מצנח לחו"ל

• פותח הנושא ikd
  • פורסם בתאריך

ikd

New member
מצנח לחו"ל

חברה בעלי נסיון עם לקיחת המצנח האישי לחו"ל מתבקשים לתרום לי קצת מנסיונם, איזה בעיות יכולות לעלות מלקיחת המצנח איתי למטוס ? טיפים נוספים ?

FalxOri

New member
תלוי איפה

בארץ.. שום בעיה (אולי רק עם המשקל של התיק) בחו"ל זה תלוי איפה ובקריזה של הבודק. בארה"ב זה אמור להיות מאושר אבל לא תמיד עובד. אנחנו נתקענו בדרך חזרה מצרפת. מסתבר שהמשטרה המקומית לא מאשרת לעלות עם התיק למטוס וחייבים לשלוח את זה כמטען (למרות שלאל על לא הייתה בעיה עם זה) בקיצור, תיקח את כל המסמכים ותקווה לטוב אבל אל תבנה על זה (99% מהפעמים הוא יגיע שלם גם במטען...) לאן אתה נוסע ?

oferbar

New member
עיקר הבעיות

זה עם אנשי צוות או קרקע שאין להם מושג מהחיים שלהם ומה זה ציוד צניחה. לפעמים עלולים לעשות בעיות עם הסייפרס בגלל היחידה הפירוטכנית, או בגלל שהם פוחדים שזה ישתחרר בתוך המטוס. כמובן שזה קשקוש במיץ, אבל אלו האנשים שצריכים לאשר העברת הציוד פנימה, ואין מה להתווכח עם זה יותר מדי, פשוט להבין את הנושא ולנסות להיות תקיף. AirTech (יצרנית הסייפרס) שיגרה מסמכים לכל חברות התעופה הגדולות לגבי בטיחות המתקן, אבל כולנו יודעים מי בדיוק האנשים שעובדים באבטחה, ושלא תמיד זה מעניין אותם. יש גם את הכרטיס הקטן של צילום הרנטגן. מניסיון זה לא מעניין אף אחד, למרות שניסיתי לשלוף אותו במספר פעמים שהיה ספק לגבי תכולת הריג. היו מקרים בו אנשי האבטחה ביקשו לפתוח את הריג. לגבי הראשי אין בעיה, אבל זה קצת בעייתי עם הרזרבי. במקרה כזה, אתה צריך להיות נחרץ ולהסביר שלא ניתן לפתוח את הריג בגלל החותם. במקרה הצורך, תבקש לדבר עם מנהל אחראי. קח בחשבון שהסיפור הזה עלול לעכב אותך, ולכן תגיע לטיסה מוקדם יותר מן הרגיל. בעיה נוספת - גודל הריג. היו לי כמה מקרים בו סירבו לת לי להעלות את הריג למטוס בטענה של גודל, משקל וכולי. במקרה כזה תסביר שזה ציוד ספורט יקר ועדין ותתעקש. פעם אחת חייבו אותי להעביר את הריג כמטען. אם החלטת להעביר את הריג כמטען, סים אותו במזוודה קשיחה. אני אישית מעדיף מיד לקחת אותו אתי בגלל שכך אני בטוח שלא מתעללים בציוד, וגם זה מגיע ליעד יחד אתי ולא יוצא לטיול עצמאי בעולם. צריך לזכור שהטיסה בארה"ב יותר מסובכת מאירופה למשל, בגלל תוספת האבטחה. צריך לקחת את זה בחשבון. בפעם האחרונה שטסתי שם עם ציוד היה לפני כשנה וחצי, ולא הייתה לי בעיה חוץ מפעם אחת שעיכבו אותי בגלל "יחידת השחרור" של הסייפרס. אבל לאחר שדיברו עם אחראי, נתנו לי לעבור. פעם מישהו יעץ להצטייד גם במכתב רשמי מיצרן הציוד המאשר כי הוא בטוח לנשיאה בטיסה מסחרית. לא בדקתי ואין לי ניסיון בזה. הטיפ שאני יכול לתת לך הוא שבכל מקרה של עיכוב או חילוקי דעות אל תנסה להתחיל להתווכח יותר מדי. פשוט תסביר שמדובר בציוד ספורט יקר ועדין ואתה מעוניין בשלומו כי יש לך אירוע מאד חשוב. אם זה לא הולך, תבקש לדבר עם מנהל אחראי בנידון. הייתי גם מציע לבדוק בפורומים כגון dropzone.com לגבי טיפים נוספים. מקווה שעזר ושיהיה בהצלחה,

magdiel

New member
../images/Emo160.gif

אתה יכול לנסות באתר של AIRTEC . http://www.airtec.cc/dot_pr_082500.pdf http://www.airtec.cc/AirTravelUpdate.htm http://www.airtec.cc/ מגדיאל

noamk

New member
טיסה נעימה.

לקחתי את המצנח כמה פעמים ונקלתי בדברים הבאים: 1. British Airways - שידועים גם בתור השירות הנפלא, וגם בשל היותם חארות לא קטנים בנושא הטרום טיסה - דרשו ממני לפתוח ולהוציא חלק מהדברים "שבתיק" כי היו בו 9.5 ק"ג, ולטיסה מותר להעלות רק 8 ק"ג. לבסוף הגענו לפשרה שהמצנח עולה למטוס, אבל לא בתוך תיק ציוד, פשוט על הכתף.... הבעיה מעבר לזה היתה שכבר עליתי עם המצנח לטיסה הגיעו על החוכמולוגים הישראלים עם משפטים במו "מתכנן לעזוב באמצע ?!?", ושאר ירקות. 2. בביטחון של ספרד דרשו ממני לפתוח את המצנח, או בשפתם העילגת : "Open the Bag" . שום תחנונים לא עזרו, ועד שלא עברתי את כל האחראים, וסומנתי כעושה בעיות, לא עזר לי כלום. הדבר היחיד שךבסוף עזר לי היה העקשנות. זה הגיע למצב שהם רצו לראות מה קורה אם מושכים בידית ה"כסופה". אם שולחים את המצנח בבטן המטוס לא נתקלים בבעיות כאלו, מצד שני אני לא רואה מישהו ששם 4000$+ במזוודה וטס בלב בשקט. בינתיים כל הפעמים שטסתי - המצנח איתי.

ikd

New member
נו ומשכת את הכסופה?

דרך אגב, מה זאת באמת הידית הזו ?

Delhi Galga

New member
זאת הידית של האטרופין!

יש למשוך אותה עם הישמע צפירות עולות ויורדות (בדייטר) :)

ikd

New member
למיטב זכרוני

היה פעם באתר של ה USPA מאמר המסביר את הנושא, למישהו במקרה יש את הקישור אליו, ראיתי את זה בגרסה הקודמת של האתר שלהם.

למעלה