מצלמת מינוקס B

broadaxe

New member
מצלמת מינוקס B

בתמונה מצלמת מינוקס דגם B (אני יודע על דגמי A,B,C) עם מד-אור מוזן סוללה. מידותיה 12 על 3.5 ס"מ. דגם A קטן יותר כי אין בו סוללה. בתמונה המצלמה כפי שהיא נראית מלפנים, במצב פתוח, דהיינו מוכנה לצילום. במצב סגור העדשה מכוסה, הפתיחה והסגירה במשיכה ולחיצה- כמו טלסקופ. פעולת הפתיחה גם דורכת את הסגר ומקדמת את הסרט לפריים הבא. נרתיק מקורי שיש לו חיבור-ביונט מיוחד ושרשרת נשיאה מקורית שיש עליה חרוזי פליז למדידת מרחקים מהאובייקט. מרחק הצילום- 20 ס"מ ומעלה. מצורף לינק למכירת איביי של רולי 35 מהדגם המקורי הראשון, הצילומים שם מכסים את כל הצדדים ואפשר לראות שאין מ"מ אחד מבוזבז. מידות המצלמה- כף-יד ממוצעת. חיבור המבזק, מונה הפריימים וארכובת איסוף הסרט נמצאים בתחתית המצלמה. חוגני המהירות, מהירות סרט וברירת מבזק נמצאים בחזית משני צידי העדשה. לצורך צילום העדשה נשלפת קדימה ומקובעת במקום, אח"כ צריך לסגור אותה חזרה. על העדשה עצמה הפוקוס וגודל צמצם.

באמת כשהיינו ילדים, היו הרבה

מצלמות בפורמט המצחיק הזה - קראו להן מצלמות כיס, למרות שהן לא היו קטנות מי יודע מה, והסרטים היו בתוך כזו קסטה דו צדדית. והיו גם מצלמות שצלמו מכל תמונה אחת גדולה ושתיים קטנות. שני הדברים די נעלמו מהעולם עם הזמן, מעניין למה.

broadaxe

New member
אז זהו שלא

או לפחות, הסבירות נמוכה ביותר. המינוקס קטנה בהרבה מכל מצלמת פוקט מסחרית שהייתה בשוק, שגודלן כגודל מצלמת "כוון וצלם" מודרנית לפילם 35 מ"מ רגיל. למצלמות הפוקט היה פילם שנקרא "פילם 110" שנראה באמת כמו קסטה דו-צדדית עם שני חלזונות בקצוות. למינוקס יש פילם קטן יותר, 9 מ"מ רוחב (מול 35 מ"מ הסטנדטי) שהיה צריך להשחיל למחסנית מיוחדת. בהוצאה גדולה יותר אפשר היה לקנות קסטות מוכנות. מעבר לזה, מחירה של מצלמת מינוקס חדשה בחנות לפני 35-30 שנה היה דומה למחיר מצלמת רפלקס מקצועית (וזה משתקף היום במחירה כפריט אספנות. מצלמות פוקט אפשר לקנות על משקל בשקים). היא שווקה במספרים קטנים וקנו אותה בעיקר לצרכי בטחון, מעקבים וריגול (אזרחי, צבאי, מסחרי וכיוב'). המצלמה המסחרית הקטנה ביותר בעולם הייתה "פטאל" (PETAL) שנוצרה בסוף שנות הארבעים ויוצרה מספר שנים ביפן, פילם מיוחד וזעיר בן שישה פריימים, המצלמה היתה עגולה בקוטר 3 ס"מ. כיום מאד מבוקשת בפריט אספני.

ranlir

New member
לסער../images/Emo39.gif

שיחקת אתה .. נדמה לי שהחשיפה הראשונה לקהל הרחב היתה באחד מהסרטים הראשונים של 007.לאחר מכן היא הוצאה למחירה לקהל.(מדובר על שנות השישים המוקדמות)חסרונה שהיא היתה יקרה מאוד הן במחיר והן בתחזוקה השותפת ולכן ההסבר לכמויות הקטנות שמסתובבות היום בשוק.

broadaxe

New member
בהנחה ששנינו מדברים על המינוקס...

(כי באותה הודעה התייחסתי גם ל"פטאל") אתה צודק בהחלט, רק שהמחיר הגבוה היה פועל יוצא של המיניאטוריזציה של מרכיבים מכאניים בצורה מדוייקת ביותר ושיישארו מסיביים ואמינים לשנים ארוכות- והראיה כל אותן מינוקס שעובדות עד היום, כולל שלי. מאחור וכוונה לפלח שוק קטן יחסית ולא להמונים הייצור גם לא היה גדול במיוחד ואולי גם בגלל זה לא הצליחו להוזיל עלויות ייצור- דבר גורר דבר. למעשה כך נוצרים רוב פריטי האספנות בתחום העליון: מוצר בייצור מצומצם ויקר. פחת מצד אחד, ועלייה בביקוש מצד שני, גורמים לעלייה במחיר.

ranlir

New member
כנראה פטאל../images/Emo39.gif

מיניטורית לחלוטין(קטנה מהמינוקס). נתקלתי בה באופן אישי כשיצאה לשוק ומכאן הידע המועט והזכרון על המצלמה הנ"ל.

broadaxe

New member
בן כמה אתה? הפטאל יצאה בשנת 1948

ונעלמה בשנת 1953... אישית לא ראיתי אותה בשום סרט והאספנות שלה מסתכמת בזה שהיא המצלמה הסדרתית הקטנה בכל הזמנים. האיכות, בלשון המעטה, לא מזהירה, ורחוקה שנות אור מהמינוקס (ההרבה יותר מורכבת ועם יותר תכונות ויכולת).

yg23

New member
../images/Emo87.gifגם לי הייתה מצלמה בסיגנון!

בילדותי הוראיי הביאו מארה"ב מצלמה בסיגנון זה מזכיר לי נשכחות.. :)

לי הייתה מצלמת "אולימפוס פֶּן"

שקניתי מהשכר שהרווחתי בחופש הגדול בשנת 65. למעשה היא אצלי עד היום. היא היתה מצלמת 72 תמונות על פילם של 36 והיה סיוט לחכות עד שהפילם יגמר לכן הייתי מרביצה תמונות בלי חשבון כדי שהפילם יגמר כבר והורי היו מתרגזים עלי, זה יצא המון כסף

broadaxe

New member
אולימפוס פן הייתה מצלמה אידיאלית

לילד אחראי ולנער/ה מתבגר/ת (אחראים גם כן): קטנה ונוחה, שימוש ידידותי, איכות ללא פשרות, אמינה ועמידה. הרבה לפני מצלמות הפוקט היא נתנה חבילה מצויינת תוך שימוש בפילם 35 מ"מ האיכותי הרבה יותר ובעל יותר אפשרויות. ה"קונץ" שלה באמת היה תריס שחילק כל פריים לשניים וכך למעשה הכפיל את כמות הפריימים הנחשפים והמודפסים. הרעיון היה לוותר קצת על איכות התמונה (כי מחלקים בסה"כ את אותה כמות פיקסלים- כן גם בפילם כימי יש פיקסלים, לשניים) לטובת חיסכון במחיר פילם חדש נוסף. צריך לזכור שהפילמים המקובלים בתקופתה היו בני 12 ו-24 פריימים בעוד 36 פריימים נחשב לפילם יקר ונדיר (דאז).

נכון היא באמת היתה ידידותית

למשתמש, נוחה וקלה. ונקנתה אצל פוטו שלייסנר ברחובות שהיה יקה בעל מכונית ארמסטרונג מבית רולס רויס. ציינתי את זה למען חובבי המכוניות שרכבו היה באמת מיוחד.

rafi696

New member
פילם ?

יש לי גם אחת כזו ואני מחפש לה פילם כבר כמה שנים ! אולי אתה יודע איפה אפשר למצוא ?

אם אפשר, אז אצל יוגנד.

אחים יוגנד, בתחילת רחוב בן יהודה, מיד אחרי הפינה עם אלנבי, במרתף. זו לדעתי החנות הכי מקצועית לצילום בארץ. ובעידן האינטרנט - חפש באי-ביי, או באתר של מינוקס.

broadaxe

New member
להשיג פילם

יש באי-ביי, תקליד minox film במנוע חיפוש שלהם. ראיתי שם דבר מעניין- חותך פילם שהופך סרט 35 מ"מ רגיל לשלושה סרטים המתאימים למינוקס, רק צריך גם לקנות את הקסטה המיוחדת. את כל הפעולות צריך לעשות כמובן בחדר חושך או בשרוולית.

broadaxe

New member
היות ואני מחיפה, אני לא מכיר במרכז

אבל בחיפה יש חנות אחת לכל מיני קוריוזים מצלמים- פוטו פורמן, ברחוב החלוץ.

למעלה