מצעדים ברדיו:

shabi16

New member
מצעדים ברדיו:

לדעתי צריך שיהיה קיים רק מצעד אחד-והוא מצעד מכירות סינגלים(מה שלא ייקרה כאן) נימוק: אם מסתכלים על 3 מצעדים ב-3 תחנות רדיו שונות,מגלים שהתוצאות הן בערך אותו דבר,דוגמה: רשת ג':1.שירי מימון-השקט שנשאר,2.אייל גולן-מלכת היופי שלי 3.הפרוייקט של עידן רייכל-יש בי עוד כח רדיו ירושלים:1.אייל גולן-מלכת היופי שלי,2.שירי מימון-השקט שנשאר 3.הפרוייקט של עידן רייכל-יש בי עוד כח רדיו אמצע הדרך:1.הפרוייקט של עידן רייכל-יש בי עוד כח 2.שירי מימון-השקט שנשאר,3.אייל גולן-מלכת היופי שלי (עוד משהו שיסייע לדוגמה) גלגל"צ:1.שירי מימון-השקט שנשאר,4.הפרוייקט של עידן רייכל-יש בי עוד כח מה הטעם בקיום כ"כ הרבה מצעדים כל עוד התוצאות של המצעדים נורא דומות? זה מאוד מיותר לדעתי,וצריכים להתחיל לבנות כאן שוק סינגלים!

אבל סינגלים לא נמכרים...

לרוב, תקליטי שדרים לא נמכרים בחנויות. אז על בסיס מה ידורגו השירים במצעד שאתה מציע?

S o l l y

New member
קח דוגמא מאצלנו...

(רדי-יו) יש הרבה מאוד סינגלים. המצעד הוא רק בימי חמישי, אבל בכל שאר ימי השבוע, יש את תוכנית המצעד, שבא המאזינים שומעים כמעט את כל השירים שיש במצעד (וכמובן עוד...) ולפי זה הם מדרגים...\ רוב השירים אומנם מוכרים, אבל עדיין, הרבה לא, ואותם אפשר לשמוע בתוכנית במהלך השבוע, ולפי זה מדרגים...

alpha80

New member
אבל אין פה סינגלים......

כמו שכתב נועם - אין שוק סינגלים בארץ, ועל כן המצעדים מבוססים - במקרה הטוב - על פי דירוג של מאזינים בצורה זו או אחרת, או על פי חינטרושים כאלה ואחרים של עורכי המצעד בהתאם ללחצים של חברות התקליטים. לצערנו יעברו עוד הרבה שנים - אם בכלל - כדי שנזכה לראות פה מצעדים אמיתיים המבוססים על מכירות כמו בחו"ל. אבל זה לא יקרה. וזה שכל המצעדים האלה נראים פחות או יותר אותו הדבר רק מחזק את העובדה שכל התחנות נשמעות אותו הדבר.

מצדיק את אלפא וחולק על דעתו...

נו באמת, מצעד סינגלים בישראל? סינגלים? מתי בפעם האחרונה מישהו קנה איזשהו סינגל כאן בארץ? בכלל עוד מוכרים סינגלים כאן? face it... היום כולם מורידים מהאינטרנטטטטטטטטטטטטטט...אולי כדאי להתחיל לחשוב לעשות את מצעד ההורדות בארץ וזה אני מאמין ישקף היטב את טעם הגולשים והמאזינים ( אגב באנגליה כבר החלו לעשות את זה ). אלפא מיודעינו כאן רושם בהודעתו שמעלי כי עורכי מצעדים נתונים ללחץ מצד חברות התקליטים ואני רק רוצה להוסיף ולאמר כי כל מילה שלו נכונה. בתור מגיש מצעד הלהיטים ב radi-yo.co.il לא פעם ולא פעמיים פונים אלינו חברות תקליטים כאלו או אחרות על מנת שנקדם את להיטיהם אצלינו בתחנה ובפרט במצעד. וכאן אני חייב לחלוק על אלפא ידידי היקר, לא רק שאנחנו דוחים את הבקשות הללו בשאט נפש אלא גם לא מתייחסים כהוא זה לנציגי האמנים עצמם ודירוג המצעד נקבע אך ורק על פי ההשמעות בתוכניות השונות ועל פי כמובן דירוג המאזינים והגולשים. למשל, שירי מיימון אצלינו במקום הראשון כבר ארבעה שבועות תמימים כמו בכל התחנות האחרות אך מהמקום השני והלאה אפילו נציג ישראלי אחד אין בו ( למעט מוקי עם שבק מיוזיק במקום השישי השבוע ). לכן אלפא מהיום אמור : כל התחנות נשמעות אותו הדבר פרט לתחנה הוירטואלית הישראלית ברשת radi-yo. בכלל אני מאוד ממליץ לכם להיכנס לתחנתינו ולחפש מצד ימין בדף הבית של התחנה את המצעד שכולל את כל מה שהמאזינים והגולשים אוהבים בארץ ולהשוות...פשוט שונה מהאחרים ( אנחנו גם צנועים כמו ששמתם לב ). בברכת חג פסח כשר ושמח www.radi-yo.co.il

alpha80

New member
אז אולי אתם דוחים את בקשות חברות

התקליטים, אבל רוב התחנות עושות כרצונן מתוך חוסר ברירה. אתם בהיותכם תחנת אינטרנט, יש לכם אפשרות לעשות כמעט ככל העולה על רוחכם בעוד שתחנות איזוריות או ממלכתיות די נתונות לחסדי החברות. ותמשיכו להיות טובים, כדשי שתהיה אלטרנטיבה לברוח מהקיבוע המוסיקלי של הרדיו בארץ.

למעלה