קומוניסט בסניף

חיפה והוא אמר לי שסוציאל-דמוקרטים לא משתתפים במצעד. למה?

eviv

New member
אני חושב שהוא טועה

המצעד הוא מצעד של העובדים ובתור הסוציאל הדימוקרטים אנו מייצגים גם את העובדים השכירים אנו גם אמורים להיות שם

היסטוריה אדומה

מצעד האחד במאי ברחבי העולם הפך במהלך השנים לצעדות אימים של ארגוני שמאל קיצוני, קומוניסטיים בעיקר. אבל למעשה, האחד במאי לא שייך לשמאל, לא שייך לקומוניסטים, האחד במאי מסמל משהו מאוד בסיסי- זכויות בעובדים. למה דווקא באחד במאי? בבוקר האחד במאי, 1886 (נראה לי), התקיימה הפגנה סוערת של הפועלים בשכונות העיר שיקגו במחאה על תנאי העבודה הקשים והשכר הזעום שלהם. הפועלים הפגינו ודוכאו קשות על ידי המשטרה. בשלב מסויים התפתח ממש קרב ברחובות העיר שבמהלכו נהרגו 13 מפגינים. מאז, בוקר האחד במאי בכל רחבי העולם מסמל את המאבק הבינלאומי של העובדים למען זכויותיהם ונגד ניצול וכפייה. העובדה שבמרוצת השנים הפכה הצעדה הזו לצעדה קומוניסטית רדיקלית היא עצובה מאוד, אבל דווקא כאן בארץ משתלבים בה גם אלה שמאמינים בזכויות עובדים וזכויות אזרח בו זמנית, וזה מאוד משמח.

אני יודע את הסיפור.

והצבע האדום של הסוציאליזם מסמל את הדם של הפועלים המפגינים. עד היום הזה של ההפגנה המצעד היה לפתיחת האביב.

eviv

New member
האם אפשר לארגן משהו השנה או בכלל?

אני יודע שהיום הזה הוא בזמן לימודים האם נוער מרצ בתור ארגון נוער יכול לארגן השתתפות במצעד? בואו נשתתף בו דבר חשוב להראות נוכחות בו

למעלה