מצלמת כניסה

EEstudent

New member
זה לא ויכוח סרק

אתה נותן המלצות סרק!
אתה זורק משפט כמו"תקני 600D כי זאת מצלמה יותר חדשה".שזה לא אובייקטיבי בעליל.

sagiKor

New member
עזבי שטויות

העדשה בסדר גמור.
נכון שיש טובות ממנה אך עדיין אפשר להפיק ממנה תוצאות מרשימות.
http://121clicks.com/tutorials/do-wonders-with-your-kit-lens-an-overview-about-18-55mm

לא לשכוח שזה לא הציוד אלא הצלם

EEstudent

New member
מסכים

הסיבה היחידה שבגללה אני לא משדרג עדשות זה כי אני לא מגיע לתוצאות כאלו. כלומר יש לי עוד הרבה מה ללמוד להתנסות .

EEstudent

New member
שאלה לי אליך שגיא

בתור מנוסה,מה חסר לך בעדשות קיט זולות?איך אתה מבחין בהבדל?האם ניתן להתגבר על חלקן בעיבוד התמונה?

sagiKor

New member
התשובה מאד תלויה בצלם

ומה הוא מחפש בצילום.
אישית, חדות פחות חשובה לי כצלם (עזוב דיונים טכנים כאן שבהם אני מגיב כטכנולוג ולא כצלם). אז הדבר שהכי חסר לי בקיט זה צמצם גדול וקבוע ולא בשביל טשטוש רקע כמו בשביל היכולת לצלם בתנאי תאורה חלשים.
היתרון שאני רואה בקיט הוא שזאת עדשה קטנה, קלה וזולה. היא נוחה לשימוש ממושך ואם יקרה לה משהו אז לא הפסד כספי גדול....

אני יכול להגיד לך שאני מכרתי עדשת איכות - 24-70mm f/2.8 והשארתי עדשת קיט ישנה מתקופת הפילם כי התאימה לי יותר מבחינת גודל ומשקל והתפשרתי על איכות וצמצם. בזמנו כשעשיתי את המהלך הזה, התחלתי להכנס לעדשות פריים כאופציה עדיפה מבחינת איכות טכנית על עדשות זום כך שהקיט הייתה מעין עדשת כלבו משלימה. היום אני כמעט ולא נוגע בכלל בעדשות זום ועובד רק עם פריים. בעצם מלבד שתי עדשות ישנות מתקופת הפילם שפשוט לא שווה למכור אותן, אין לי יותר שום עדשת זום, מכרתי את כולן.

eliyaho555

New member
דגם המצלמה 3 כללים

1 אם ההפרש הכספי בין הדגם החדיש D650 לD600ולD550 לא גדול יש להעדיף תמיד את הדגם החדיש קל וחומר שבD650 יש את המעבד החדיש של קנון שמהיר פי 7 מהמעבד הקודם ,וגם מכוון שכול שנה יוצא דגם חדש ונעים לקנות את החדיש ביותר . 2 לגבי העדשה ,ישנם מאות אלפים צלמים בעולם שיש להם רק את עדת הקיט ,שהיא כמו שנאמר קצרה ,אך ממזרה ,אכותה טובה , 3 מה שחשוב ,זאת העין של הצלם והיד האוחזת ,במצלמה ,והתמונות שמתקבלות לפעמים נהדרות ,ויפות יותר ומרשימות יותר מצלמים עם מצלמה יקרה הרבה יותר ,ושלל עדשות יקרות ...מה שקובע הוא הכשרון ולא עדשת הקיט שהיא זולה ,טובה ,ותמיד ניתן להוסיף עדשה או,עדשות נוספות ,מה שחשוב הוא עיין הצלם היא המנצחת ,ויש לנו 2 עיניים יפות ומנצחות ,בהצלחה ותודה..

מסכים עם כל מילה

לאחותי הגדולה יש 550D, 18-55, 50 1.8 ו55-200. היום כל המשפחה הייתה בבריכה, היא לקחה את ה-18-55 בלבד... ל-550D יש "רק" 3.7 פריימים.... היא תפסה תמונות מדהימות באיכותן, תמונות חדות, שרואים את כל טיפה שהשיער העיף, תמונות פנטסטיות. למרות שהמצלמה היא לא 5D, 7D, 1D וכדומה, ולמרות שהאופטיקה של העדשה לא L, היא הצליחה להביא תמונות שיכולות בהחלט לתת פייט ראוי להן. מסקנה מה יותר חשוב : ~70%~הצלם, ~30%~ המצלמה.
תודה ובהצלחה ...

ravivme

New member
יש כאן משהו מעניין

כל מיני צלמים מנוסים שטוענים באופן עקבי שהעדשה לא חשובה כל כך והקיט מספקת לא מצלמים בעצמם עם קיט.
אשמח לשמוע מדוע.
האם זה הטווח המוגבל ?
אולי האיכות ?
או שמא איכות הבניה ?

sagiKor

New member
לדעתי התשובה מאד ברורה

אנשים חושבים שציוד טוב יהפוך אותם לצלמים טובים יותר. ובנוסף יש את המרדף אחרי העומק השדה הרדוד...
אנשים משכנעים את עצמם שהם צריכים עדשה שבנויה כמו טנק אבל לא ממש מצלמים בתנאים שדורשים זאת.
אנשים בודקים את איכות התמונה ברמת הפיקסל במקום לבנות פריים טוב.
ומי שמרגיש שהטווח מוגבל, ברוב המקרים פשוט צריך ללמוד לצלם...

אישית אני מעדיף בכלל פריים אז קיט או לא קיט, זה לא רלוונטי כלל. אבל עובדה שהעפתי את אחת העדשות הכי איכותיות ונשארתי עם קיט מימי הפילם.

me12321

New member
צודק ב100%

כשההפרש במחיר קטן, תמיד צריך להעדיף את החדיש יותר
יש כאן אנשים שעוברים על המפרט המתומצת היבש וחושבים שהם כבר יודעים מכמה שורות את כל ההבדלים בין 2 המצלמות. גם זה כיף לקנות את החדש יותר וגם יש שינויים שלא תמיד אנחנו מודעים אליהם. החדש יותר מבוסס על הדגם הקודם, רק טוב יותר וזה תמיד ככה

ravivme

New member
אמרת משהו חשוב

אני בדעה שכל המצלמות שעלו בדיון הזה הן מצלמות מדרג הכניסה.
אם תיכנסי לעולם הצילום בצורה רצינית תגלי שזה לא מספיק לך כעבור שנה או שנתיים, ותרצי לשדרג למצלמה מדרג גבוה יותר כמו 60D (או כנראה היורשת שלה).
אם לא תיכנסי לזה ברצינות אז ההבדלים בין המצלמות חסרי משמעות של ממש גם כך.
לכן עדיף את ה- 700 ש"ח הנוספים להשקיע דווקא בעדשה טובה ושימושית יותר במקום בגוף משופר ב- 5%.
עדשת קנון 18-135 תהיה הרבה יותר שימושית מה-18-55, לכן זו ההמלצה שלי יחד עם 1100D.

Eway7

New member
מצויין. יש עדשה יותר זולה שעדיין תיהיה מספיקה

תראה, התקציב שלי הוא בערך 2800-2900....

Eway7

New member
NIKON 3100D לעומת CANON 1100D

איזו יותר טובה ועדיפה? כי המחירים די שווים (+עדשה 18-55)

ואיך מנוע קשור לכל הסיפור? אשמח לעזרה והסבר !!!

me12321

New member
למה את שוקלת בכלל

1100D+18-55 כשהתקציב שלך מאפשר 550D+18-55 ואם את מעלה את התקציב ל3000 אז את יכולה 600D+18-55
המנוע לא צריך לעניין אותך ב600D, כל העדשות מתאימות לו

me12321

New member
למה את שוקלת בכלל

1100D+18-55 כשהתקציב שלך מאפשר 550D+18-55 ואם את מעלה את התקציב ל3000 אז את יכולה 600D+18-55

me12321

New member
למה את שוקלת בכלל

me12321

New member
למה את שוקלת בכלל

גיZמו

New member
היא שוקלת כי...

במקום 600D ועדשת 18-55
היא יכולה לרכוש 1100D ועדשת 18-105 או 18-135.

me12321

New member
אם תקרא את ההודעה שאליה הגבתי

תראה שההתלבטות שלה שונה

למעלה