מצעדי גאווה בעולם
כבר כמה ימים שאני רוצה לכתוב על זה, אבל לא יצא, שון מילא היטב את זמני, הבובה הזה דאג שבבית יהיו לי פרחים ושמפניה
... אז הנה, באיחור של כמעט שבוע... על מה שהיה כאן, במצעד בוושינגטון DC. קודם כל, סתם שתדעו, כאן מפרידים את המצעד מההפנינג, המצעד נערך ביום שבת בערב (שש וחצי) וההפנינג ביום שבת מ-11 בבוקר ועד שמונה בערב. אמנם המצעד עצמו לא מגיע לקרסוליים של ססגוניות המצעד התל אביבי, אבל מאוד עושה נעים לראות את מי שצועד בו. את המצעד הובילה ניידת משטרה, וכל כמה רחובות, איפה שחיכו המריעים למצעד, כרז השוטר שבניידת - "הנה זה מגיע, המצעד יוצא לדרך, happy pride everyone. הקבוצה הראשונה שצעדה, היתה שוטרים במדים מה-GLLU (יחידת הקישור להומואים ולסביות), זוהי יחידה מיוחדת שהוקמה במשטרת DC לפני מספר שנים, בה שוטרים הומואים נשלחים לטפל במקרי הטרדה או אלימות על רקע נטייה מינית, וגם לטיפול ועזרה במקרים של אלימות ב"משפחה" חד מינית. אחריהם צעדה אלינור הולמס נורטון, נציגת הדיסטריקט בקונגרס ואחריה ראש המחוז השני בוושינגטון, בו מתקיים המצעד, ואחריו עוד כל מיני חברי מועצת העיר כמו קרול שוורץ החביבה עלי עד מאוד, בעיקר בנושאי חנייה... אחריהם, ראש העיר אנתוני וויליאמס, ששילהב את הצופים, דרש מחיאות כפיים, וזרק עלינו שרשראות בכל צבעי הקשת ונראה נהנה מכל רגע. בהפנינג עצמו, היה נחמד שלא לראות כל מיני דוכנים של חברות סלולריות, לווין ושאר דברים שאין להם שום קשר לארועי הגאווה. במקום זאת, היו דוכנים של מרפאת וויטמן-ווקר העורכת בדיקות איידס ללא תשלום ונותנת טיפול ויעוץ לנשאים, וביטוח מוזל עד חינם לאלו שידם אינה משגת, דוכנים של הורים גאים, של הורים לילדים גאים, עצומות להכרה בנישואים הומוסקסואלים ועוד ועוד. למי שלא יודע, DC היא אחת הערים היותר פרו-גייז בארה"ב ומשווקת עצמה ככזו. בגלל ש-DC היא עיר ללא מדינה, אין לעיר סמכות לאשר בחוק נישואים חד מיניים, כיוון שחל עליה החוק הפדרלי. במקום זאת, החליטה מועצת העיר ללכת הכי קרוב שאפשר לזה, ולהכיר בנישואים חד מיניים שנערכו במקומות אחרים. ומה קורה אצלכם?
כבר כמה ימים שאני רוצה לכתוב על זה, אבל לא יצא, שון מילא היטב את זמני, הבובה הזה דאג שבבית יהיו לי פרחים ושמפניה