מצלמה...

grayart

New member
מצלמה...

כבר כמה זמן שרצתי לצלם אנשים (טיפוסים) ברחוב ולרשום אותם... לא היה לי כל כך אומץ במשך תקופה ארוכה , כי הרגשתי לא כל כך נעים לצלם אנשים, משהו כמו חדירה לפרטיות... בסוף, שילשום, לקחתי איתי מצלמה, וצילמתי כמה תמונות דרך החלון של הרכב. היום עשיתי רישום לפי הצילומים... הנה הצילומים...

grayart

New member
וזה הרישום..

מצטער על איכות הצילום, לא ניכנס לי בסורק.

grayart

New member
יש לי ספר על האומן והמצלמה שבדרך מאמזון

http://www.amazon.com/Artist-Camera-Degas-Picasso/dp/0300081685 הספר מדבר על איך אומנים מוכרים ומוערכים השתמשו במצלמה ככלי עזר בעבודה שלהם, ואיך הם שמרו את הנושא הזה בסוד בגלל שזה נחשב היה לפחות ערך. בין האומנים המדוברים...
Bonnard, Brancusi, Degas, Gauguin, Khnopff, Moreau, Mucha, Munch, Picasso, Rodin, Rosso, von Stuck, Vallotton, and Vuillard.​
אין לי כוח לתרגם את השמות... אבל תראו איזה שמות...

שחר 54

New member
אני משלב צילום עם ציור

אני מאד אוהב לצלם זו אמנות בפני עצמה

חושית

New member
רישום מוצלח מאד

חבל שלא פיתחת את הסביבה של האנשים היה נראה הרבה יותר מעניין

grayart

New member
תודה...

היה לי חשוב להביא נקי וברור את מה שקורא בין שתי הדמויות... כלומר , שמה שקורה בינהם לא הכי ברור, הם כמו בייחד כזוג, אבל האישה רצה קדימה (אפילו עם נטייה הצידה), בעוד הגבר נשאר בפרופיל מאחור ורק שם אליה לב (כאילו בזווית העיין) מכירה את הזוגות האלה, שהאישה רצה קדימה ולגמרי מתעלמת מהגבר שלה שנסרך מאחור? חשבתי לעצמי שהסביבה היתה מתחרה על תשומת הלב לעיקר ההבאה אם הייתי מפתח אותה, לדעתי הרישום היה דווקא נחלש. ואולי לא, נראה ברישום הבה
באופן עקרוני אני הרבה יותר מתחבר לעבודות שניראות "כאילו לא גמורות" , או בלי רקע. (לא רק בעבודות שלי, גם אצל אמנים אחרים) אני אוהב שהדברים מרומזים.

חושית

New member
אכן

אם רצית להעביר נקודה בזוגיות אכן הצלחת, זה אופייני לגיל הזה של הדמויות
(ולא רק לגיל הזה ) גם אני אוהבת עבודות מרומזות שהעין צריכה להשלים את החסר, אבל כדי שעין תשלים את החסר צריכה להיות התחלה של החסר (זו לפחות דעתי) יש לי כמה עבודות שלי שאני חושבת שהן גמורות ואחרים חושבים שלא, על טעם והריח...הפתגם הזה ישן ונדוש אבל עד כמה שהוא נכון. במקרה של הרישום שלך אני לא חושבת שהסביבה היתה מתחרה במתרחש בציור אלא נותנת מימד נוסף ומעמיקה את המתרחש, אבל זו רק דעתי בכל מקרה אהבתי את הרישום

Molchansky

New member
ממש אהבתי

רישום יפה, סגנון שאני מאוד אוהב ובהחלט מעביר את התחושות שרצית להעביר

Gentelman3

New member
השתמשת במצלמה דיגיטלית או רגילה?

המסך שבמצלמה הדיגטלית מאפשר לראות את התוצאה ב"זמן אמת", ולתקן טעויות עוד בשטח. חוץ מזה, קיומו מאפשר להביט למסך ולא להישיר מבט לדמות בזמן שמצלמים אותה. הייתי סטודנט לאמנות כשהתחילו להיכנס, לפני כשש- שבע שנים, המצלמות הדיגיטליות, וזה נראה לי ממש שינוי מהפכני. היתה תקופה שצילמתי אנשים וציירתי על סמך הצילומים האלה. אבל, איכשהו, בסוף חזרתי לרישום "פרה- טכנולוגי" של דמויות ללא תיווך מצלמה, רישום מהיר מאד של דמות ללא ידיעתה (עד כמה שהדבר ניתן). הנה דוגמא אחת:

grayart

New member
כן דיגיטלית עם מסך מסתובב...

זה באמת פחות גורם לאנשים לחשוב שמצלמים אותם (בלי פלש כמובן) מחזיקים את המצלמה נמוך, ומסתכלים עליה מלמעלה, זו לא החזקה סטנדרטית שאומרת לאנשים הנה הוא מצלם עכשיו... לצערי אין לי הכי חוש בצילום... אני יודע להרגיש על עבודה של מישהו אחר, מתי התמונה יושבת נכון בפריים, אבל כשאני מנסה לצלם זה אף פעם לא מצליח לי.

Gentelman3

New member
טוב, היתרון הוא

שאחר כך אפשר לעשות בציור מקצה שיפורים על הצילום, להזיז את הדמויות, לחבר אותן, כמו שבעצם עשית כאן. אלה היו שתי דמויות נפרדות במציאות, שחיברת אותן?

grayart

New member
כן, הם בכלל לא זוג...

סתם איש ואישה שצילמתי בניפרד... לקח לי איזה שלושת רבעי שעה לסיים את הרישום, אני לא חושב שבלי מצלמה הייתי מצליח להסתדר כשיש לי רק כמה שניות. בכמה שניות אני מסוגל לעשות רישומי gesture ולא מעבר לזה... אין לי תחליף למצלמה בשלב הזה.

שחר 54

New member
הטכניקה של הצילום היא די פשוטה

בדרך כלל אנחנו רואים בעיניים תמונה טובה מרימים את המצלמה ומצלמים שבודקים את המסך אחרי הצילום זה נראה פתאום משעמם העין קולטת הרבה יותר פרטים מהמצלמה ועל מנת לקבל תמונה טובה צריך לבחון את הצילום דרך עינית המצלמה או המסך לשים לב לפרטים שבתוך המסך כשהתמונה מעניינת לצלם

grayart

New member
זהו בדיוק, עלית על הנקודה !!!!

כשאני רואה בחיים משהו שתופס אותי ואני הולך לצייר אותו, אז אני עושה ציור שמאוד תופס אותי גם... זאת אומרת, שבציור רואים בצורה ברורה ומרוכזת את מה שעשה לי את זה, מזוקק. אבל כשאני מצלם , אז פתאום כאילו מופיעים בתמונה דברים שבמבט חיי לא ניכנסו בכלל לתודעה שלי, כאילו מחקתי אותם . והם מפריעים לי בעיניים, ואפילו מאפילים על הדבר שמצא חן בעיניי כשצילמתי.

שחר 54

New member
תנסה לעבוד עם הטכניקה הזאת

מהר מאד תבין שאפשר ליצור תמונה טובה ולהכנס לקטע של צילום זו חוויה מעניינת מאד כשמדברים על זויות צילום זו הכוונה אחרי זה יש התפתחות בזמני חשיפה בצילום לילה קביעת הפתיחה של הצמצם מהירות ועוד טכניקות רבות ושונות

למעלה