מצלצל מוכר מאיפשהו?

MajorGad

New member
מצלצל מוכר מאיפשהו?

לאחרונה, נחה עלי רוח Star Trek TOS וגלשתי קצת במדריך פרקים שיש באתר הרשמי ומצאתי משהו מעניין, פרק שמזכיר קצת בעלילה את סטארגייט ס"ג-1 (מצורף בקישור למטה) חייזר שמתחזה לאל ורוצה שיסגדו לו.. מה אתם אומרים? יכול להיות שיוצרי סטארגייט לקחו את הרעיון של הגואולד מסדרת המד"ב המצליחה של שנות ה60?

Chakotay

New member
החייזר הזה (אפולו) בכלל לא דומה

לגואולוד, הוא רוצה שיסגדו לו, אבל הוא רוצה לעזור לנתיניו ומבקש רק שיסגדו לו....אחלה אל אפולו
אבל אכן, כשראיתי את הפרק בפעם הראשונה גם אני חשבתי על זה, הם באמת לקחו את הרעיון משם! למרות שפיתחו אותו בצורה שונה לגמרי :)

Falcor

New member
סטארגייט לקחו עוד משהו..

באחד הפרקים של מסע בין כוכבים הדור הבא .. היה מעיין חרק שנראה כמו ג'וק ענקי שהיה נכנס לתוך הפה של בני אדם ואז דרך הפה הוא היה מגיע לעמוד השדרה ושם הוא היה משתלט על התודעה שלהם .. נשמע מוכר לא ?!

subatoi

New member
זה?

אחד הפרקים הזכורים (גם למי שלא ראה אותו במשך שנים) וההזויים ביותר (בגלל שלא חזרו לדבר על היצורים האלה מעולם).

morashtty

New member
בכלל בסדרות מד"ב

אפשר למצוא קווי עלילה שמתבססים על רעיונות דומים לדוגמא הרעיון של לולאת זמן שחוזרת על עצמה הופיע גם ב-x-files בפרק מהעונה החמישית שנקרא monday וגם באיזשהוא פרק של "מהדורה מוקדמת" (אם כי שם זה היה דווקא סוג של חלום) ויש אינסוף דוגמאות לסדרות שהשתמשו ברעיון של יקומים מקבילים (באפי, TNG וכיו"ב). בכל אופן כל סדרה מתייחדת באיך שהיא מיישמת את הרעיון ומה היא עושה איתו.

Falcor

New member
אגב יקומים מקבילים ..

הייתה פעם סדרה בשם SLIDERS , נראה לי שהשם העברי היה "גולשים בזמן" אז הרעיון המרכזי בסדרה הוא יקומים מקבילים ואנשים שמנסים לחזור ליקום שלהם ..דווקא אהבתי את הסדרה.. פשוט אחד השחקנים בסדרה הוא ג'רי אוקונל .. הזכור לטוב מ"אני וסוד כוחי" ..

ולהבדיל אלף אלפי הבדלות (פשוט

הזכרת לי) את הקטע של "גלישה" ישמו הכי מוצלח לדעתי ב"זינוק לאתמול" לא גלישה בין יקומים מקבילים אלא לעבר והחלפת דמות מרכזית בעלילה בסם באקט.

Falcor

New member
יש עוד משהו משותף בין הסדרות

אחח.. Quantum Leap .. לשתיהן סוף דומה .. כלומר אין סוף ..שתי הסדרות מסתיימות בכך שהגיבורים לעולם לא יחזרו הבייתה

kinspirit

New member
לא, אל תגיד את זה!!!

אנחנו מסרבים להאמין שסם בקט אף פעם לא חזר הביתה! אין דבר כזה!

Falcor

New member
גם אני לקחתי את זה קשה ..

אני מת על סקוט באקולה (זה שמשחק את סם בקט..).. וזה לא פייר מה שעשו לו .. כשראיתי את פרק הסיום.. הייתי בכיתה ט' בערך.. ופשוט יומיים שלמים התהלכתי עם הראש באדמה..

Falcor

New member
לא זה לא בסדר !!!!

הוא מתגעגע הבייתה .. ת'אמת .. קיוויתי לסוף יותר שמח לסדרה הזו ..

kinspirit

New member
*נשימה עמוקה*

אזהרה - זה הולך להפוך לדיון על זינוק לאתמול - מי שלא מעוניין, שלא יקרא את ההמשך
וובכן, מצד אחד אני בהחלט יכולה להבין מדוע הסוף הזה נכתב כפי שהוא נכתב. בדיוק כמו שרובנו היינו מעדיפים לראות את סטארגייט מסתיימת בכך שהצוות ממשיך באותה הדרך אשר בה הוא הלך בכל השנים האלה, ולא באיזה סוף טוב מהאגדות שכולם מאושרים - ככה גם בזינוק לאתמול - סם המשיך לעשות את מה שהוא עשה לאורך כל הזמן, בלי המתיקות האמריקאית של חזרה הביתה לזרועות האהובים עליו. נפרדנו מהחבר הטוב שלנו בידיעה שהוא ממשיך לעשות את מה שהוא תמיד עשה ואת מה שכל כך אהבנו אותו בגללו. רק שהעובדה שהמילה הזו "never" קצת מעצבנת. הגאונות בפרק האחרון היא שבאותו הפרק הוא מבין למעשה שהוא זה אשר מזנק את עצמו בזמן (ולכך אני אחזור יותר מאוחר בתיאוריה שלי על כך שהוא אכן חזר הביתה בסוף). במשך כל השנים, המשאלה היחידה של סם הייתה לחזור הביתה. בכל פעם שהוא פתח את עיניו במקום חדש הוא קיווה שזה הבית. באותו הפרק, ברגע שהוא הבין שהוא זה אשר מזנק את עצמו, הוא גם הבין את הדבר החשוב ביותר - שזה מה שהוא רצה לעשות מלכתחילה "לשנות חיים של אנשים אחרים לטובה". נכון, זה לא בדיוק יצא בדרך שהוא תכנן, אבל הוא למעשה השיג את מה שהוא רצה להשיג מלכתחילה. מרגע זה, מאותו רגע של הבנה אשר אנו רואים על המסך, סם מבין שהוא למעשה צריך ורוצה להמשיך באותה הדרך אשר בה הוא הלך בשנים האחרונות. וכך הוא אכן ממשיך לזנק - רק שהפעם זה מתוך בחירה ולא כפייה. מה שרק מעצים את העובדה כי האדם פשוט קדוש. ובחזרה לתיאוריה של החזרה הביתה. ראינו בפרק החארון שסם אכן יכול לזנק את עצמו לאן שהוא רוצה - הוא הצליח לזנק לבית של בת' על מנת להציל את הנישואים שלה ושל אל. האם עלינו באמת להאמין שהוא מעולם לא זינק את עצמו הביתה? כל השנים הללו, והוא אפילו לא קפץ פעם אחת נוספת להגיד שלום? ממש לא נראה לי. ובבקשה לא לטעון כי משהו קרה לו לפני שהוא הספיק לעשות זאת - את זה אני לא מוכנה לשמוע *סותמת את האוזניים ושרה לעצמה* שתי נקודות מעניינות בנוגע לסיום הסדרה - 1) במקור הסוף היה אמור להיות מעט אחרת. יש אפילו באינטרנט את הסצינה אשר נערכה - במקור התמונה של אל הצעיר זינקה אל תוך תמונה של אל המבוגר עם בת' והבנות שלהם (תמונת חג מולד משפחתית), ואחר כך היה רשום על המסך את הכל. בעיני, במיוחד לאחר שראיתי סצינה זו, הסוף הזה הרבה יותר מרגש. אין לי מושג למה לא השתמשו בו בסוף. 2) מסתובב תסריט באינטרנט אשר הטענה היא כי הוא אמור היה להיות ההמשך של הסדרה במקרה ועונה נוספת תוזמן (או משהו כזה). התסריט נשמע הזוי לחלוטין, ואני מתקשה להאמין כי הסיפור אמיתי. אולם מי יודע - מסופר על כך שאל מזנק למצוא את סם אשר אבד להם לאחר הזינוק האחרון, ומוצא את עצמו בעתיד באיזו תחנת חלל...לכו תבינו... זהו, עכשיו אני אשתתק, דיברתי מספיק על זינוק לאתמול
אהבת חיי הראשונה... kinspirit

Falcor

New member
ואני חשבתי שאני לקחתי את זה קשה..

אכן חוויות קשות ..
מבחינתי סם בקט.. שיגר את עצמו לאנטרפרייז
לילה נפלא Kinspirit

kinspirit

New member
בואנה...

עכשיו כשאני חושבת על זה - הקטע של אל שמוצא את עצמו בעתיד בתחנת חלל מתאים לזה שסם זינק לשם...גדול
והייתי חייבת להגיד - נגנבתי כשקלטתי את משמעות הכינוי שלך...

Falcor

New member
הכינוי שלי מוצא חן בעינייך ?! ../images/Emo13.gif

כשנכנסתי לראשונה לתפוז (זה היה בחורף 2001 ) ישבתי וחשבתי על כינוי .. השם הראשון שקפץ לי לראשון זה FALCOR .. אולם התלבטתי בינו לבין שמוליקיפוד ..שזה דמות מספר ילדים שהייתי מקריא המון לאחותי.. כפי שאת רואה FALCOR ניצח ..
אהבת את הספר ?! והסרט כמובן ?!

P e t e r P a n

New member
פיסת מידע קטנה

דונלד פ. בליסריו, אחת ממציאי הסדרות הטוב ביותר שקיים {ג'אג, מאגנום, זאב אוויר, זינוק לאתמול ועוד כמה שבטוח שכחתי ועימן הסליחה}, אוהב מאוד לתת לסדרות שלו לפעמים קטעים קצת מורכבים יותר, והסופים של הסדרות שלו בדרך כלל הם אנטי אמריקניות- כלומר, לא הפי אנד, כי אם ריאליסטיק אנד. בזינוק באתמול, זה היה סוף אופייני מאוד לבליסריו, וגם באזב אוויר אין בכלל הפי אנד כל כך... ואני מנחש שגם ג'אג תיגמר איכשהו עם איזה אנד די לא נחמד... בליסריו, אבל, הוא גאון, ויש לו רעיונות בכל התחומים של סדרות טלוויזיה. למידע נוסך על הגאון: www.tvtome.com ופשוט לחפש עליו שם, יש שפע מידע עליו....

P e t e r P a n

New member
בבקשה!!! ../images/Emo13.gif

הייתי פעם מומחה טלוויזה וסדרות, והייתי זוכר טונות של מידע על שחקנים ויוצרים.. היום כבר אין לי כל כך זמן לזה, אבל אני זוכר כמה דברים... :) ןאגב, לגבי הסוף שהוצע פה לגבי ג'אג: נחמד, באמתץ אהבתי... רק לא נראה לי מתאם להארם שיעשה כך.... אבל אהבתי!

למעלה