מצלמה sony HDR-FX1 HDV 1080i Camcorder

robis5

New member
מצלמה sony HDR-FX1 HDV 1080i Camcorder

שלום קניתי מצלמה וידאו sony HDR-FX1 HDV 1080i Camcorder יד 2 צילמתי איתה סרט בקלטת mini-dv ורציתי לדעת איך אני יכול לצפות בה במצלמה אני לוחץ על כפתורים והיא לא מגיבה ?

IdoShkedi

New member
סליחה שאני אומר, אבל עשית קנייה מטופשת ביותר

מדובר במצלמה עתיקה (9 שנים) שרוב הטכנולוגיות בה ננטשו כבר לפני שנים לטובת פתרונות איכותיים, נוחים ואלגנטיים יותר.

קלטות הוחלפו בכרטיסי זיכרון, ממשק פיירווייר הוחלף בחיבור USB או קורא כרטיסים, סריקה שזורה הוחלפה על ידי פרוגרסיבית, והרזולוציה האנמורפית (מתוחה לצדדים) 1440x1080 הוחלפה על ידי רזולוציית FullHD - 1920x1080 (וכיום כבר רואים באופק את המעבר ל-4K).
בחלק מהאספקטים הללו המצלמה הזו נחשבה למיושנת אפילו בימים בהם יצאה לשוק, כלומר יש מצלמות ישנות יותר שכבר כללו חלק מהטכנולוגיות שהזכרתי כאן.

אני לא כותב את זה כדי לזרות לך מלח על הפצעים, אלא כדי שתבין שבעיית הניגון שנתקלת בה היא רק קצה הקרחון: כמעט כל אספקט של עבודה עם חומר הגלם מהמצלמה הזו יצריך התעסקות עם פרוצדורות מסורבלות ששאר העולם נפטר מהן כבר מזמן.

אני לא יודע מה במה צילמת קודם וכמה שילמת על המצלמה הזו, אבל באופן אישי הייתי מעדיף לעבוד עם מצלמה ביתית שיצאה מתישהו ב3 השנים האחרונות מאשר לעבוד על מצלמה "מקצועית" מיושנת כזו.

אכן, מצלמנה ישנה שעדיין, אוי ואבוי, מצלמת על

קלטות מיני-DV.... איזה פשע.
והיא אפילו מצלמת ברזולוציה של 1440x1080 ולא של 1920x1080
כאילו שיש הבדל גדול בין השניים....

והוא עדיין צריך ממשק FIREWIRE בכדי להתחבר למחשב (צק, צק, צק...)

אבל אם הוא עובד על מאק עם פינל קאט פרו ויש לו קומפרסור, אז לא
צריכה להיות לו שום בעיה עם הדברים האלו!!!

אם יש לו PC, אז הוא באמת מיסכן.....

אבל בסך הכל זה הקומפרומיס שעושים כאשר קונים מצלמה יד שניה, לא?

חוץ מזה שיש לו עכשיו מצלמה עם שלושה חיישנים של 1/3 אינטש כל אחד, שזה
יחסית סופר-דופר של איכות תמונה, ולא כמו המצלמות החדשות שיצאו מתישהו
ב-3 השנים האחרונות ומקליטות על כרטיסי זיכרון, אבל עם חיישנים בגודל של
1/4 אינטש בלבד (הבדל ענק באיכות התמונה!!).

כך שעם כל זה שהמצלמה אכן כבר בפנסיה מבחינת היצרן, היא עדיין מהווה
כוח עבודה שאין לזלזל בו, אם יודעים להשתמש בה (וכאן יש לי איזשהו ספק
בגלל השאלה הפותחת שלו.....).

IdoShkedi

New member
כל הצקצוקים בעולם

לא ישנו את העובדה שמדובר בערימת טכנולוגיות מיושנות ולא נוחות לעבודה, גם במאק וגם בPC.

לא הבנתי מאיפה הקרצת את הטענה שמצלמות מהשנים האחרונות מגיעות עם חיישן רבע אינץ'. יש מצלמות ביתיות עם חיישן כזה, אבל יש גם כאלה עם חיישן שליש אינץ', חצי אינץ', או שלושה חיישני רבע אינץ'.

בשוק המקצועי, המצלמות הפופולאריות בקלאס של המצלמה שלו הן עדיין כאלה עם שלושה חיישנים של שליש אינץ', למשל בדגם הכי פופולארי היום בישראל בקלאס הזה, פנסוניק AC130 או AC160.

ואני בכלל לא נכנס לנושא של מצלמות SLR עם החיישן הגדול שלהן (חיישן APS-C גדול פי 7.5 משלושה חיישני שליש אינץ' ביחד:
http://images.gizmag.com/inline/camera-sensor-size-10.jpg ).

ladybug4NLP

Active member
הבאסה הכי גדולה זה שצריך לדגום את המיני-DV

בזמן אמת של 1:1 במקום לעשות copy+paste וזהו.

אורי624

New member
היתרון של האחד - הבאסה אצל האחר

אני דווקא מוצא יתרון בתהליך הצפייה, הלוגינג והדגימה.
מבחינתי לפחות, זה תהליך סדור יותר של ארגון החומר.

ladybug4NLP

Active member
אתה יכול להעתיק את החומר בדיגיטלי בדקות

ואז לעשות צפיה, ולוגינג כמה שאתה רוצה.
כל קלטת של שעה זה בזבוז של שעה לטעמי

למעלה