מצעד בעד ונגד

מצעד בעד ונגד

לא מזמן פגשתי את המורה שלי למתמטיקה,הוא אדם מיוחד מאוד . התחלנו לדון על המצעד ועל הפגנות בכללי.
הוא טען שהוא לא מבין למה אנשים צריכים להציג את הדעות שלהם בפרהסיה ככה,שאחד על אחד זה יותר טוב ויותר נעים והוא חושב שאנשים שיוצאים מהארון בעיקר עושים את המצעדים כי הם מרגישים מקופחים ויש להם צורך לצעוק.
משום מה לא הצלחתי להגיב ולנעלות טיעונים למה המצעד החשוב ולמה עושים אותו,פשוט היה לי בלקאאוט..
אמרתי נראות ואז הטענה שלו הייתה , הנראות ממש גדלה ולמה צריכה להיות נראות למה להבדיל את הקהילה הלהטבית מקהילה סטרייטית למה להפוך את עצמכם ללא נורמטיבים..
ואמרתי זכויות ואז שכחתי על איזה זכויות ולא היות דוגמאות.
בקיצור יצאתי טיפשה.
בא לי לשמוע דעות על המצעד אם בא לכם לחלוק :)

Kutaly

New member
למה אנשים צריכים להציג את הדעות שלהם בפרהסיה?

אממ. משהו לגבי עקרונות של דמוקרטיה, אולי... זה הזמן לשדך בין המורה למתמטיקה לבין המורה להסטוריה

זה היה תוך כדי דיון

באופן אני אישי אם יש לי דעה יהיה לי מאוד קשה לא להשמיע אותה,אבל באותה מידה מוכנה גם להקשיב .
אני חושבת שזה מעורר מחשבה ומפרה :)

אוהדאדם

New member
כמה משפטים פשוטים לגבי מצעד הגאווה

ש: "על מה אתם צועדים?"
ת: "בעצם שני דברים: זו גם הפגנה, שבה אנחנו מבקשים דברים כמו חופש מאלימות ושיוויון זכויות, וזו גם אמירה חזקה לגבי גאווה ונראות: יש הרבה אנשים שחושבים שהומוסקסואליות זה משהו להתבייש בו. כאשר רבים מאיתנו צועדים בחוצות העיר, אנחנו אומרים משהו חזק נגד זה. להט"ביות זה לא משהו להתבייש בו."

ש: "אני לא גאה בזה שאני סטרייט!"
ת: "זה לא נכון; זה רק נראה ככה כי אף אחד לא ביקש להתבייש בזה. בעצם אתה מפגין את הסטרייטיות שלך כל הזמן: מדבר על בת הזוג שלך, מסתובב עם טבעת נישואים, תמונות בפייסבוק. כולם מניחים מראש שאתה סטרייט, ואתה אף פעם לא צריך לצאת מהארון."

ש: "לא אכפת לי מה אתם עושים בבית; פשוט אל תעשו את זה ברחוב!"
ת: "למה לך מותר להיות סטרייט ברחוב ולי אסור להיות להט"ב ברחוב? אתה מתנשק עם החברה שלך, הולך איתה מחובק, יוצא איתה לדייט. אתה יכול להיות בטוח שאף אחד לא ינעץ בך מבטים, יקלל אותך או ירביץ לך בגלל זה. גם אני רוצה את אותו חופש מטרור."

ש: "אבל מה עם הילדים!?!"
ת: "ובכן, הם ילמדו שלהיות להט"ב זה נורמלי. זה הרעיון. אם אתה לא מסכים, אז כאן הבעיה."

ש: "אז מה בעצם אתם רוצים?"
ת: "שאנשים יפסיקו להשתמש בהומו כקללה; שחברי כנסת יפסיקו להשוות אותנו לחיות ופדופילים; שיפסיקו לרצוח בני נוער במסיבות; שלא ירביצו להומואים שיושבים שלובי ידיים על ספסל או ישרפו מועדוני הומואים; שלא יעיפו ילדים מהבית כי הם יוצאים מהארון; באופן כללי, שאנשים יפסיקו לפחד להיות מי שהם. אחרי כן, יהיה נחמד לקבל גם שיוויון זכויות, כמו נישואים אזרחיים, זכויות לאמץ, איסור על הפליה, וכן הלאה."

ש: "אבל למה להתריס?"
ת: "כי זו הפגנה; והפגנה עושים כדי שאנשים יראו אותה ברחוב ויכתבו עליה בתקשורת. בבית זו לא הפגנה. בבית זה פחד."

ferdinand

New member
מנוסח היטב!.

koantin

New member
סליחה?!

"הנראות ממש גדלה ולמה צריכה להיות נראות למה להבדיל את הקהילה הלהטבית מקהילה סטרייטית למה להפוך את עצמכם ללא נורמטיבים..
ואמרתי זכויות ואז שכחתי על איזה זכויות ולא היות דוגמאות."

למה להפוך את עצמנו ללא נורמטיבים? כי אנחנו לא נורמטיבים, לא לפי הנורמטיביות ההטרסוקסואלית.
כי חלקנו לא נורמטיבים ולא רוצים להיות "נורמטיביים" אם זה אומר לחיות לפי הדיכוי ההטרו-ציסג'נדרי.

ולגבי זכויות...מתי בפעם האחרונה הוא שמע על זוג חד-מיני שהתחתן בארץ? או קיבל אישור לאימוץ וכו' כמו שזוגות הטרו מקבלים?
שמכירים באפליה , ברדיפה, ב"מעשי קונדס" שנעשים בפרהסיה נגדם?

קל לגבר הטרו-ציס'(אשכנזי גם? אני אשכנזיה ועדיין מודעת לאפליה גם בתחום הזה) לומר שהכל סבבה כבר. נראה אותו מתמודד עם מה שאנחנו מתמודדים.

נראה את המתחסד מתמודד עם מה שאני התמודדתי ומתמודדת איתו.
אם הוא רוצה לשמוע אשמח לומר לו מה עבר ועובר עלי מצד החברים ההטרו-ציס' שלו.

אני ממש סולחת

הדיון הזה נעשה בצורה חברית וזה שאני נכנסתי לבלקאאוט , כן וואלה זה קורה במיוחד שמדברים עם אדם שמכבדים ומעריכים ומאוד רוצים לצאת משכילים .
לא אשכנזי אבל מה זה משנה
אבל מבחינתו להתחתן זה הטרונורמטיביות וגם להביא ילדים ולהיות בורגנים.אז איך "אתם" אנחנו טוענים שאנחנו לא נורמטיביים ודורשים זכויות נורמטיביות..
אני לא אומרת שזה סותר אני פשוט משמיעה את הטענות שלו .
כל העניין פה זה לחלוק ולדבר על דברים ,
את ממש מוזמנת לספר כדי שאם אני או אחרים נתקל במצבים כאלה אולי יהיו לנו יותר דברים לומר

Apikachu L

New member
הבלקאואוטים האלו מוכרים

אל תלקי את עצמך. בפעם הבאה תהיי מוכנה יותר.

אני כמובן בעד

וגם הולכת לכמה כל שנה.

אני חושבת שkutaly אמר הרבה דברים נכונים.

אין גבול ללהטבפוביה מכל הסוגים והמינים, אפילו אצל אנשים מאוד ליברלים ומשכילים ["אני מקבל אתכם רק אל תראו את פרצופכם ברחוב" או דברים דומים. להגיד "למה אתם צריכים להכריז על עצמכם?" למשל]

אני שואלת- מה אכפת לך? אם אתה כבר מודע ותומך אז מה אכפת לך שיש מצעד? אם אתה לא מודע או לא תומך- בשבילך המצעד נועד!

אני אוהבת את המצעדים כי הם מעלים שיחות [כמו זו שלך הייתה עם אותו מורה], שאצלי לרוב הן לא היו קורות באמת בדרך אחרת, לפחות לא עם האנשים האלה. זו הזדמנות לחנך. זו הזדמנות לשתף בתחושות, זו הזדמנות לגנות את ההתייחסות הנוראית שיש לקהילה בהרבה מקומות. זו הזדמנות להיות מאוחדים [שלא כמו ביום-יום שלצערי עושים הרבה מדי הפרדה בין הומואים ללסביות לבי לטראנס לא-מיניים לקווירים, ולדעתי שלא בצדק].

כמו כן זו הזדמנות כלשהי גם למפגש, זו הזמדנות בשבילי לצאת מהארון בלי להצטרך "יש לי משהו לספר לך" או סטייל שכאלה, כי פשוט מבינים שאני לא סטרייטית, או כי הנושא יותר פתוח בזמנים האלה ופחות כבד כזה.

אני גם גיליתי סביב השיחות על המצעד שאני בי, זה הצליח לשחרר אצלי משהו שהיה חסום עד אז, אפילו שגדלתי במקום מאוד "ליברלי".

בכל מקרה אני רוצה לחזק את האמירה שסטרייטים ממש לא מחביאים את סטרייטיותם בבית הפרטי שלהם: הולכים עם טבעת, מתנשקים ומתחבקים ברחוב, הולכים שלובי ידיים, הולכים בכלל ברחוב בבגדים שתואמים את ההגדרה העצמית שלהם בלי לקבל מכות [לעומת טראנס או קווירים או אחרים], הם מדברים על הזוגיות שלהם בכל מקום שבא להם, הם יוצאים ביחד למקומות ציבוריים, הם מבקשים מספרי טלפון או פייסבוקים או כאלה מזרים גמורים בלי לפחד, כל הסרטים והתוכניות מראות הטרונורמטיביות בלי שום בושה, יש זכויות מעוגנות בחוק לזוגות הטרונורמטיבים שלאחרים אין, אף אחד לא מסתכל עליך עקום אם אתה הורה הטרונורמטיבי... בקיצור הניראות ההטרו היא אינסופית, יש להם מצעד כל יום בכל מקום .

יומבו1

New member
לדעתי למצעדים יש תועלת מוגבלת

זה נכון שזה עוזר לעורר מודעות אבל יש נטיה להקצין הכל במצעדים האלה ומה שהכי מפריע לי שהם משדרים בעיקר מיניות ולא שמים את הדגש על החלק הרגשי.

בסופו של דבר נטיות מיניות הם רק חלק ממכלול הרגשות שלנו ואנשים שונים בנויים כל אחד בצורה אחרת.

אני למשל נמשך לשני המינים אבל מעולם לא התאהבתי בגבר ולעומת זאת אני מסוגל לחוש אהבה לנשים רבות במקביל אז איפה זה ממקם אותי על הסקאלה...אין לי מושג...

נראה לי שהמאבק הכי יעיל צריך להתבצע דרך מערכת החינוך ובפעולות הסברה ולקיים כמה שיותר דיונים וכנסים,חינם ופתוחים לקהל הרחב.

המצב האידאלי היה שהמדינה הייתה מממנת את זה אבל המדינה שלנו עדיין כבולה יותר מדי על ידי ארגוני דת וארגונים פמיניסטיים מאוד שמרניים אז אם לא המדינה אולי אפשר שגופים מסחריים יתנו חסות תמורת שלטי פרסום באירוע.

בכל מקרה נראה לי שאם ההסברה תהיה אינטנסיבית עם שלטית וכנסים ונוכחות מוגברת בכל מקום אולי אפשר יהיה לשנות משהו בדעת הקהל.

זה יכול לנחם אולי שגם בארצות אחרות לא קל לעורר אנשים למודלים שאינם המודל המונוגמי הקלאסי.

זה יכול אבל אותי זה לא מנחם שאנשים שמחפשים אורח חיים אחר נאלצים להסתתר בכל מיני ישובים מבודדים על איזה הר נידח.

זה לא צריך להיות ככה ואני מקווה שילדיי ונכדיי ידעו להביא את העולם למצב שבו כל נטיה מינית,כל נטיה רגשית וכל מודל כזה או אחר למערכת יחסים יהיה מקובל על כולם ויתקבל בברכה.

וחוץ מזה...צריך ללמד אנשים לחזור להיות יותר חמים,לחבק הרבה הרבה...לחייך הרבה הרבה...

שיהיה לנו עולם אמפטי...שנעים להתנהל בו.

koantin

New member
"ארגונים פמיניסטיים מאוד שמרניים"...מה?

למה הכוונה בשליטה של ארגונים פמיניסטיים, ועוד בישראל?!

אולי כוונתך ארגונים שרואים באישה משהו שאינו חפץ ופועלים נגד זנות ומיסודה?

יומבו1

New member
יש דברים שכנראה לא אבין לעולם

נגיד שמישהי עכשיו פוגשת אותי ברחוב ואומרת לי "שמע,לא מעניין אותי איך קוראים לך,לא מעניין אותי מי אתה,מה התחביבים שלך ומה המאכל האהוב עלייך...פשוט יש עליך גוף שבדיוק בדיוק עושה לי את זה ובא לי לעשות שימוש בגוף שלך...מתי אפשר?"

יכול להגיד לך על עצמי ועל בערך 99 אחוז מהגברים שאני מכיר שהתשובה שלנו היא משהו בסגנון: "סבבה,באיזה יום ושעה בא לך להשתמש בגוף שלי ומה הכתובת....אוקיי,אני אהיה שם!".

אם מה שכתבתי נשמע לך בדיוני אז תדעי שאשכרה עשו מחקר כזה.

שלחו גבר שנראה מיליון דולר שיסתובב באיזה קמפוס שיש בו מלא צעירות,יגש אליהן ויציע להן לשכב איתן.

אפילו בחורה אחת לא הסכימה.

חזרו על אותו ניסוי בדיוק כשהפעם בחורה יפה מסתובבת בקמפוס ומציעה לגברים לשכב איתה.

הבחורה חזרה מפוצצת מספרי טלפון.

מסתבר שלשום גבר לא הייתה בעיה עם זה שמשתמשים בגוף שלו כמו חפץ.

לי זה נראה ממש הגיוני.

מה ההבדל בין מישהי שרוצה ללמוד איתי למבחן ובין מישהי שרוצה לשכב איתי?

האחת רוצה להשתמש במוח שלי והאחרת רוצה להשתמש בחלקים אחרים בגוף שלי...זה הכל!

לא מבין בכלל איפה הבעיה ולכן כל המאבק של הפמיניסטיות לפחות בכל מה שנוגע בהחפצת האישה נראה לי מוזר שלא לומר הזוי.

אני פמיניסט מושבע כשמדובר בשיויון זכויות לנשים,זכויות לנשים לסביות לגדל את ילדיהן ובכלל אני בעד שנשים יעשו ממש כל דבר שגברים עושים...בקטע הזה ארגוני הפמיניסטים צודקים לחלוטין.

אבל כל הדיבורים האלה שמשוים את האישה לחפץ נראים לי פשוט אנאכרוניסטים ושייכים לתקופה קדומה ואין להם מקום בימינו.

מבחינתי,הייתי רוצה לחיות בעולם שבו כל בני האדם מרגישים מספיק בנח להעמיד את מוחם לכל המרבה במחיר,להעמיד את ליבם האוהב למי שרוצה וגם להעמיד כל חלק אחר מגופם לשימוש והנאה של מי שיבחר לעשות כך.

זה לא הופך את האדם לחפץ...רק מאפשר לו להפיק הנאה מזה שהטבע נתן לו נכסים שיכולים לספק הנאה גם לאנשים אחרים...זה הכל!!!

ובעניין זנות אומר לך קל ופשוט...

אין שום הבדל בין אדם שנותן למקום עבודה להעביד אותו בפרך במשך 12 שעות עבודה ביום ובין זונה שמרשה לקליינטים שלה להשפיל ולבזות אותה.

בשני המקרים יש זלזול בכבוד האדם ואין לזה שום קשר אם מדובר בזנות או בכל עיסוק אחר!

למעלה