מצלמת Virb של גרמין

מצלמת Virb של גרמין

כולנו כבר מכירים את מצלמת ה- Go-Pro שהפכה רפרנס למצלמות "ספורט אתגרי". רבים מאיתנו כבר רכשו מצלמה כזו ועושים בה שימוש יום-יומי.
חברת גרמין הוציאה מצלמה מתחרה, אשר בנוסף לתמונה, מאפשרת הצגת נתונים. מאחר והמצלמה מיועדת לתעופה, הנתונים המוצגים בה הם הנתונים החשובים לניתוח התמונה: מהירות, גובה וכיוון.ובפינת התמונה גם את מסלול הטיסה כולו ואת מיקום המטוס בכל רגע ורגע ע"ג המסלול.
כל הנתונים הללו הם נתוני gps ולכן אינם מייצגים את הנתונים המוצגים לטייס ע"ג לוח המכשירים. המהירות היא מהירות קרקעית, הגובה הוא גובה אבסולוטי מעל הים (ללא כל התייחסות ללחץ האוויר) והכיוון הוא הכיוון המגנטי של נתיב הטיסה (Bearin) בפועל ללא קשר לכיוון אליו מסתכלת המצלמה.
בסרטון הבא ניתן לראות איך הנתונים הללו מוצגים במסך.
בשבוע שעבר העליתי סרטון אחר שצולם גם הוא במצלמת Virb ושם הנתונים הוצגו בצורה אחרת.
בכתובת הבאה אפשר לראות את הסרטון:
https://www.youtube.com/watch?v=zMspoa9dKcA&feature=youtube_gdata
אריאל אריאלי

אגב, שימו לב למד זווית התקפה המותקן מעל לוח המכשירים. יותר ויותר מוצאים את הכלי כלי עזר חשוב ממדרגה ראשונה.

אריאל ידידי

אהבתי, בפרט ובין היתר שלא רואים את ריצוד הפרופלר. היכן קונים וכמה עולה?

בברכה - יוסי

ממש אין לי מושג.

אני מאמין כי אפשר למצוא באינטרנט.
הסרטון שהבאתי לקוח מפורום של בוני מטוסי וואנס.
וכמובן אין לי כל קשר לא למצלמה ולא לגרמין.
אריאל אריאלי

ארזS

New member
אריאל ידידי

אולי אני צריך לשאול את השאלה הזאת במסר אישי, אבל מצד שני אולי תהיה תועלת לציבור ולכן אני שואל כאן.
ניסיתי [בפורום אחר] להטמיע סרטון כפי שהטמעת כאן, כלומר לא לתת קישור רגיל, אלא כפי שעשית כאן, ונכשלתי לצערי.
שאלתי אפילו בפורום משוב של תפוז אך טרם נעניתי.
לכן, ולטובת הכלל, אכיר לך תודה אם תסביר לי איך עושים זאת, האם בזמן ההטעמה רואים מעין אנימציה קטנה בצבעים צהוב ואדום [זה מה שראיתי במשך כחצי שעה לסרטון קצר בן דקה ללא כל תכלית...] וכו'.
בתודה מראש,
ארז.

הוספת סרטון להודעה

מצאת את מי לשאול
(אני מאלו שיודע לבנות מחשב, אך לא יודע להפעיל אותו...
)
כאשר פותחים הודעה חדשה, או תגובה להודעה של מישהו אחר, נפתח חלון "נושא:" ומתחתיו "מתגלגל לו" מין גלגל כזה המראה כי המערכת עובדת וחושבת.
אחר כך נפתח חלון "תוכן:" שבו כותבים את ההודעה.
מתחת להודעה עצמה, ישנו אזור "צירוף:" שלידו שלושה סימנים: מצלמה - לצירוף תמונה, פילם - לצירוף לינק לסרטון ודף שפינתו מקופלת - לצירוף טקסט.
ייתכן והמסך שלך לא מראה את אזור הצירופים ואז צריך להגדיר למחשב את רזולוצית המסך כדי שיכיל גם את האזור התחתון.
בכל אופן, לאחר שלחצת על אחד הסמלים, נפתח חלון להכנסת הלינק. אם הבנתי נכון את "הראש" של תפוז, אין אפשרות להכניס את הסרטון עצמו, אלא רק את הלינק אליו.
לאחר כל זאת, יש ללחוץ פעם אחת על "שלח/י" ואז, אם יהיה רצון מלפניו, ההודעה תעלה.
מקווה שעזרתי
אריאל אריאלי

ארזS

New member
תודה איש יקר, זה בדיוק מה שעשיתי

כנראה ש
כועסים עלי...

לא נורא, נסתדר בלי זה.
&nbsp

למעלה