מצלמת קסדה

kraps

New member
מצלמת קסדה

מסתבר שהפתרונות הכי פשוטים נמצאים לפעמים ממש מתחת לאף. פתאום קלטתי שמצלמת האינטרנט, שאני משתמש בה כבר 3-4 שנים היא גם זעירה, גם קלילת משקל וגם כוללת את כל החיבורים המתאימים לחיבור למצלמת הוידאו. עכשיו עולות מספר שאלות: 1. מה הדרך הטובה ביותר להצמיד אותה לקסדה (סקוץ' יספיק או שצריך משהו רציני יותר?) 2. איך מכוונים את הדבר הזה? יש איזה עקרון או שפשוט מפנים אותה קדימה ומקווים לטוב? 3. למצלמה יש פוקוס ידני ולא אוטומטי, האם זו בעיה? גדי, אולי אתה יכול לתרום מנסיונך? יש עוד אנשים המדשדשים בביצת צילומי האקשן ויכולים לתרום אינפורמציה? בתודה מראש.

mtbRider

New member
דעותי...

מה שאתה עושה זה להשתמש במצלמה כעדשה (LENC) ואני לא יודע על איזה מצלמה אתה מקליט אבל אני משער שאם יש בה כניסה/יציאה ל LENC אז יש לה אופציה לפוקום אוטומטי. על איזו מצלמה מדובר, אני חושש שזה יהווה בעיה. בכל אופן הייתי מעוניין לדעת איזו מצלמת אינטרנט יש לך? (אני רוצה לצלם על וידאו 8 ממ רגיל עם יציאה ל LENC של SONT דגם CCD-TRV-27E מסדרת ה HANDYCAM. ויש בה גם מצב לצילום ספורט וגם פוקוס וכיוצ"ב. חשבתי להשמיש אותה לצילומי הטיולים, היא תהיה בתיק והעדשה על הקסדה. לגבי החיבור לקסדה, לדעתי תאבטח קצת יותר מסקוץ' רק בגלל החשש לנפילה.

mtbRider

New member
תשמע החבר'ה צודקים, פוקוס

אין ממש משמעות כל עוד אתה מצלם לאותו מרחק. יכול להיות שהפוקוס לא יהווה בעיה אבל את זה צריך לבדוק.

יורם חן

New member
../images/Emo152.gif קצת מהניסיון שלנו

את המצלמה שעל הקסדה של גדי אלוני הצמדנו בשלב ראשון עם דבק חם וזה החזיק מצוין, אח"כ גדי הוסיף מפרק שאיפשר כיוונון נוסף. המצלמה של האינטרנט לדעתי רחוקה מלבצע את העבודה שכן היא בנויה לטווחי אפס. אתה זקוק למצלמה עם עדשה רחבה , ורזולוציה גבוהה לגבי הפוקוס אין כ"כ משמעות בטווחי הצילום של 10-15 מטר קדימה כשאתה "רודף " אחרי רוכב אחר. בקיצור צריך מצלמה יעודית יותר. כמו כן אתה צריך מקור מתח למצלמה שעל הקסדה, מעבר לסוללה של הוידאו שבתיק.

תרומה קטנה מניסיוני

קודם כל אני יודע שאני מקים לי מתחרים והאימפריה שהקמתי בעמל רב עלולה לקרוס אבל במילא אני מתכוון לפרוש בשיא אז באמת לא איכפת לי.... אני לא מבין בנושא סוג החיבור - לגבי הפוקוס האוטומטי לדעתי אין לכך חשיבות אם אתה מצלם שביל שאתה רוכב בו. נושא הרזולוציה ואיכות הצילום - מערכת האופטיקה במצלמות הדיגיטליות טובה מאד ולדעתי במצלמות העדשה הקטנות לא ניתן לצלם בצורה איכותית. לי יש מצלמת קסדה של בלשים קטנה והרזולוציה שלה ככה ככה - רואים גם הבדל בגוונים של הצילום. את מצלמת הקסדה חיברתי על גבי מתקן קטן של דיבורית של פלפון וניתן לשנות את הזוית ע"י פתיחת בורג. המתקן מחובר על מגן השמש של הקסדה וכל מה שאני צריך לעשות זה להרכיב אותו או לפרק. בתיק הגב אני שם את המצלמה - המקליטה - ואני מאבטח ע"י סרט בידוד את כל החיבורים. למצלמת הקסדה יש גם סוללות המספקות לה חשמל - כי בלי זה היא לא עובדת. הבעיה העיקרית בזמן צילום כזה שאין שום אינדיקציה אם זה מצלם - הסוללות נגמרות - כבל יצא ממקומו או במצלמה נלחץ כפתור והיא לא מקליטה. יש חברה אמריקאית שמוכרת ציוד יעודי מעולה אני אחפש את הקישור שלהם יותר מאוחר. גדי

למעלה