מצלמה תת-מיימית

ביקו

New member
זה תלוי באיזה עיבוד....

מדובר. במידה והעיבוד מוגזם, כלומר ישנו משחק רב מדי עם הצבעים, הרוויה ותכונות אחרות של התוכנה, אני מסכים איתך לחלוטין שהתוצאה יוצאת לא ריאליסטית ונראת רע. במידה והעיבוד מינימלי ובא לתקן פגמים בחשיפה בעיקר ובאיבוד הצבעים שנובע מצילום תת מימי, עיבוד נכון של התמונה יכול לעשות ניפלאות לתמונה. כלל אצבע- שום תוכנה לא יכולה לתקן תמונה גרועה

menimm

New member
זה מזכיר מעט ויכוח שהיה לי פעם

עם מישהו מענף הסטריאו.. על איזו מערכת טובה יותר, או איך נמדדת המערכת הכי טובה. הדעה שלי, היא שמה שנשמע הכי קרוב למציאות, הוא הטוב ביותר. בזמן שיש מערכות שמעדנות יותר צליל, או מעגלות אותו והופכות אותו למשהו נעים יותר לאוזן מאשר הדבר האמיתי.. אז מי טובה יותר ? כנ"ל בצילום לדעתי. האידאל הוא להעביר לצופה 1:1 את מה שראה הצלם למטה. כמובן שהקומפוזיציה של תמונה צריכה להעביר את המסר שהצלם בוחר... ניתן כמובן לייפות את התמונה כך שהיא תהיה שונה לגמרי ממה שראה הצלם למטה.. והשאלה היא מה המטרה .. לי אישית לדוגמא, חסר קצת הפלנקטון שאני רגיל לראות בכל צלילה ולא בתמונות הללו.. אולי באמת היה יום נדיר... :)

כמו בסטריאו, כך במים,

יש תמיד עיוותים. נכון שהאלקטרוניקה חוללה וממשיכה לחולל נפלאות גם בציוד השמע וגם בציוד הצילום, אבל עדיין יש מספר בעיות יסוד בלתי פתירות לחלוטין, כלומר יש פתרונות ותוצאות יפות גם כן, אבל צריך להקדיש לכך עבודה בתוכנה כדי לתת מענה נאות, או לחילופין להצטייד במערכות תאורה טובות. אני מכוון במיוחד לאובדן קשת הצבעים החמים הנעלמים עם ההעמקה והפתרון בדמות מאור מספיק ולא מוגזם בכדי להשיב את הצבע הנכון, פחות או יותר, לתמונה. תוכנות לעיבוד פורמטים גראפיים נותנות פתרון יפה לענין ובלבד שאכן לא מגזימים בכך.

menimm

New member
ואם ניקח את זה שלב אחד קדימה....

הרי שלפעמים אובדן הצבעים הוא ה-אפקט. צילום של שירה באור חזק מאוד, או ללא שינוי בתאורה לדוגמא. אני הייתי מעדיף לראות את האופציה השניה. מכיוון שהיא מספקת את האפקט הנכון וחשוב יותר.. .האמיתי -- כי ככה ראה את זה הצולל.

ובכן כאן אתה נכנס כבר לסוגי צילום

נכון שאם אנו מצלמים ספינה טבועה, כמו השירה למשל, אנו נרצה להראות את "מצבה האמיתי" ואז הגוף השחור על רקע גווני העומק הכחולים נראים בהחלט כנאמנים למקור. אבל אם אנו רוצים באמת לדעת מה הצבע של השירה, אנו מדליקים פנס קרוב אליה ואז רואים לה את כל החלודה שלה. כאשר אתה מצלם יצור ימי כלשהו, בוודאי תרצה גם לדעת מה ציבעו האמיתי. נכון? ואז, רק כאשר תדליק ת´אורות, תראה פתאום שכוכב הים הוא ארגמני ולא חום כהה.

Alto

New member
אפשר להתווכח מה זה הצבע הנכון

לי לפחות יראה מוזר לראות סביבה תת מימית עמוקה מוארת כבאור יום בתמונה כיון שזהו לא המראה האמיתי בצלילה. אני מסכים עם זאת שלצילום קרוב כן מתאימה בדר´´כ תאורה חיצונית נוספת, אני לא בטוח לגבי עיבוד תמונה לאחר מכן.

ומהי התאורה הנכונה?

ומהי העוצמה? תאורה שונה תיתן תוצאה שונה בקשת הצבעים,בהתאם לגוון שלה, תאורה לבנה או צהבהבה. כאן כבר נכנס הטעם האישי כאשר צריך להחליט על ה-coloration המתאים, שהרי לא נוציא החוצה לאור יום את האובייקט המצולם. לכן גם התמונות נראות מעט שונה זו מזו, גם כשמצלמים את אותו הדבר. הבדלי ציוד, תאורה והטאץ´ הסופי של הצלם עושים את ההבדל.

menimm

New member
התשובה ברורה.

התאורה הנכונה היא זו שתנציח על הפילם את מה שרואה הצלולל ב-ד-י-ו-ק. יכולה להיות תאורה שונה, שתראה דברים שהצולל לא ראה, אבל הם נראים יפים יותר... אבל כאן אתה כבר לא מנציח את המציאות, אתה מציג את המציאות באור אחר.. תרתי משמע ..

menimm

New member
הייתי אומר ש...

צריך תאורה כזו שתפצה על אובדן האור בעדשה של המצלמה..

Alto

New member
צבע זהו גל אור מוחזר בתדירות...

מסויימת מהאובייקט אותו בוחנים והוא תלוי בתאורה שנופלת על אותו אובייקט. כשאתה אומר צבע נכון וכדומה אתה מתכוון לצבע של האובייקט בתאורה הרגילה לה אנו רגילים באור יום על פני היבשה. אולי הצבע הנכון לאובייקט שנמצא 30 מטר מתחת לפני המים הוא בדיוק הצבע בו אנו רואים אותו שם. ז´´א בתאורה בגווני כחול בלבד ?

javierg

New member
עיבוד תמונה

לכל חובבי הצילום: בקרו בלינק המצורף, לאחר שהצבע הירוק מקנאה בצילומים המופלאים האלו יירד קצת, יש שם דוגמא מעניינת של צילום שחור לבן עם דלת בצבע כחול...הכל עניין של איזה מסר רציתם להעביר לצופים. ואם זה מעניין מישהו, אתם מוזמנים לצפות בתמונות שלי (יש שם כרגע מס´ תמונות בודדות, אבל בימים אלו אני שוקד על סריקת תמונות ושקופיות וצילומים תת-מימיים).

גולן בן

New member
הערה חשובה!!!!

רק שתדע מניסיון קניה דרך האינטרנט זה דבר טוב כל עוד אין בעיות אבלללללל יכולה לצוץ בעיה כלשהיא ואז מתחילות הצרות ואני אפרט את התהליך: כאשר אתה קונה ממכרז אתה בעצם קונה ממתווך. ישנה החברה שמוכרת את המצלמות וישנו תפוז שהוא מפרסם את העיסקה מרגע שזכיתה יש לך עסק עם אותה חברה ואז מתחילה הריצה אחר טלפונים,אתה יכול למצוא את עצמך נותן את השתלשלות המקרה מליון פעם לגורמים שונים. ואם תתעצבן דבר שבא בקלות ותרצה לבטל את העיסקה חברת האשראי תבקש שאותה חברה תשלח להם פקס לביטול העסקה בקיצור זיון שכל אחד גדול ואתה בסה"כ רציתה לקנות מצלמה לכן לפעמים כדאי ללכת לחנות לנסות להוריד כסף למוכר תשלומיםאבל הכי חשוב יש כתובת אפשר לדפוק על השולחן יתרון משמעותי

למעלה