מצלמה SD ?!

mikeoreli

New member
ולכן... (והפעם אני מקווה שאצליח לשכ

שאלתי אם הוא רוצה מצלמה לשם צילום רגיל או צילום לשם גימיק, כלומר לצלם עם מצלמת גימיק, איזה גימיק. המצלמות האלה בפוקט פיסי יותר שימושיים עבור שיחות וידאו או לשם גימיק כמו במיו 339 ו XDA 2. זה לא סוד שהמצלמות האלו שולבו בטלפונים כדי שחברות הסלולאר יצליחו למכור יותר טלפונים לשוק לילדים שאוהבים שטויות כאלו. אני מודה שממבט ראשון גם אני רציתי טלפון כזה, אבל אח"כ בדיעבד כאשר ראיתי את איכות התמונות, הבנתי שזה קשקוש וסתם מוצר גימיק. לגבי ספציפית המצלמה הזו, תחשוב שהיא תופסת נפח על הפוקט פיסי וצורת החיבור שלה לפוקט פיסי שביר, היא צורכת סוללה וכן היא תופסת כניסת כרטיס זיכרון ולכן הוא לא יחבר את המצלמה אל הפוקט פיסי כל הזמן. על זה ענית שהוא יכול לשים אותה בתיק את המצלמת SD. ואני עונה לך שבמקרה זה אבד כל העניין של המיידיות והנוחות. המשתמש רואה משהו שהוא רוצה לצלם, הוא פותח את התיק, מחבר את המצלמה, מפעיל את תוכנת הצילום ומצלם. במקום זה הוא יכול לקנות מצלמה דיגיטלית נורמלית עם אופטיקה טובה, יחידת מחשוב טובה ועם סוללה חזקה פרטית ולשים אותה בתיק. רק לדוגמא, לי יש את הקסיו QV-R4 שהיא נחשבת לאחת הקטנות בתחום, עם זאת לאחת האיכותיות שיש ולכן אני מסתובב אתה כל הזמן בתיק והיא בקושי תופסת נפח ומצלמת תמונות איכותיות (ולכן היא גם עולה בהתאם). עוד הערה קטנה לסיכום, רוב בעלי הפוקט פיסי נושאים את המכשיר בתיק, מי שלא, שם את הפוקט פיסי בכיס, המצלמה הזו בכל אופן תגדיל את הנפח של המכשיר כך שלמעשה הוא יצטרך או כיסים חדשים וגדולים או לשים את הפוקט פיסי או את המצלמה בתיק ולכן לדעתי, אם כבר עושים כך, עדיף מצלמה דיגיטלית נורמלית.

די מספיק עם השטות הזאת

בחייך, כמה אפשר לשמוע שהמצלמה הבנויה ב XDA II היא רק גימיק? כבר שלוש פעמים שהשתמשתי בה החודש ואני ממש שמח שיש לי אותה. ראשית: יש לי שתי מצלמות דיגיטליות - ניקון גדולה עם זום ענק והרבה פיקסלים (והיתה לי ניקון עם פילם לפני כן) - והיא שוכבת בארון ומחכה לטיול הבא מסביב לעולם. השניה היא CANON קטנה IXUS, והיא משמשת כאשר יוצאים לטייל ו"לוקחים מצלמה". היא מוחלפת עכשיו ב PENTAX S4 עוד יותר קטנה וחזקה. המצלמה ב XDA, אבל, מאפשרת לי: לקחת צילום של הלוח בישיבת הנהלה לקחת צילום של חלק שבור/נגנב באופנוע לקחת צילום של דירה למכירה שראיתי לצלם כשנסעתי למגידו לראות איזה מטוס מיוחד בשבת אבל שכחתי מצלמה, וגם מי שנסע איתי (ויש לו כמובן מצלמה) שכח. נו, אז זה רק VGA, ואין זום, ואין פלאש... אבל זה פי אלף יותר שווה מכלום, וזה הרבה יותר שימושי (ובכלל לא גימיק) ממה שאתה חושב. אם אתה מסתובב עם תיק ... אז אתה אולי צודק. אבל אז למה שלא תיקח גם NOTEBOOK קטן בתיק, במקום PPC?! אני מסכים, חלקית שמצלמת SD "חיצונית" היא פתרון הרבה פחות טוב. כיס אחד - מכשיר אחד...אני כר מחכה ל XDA3 עם WIFI ו GPS בפנים... והמצלמה בטח תהיה 1.3M ואולי עם פלאש...

2cookie

New member
האיכות טובה בכלליות,

אבל הפיקסול מאד מוזר, מעולם לא ראיתי כזה דבר....

ron20

New member
יפה ../images/Emo70.gif, כמו שכתבתי למעלה ...

אני לא מתייחס למצלמות SD וגם למצלמות סלולר כמוצר תחליפי לדיגיטלת איכותית אלא כמוצר משלים, ואני אסביר: לפעמים נדרש צילום "ספונטני" כלומר רגעים בהם אתה אומר "אח, חבל שאין לי מצלמה" אלו המקרים לשמם המוצרים האלו נחוצים (לתפשיתי) המצלמה לא חייבת להתחבר לסלולר כל היום וה SD יכול להיות זרוק בתיק ולהמתין לזמנו (תמיד יש סוללות וקל משקל) ברור שאין תחליף (נכון לעכשיו) לדיגיטלית איכותית כשצילומי איכות נדרשים, אבל אני מסתכל על המצלמות ש"רוכבות" על מכשירים כמוצר אחר לגמרי

mikeoreli

New member
שמע

זה בהחלט הופך להיות ויכוח סרק. אם אתה נהנה מהמצלמה בXDA 2, יופי. לגבי קנייה של מכשיר רק בגלל שיש לו את המצלמה הזו או לקנות מצלמת CF או SD במיוחד, לדעתי האישית זה בזבוז של כסף. אני בטוח שאתה לא קנית את הXDA 2 בגלל המצלמה וגם בטוח שלא הכנסת את הפרמטר של המצלמה כשחיפשת איזה מכשיר הכי מתאים לך. לכן, אם האדם ששאל את השאלה רוצה מצלמה שיקנה מצלמה, הוא רוצה להשקיע כסף בנוסף במצלמה פחות איכותית, נוחה ויעילה, שיקנה את מצלמת הSD או CF.

למעלה