עיקר הבעיות
זה עם אנשי צוות או קרקע שאין להם מושג מהחיים שלהם ומה זה ציוד צניחה. לפעמים עלולים לעשות בעיות עם הסייפרס בגלל היחידה הפירוטכנית, או בגלל שהם פוחדים שזה ישתחרר בתוך המטוס. כמובן שזה קשקוש במיץ, אבל אלו האנשים שצריכים לאשר העברת הציוד פנימה, ואין מה להתווכח עם זה יותר מדי, פשוט להבין את הנושא ולנסות להיות תקיף. AirTech (יצרנית הסייפרס) שיגרה מסמכים לכל חברות התעופה הגדולות לגבי בטיחות המתקן, אבל כולנו יודעים מי בדיוק האנשים שעובדים באבטחה, ושלא תמיד זה מעניין אותם. יש גם את הכרטיס הקטן של צילום הרנטגן. מניסיון זה לא מעניין אף אחד, למרות שניסיתי לשלוף אותו במספר פעמים שהיה ספק לגבי תכולת הריג. היו מקרים בו אנשי האבטחה ביקשו לפתוח את הריג. לגבי הראשי אין בעיה, אבל זה קצת בעייתי עם הרזרבי. במקרה כזה, אתה צריך להיות נחרץ ולהסביר שלא ניתן לפתוח את הריג בגלל החותם. במקרה הצורך, תבקש לדבר עם מנהל אחראי. קח בחשבון שהסיפור הזה עלול לעכב אותך, ולכן תגיע לטיסה מוקדם יותר מן הרגיל. בעיה נוספת - גודל הריג. היו לי כמה מקרים בו סירבו לת לי להעלות את הריג למטוס בטענה של גודל, משקל וכולי. במקרה כזה תסביר שזה ציוד ספורט יקר ועדין ותתעקש. פעם אחת חייבו אותי להעביר את הריג כמטען. אם החלטת להעביר את הריג כמטען, סים אותו במזוודה קשיחה. אני אישית מעדיף מיד לקחת אותו אתי בגלל שכך אני בטוח שלא מתעללים בציוד, וגם זה מגיע ליעד יחד אתי ולא יוצא לטיול עצמאי בעולם. צריך לזכור שהטיסה בארה"ב יותר מסובכת מאירופה למשל, בגלל תוספת האבטחה. צריך לקחת את זה בחשבון. בפעם האחרונה שטסתי שם עם ציוד היה לפני כשנה וחצי, ולא הייתה לי בעיה חוץ מפעם אחת שעיכבו אותי בגלל "יחידת השחרור" של הסייפרס. אבל לאחר שדיברו עם אחראי, נתנו לי לעבור. פעם מישהו יעץ להצטייד גם במכתב רשמי מיצרן הציוד המאשר כי הוא בטוח לנשיאה בטיסה מסחרית. לא בדקתי ואין לי ניסיון בזה. הטיפ שאני יכול לתת לך הוא שבכל מקרה של עיכוב או חילוקי דעות אל תנסה להתחיל להתווכח יותר מדי. פשוט תסביר שמדובר בציוד ספורט יקר ועדין ואתה מעוניין בשלומו כי יש לך אירוע מאד חשוב. אם זה לא הולך, תבקש לדבר עם מנהל אחראי בנידון. הייתי גם מציע לבדוק בפורומים כגון dropzone.com לגבי טיפים נוספים. מקווה שעזר ושיהיה בהצלחה,