מצלמה תת-מיימית

מצלמה תת-מיימית

בפומביות של תפוז מוכרים מצלמה תת-מיימית במחיר התחלתי של 120 ש"ח. אני קניתי כזאת, והיא אפילו עובדת עד 20 מטר. יש פלש דיי חלש, מנוע וזהו פחות או יותר. אין בחירת ASA או צמצם. מצלמה בסיסת ביותר, ומן הסתם תתפרק במהרה, אבל תמורת המחיר, מצלמה טובה בשביל להתחיל לצלם במחיר פחות בהרבה מהמחיר של שאר המצלמות. כיוון שאין הרבה קופצים, והיא מופיעה מידי יום ניתן להשיג אותה במחיר מינימלי. תהנו הומר

ואם מישהו שואל את עצמו...../images/Emo1.gif

מה אני עושה ער בשעות כאלו, אז אני עובד במכון שינה (ולא, מי שעובד במכון שינה *לא* ישן בלילה)

menimm

New member
לפני שמגישים הצעה על המצלמה הנ"ל

כדאי רק לדעת לשם ההוגנות שבאילת היא נמכרת בסביבות ה- 200 שקלים או אפילו מעט פחות.

bennysnuba

New member
ראיתי מספר מצלמות כאלה../images/Emo31.gif

שהחזיקו מעמד 5 או 6 צלילות בלבד. אם אתה מחפש מצלמה זולה נסה לקנותSEA&SEA MX5 באילת.

menimm

New member
מה אמור להיות מחירה של MX5

בתור בעליה של המצלמה שמחזיקה צלילות ספורות :) אגב, מנסיוני, צללתי איתה מעבר ל- 6 צלילות, והיא מחזיקה מעמד יפה. יצא לי לרדת איתה גם לעומק של 32 מטרים, כמובן שלא צילמתי שם כלום והכפתור שלה היה לחוץ.. אבל היא לא הוצפה. בעומק רדוד יותר, כבר ניתן היה להשתמש בה.

179$ בדיוטי פרי סקאל

אני מקווה שהאחריות היא של היבואן ולא של סקאל (עם מוצר אחר עשו לי בית ספר בצרכנות).

dianah

New member
מצלמה תת מימית

אולי אתה או מישהו אחר יודע לגבי מצלמות - האם כל מצלמה (רגילה או דיגיטלית, במיוחד) יכולה להפוך למצלמה תת-מימית אם שמים אותה במארז תת-מימי מוגן או שיש מצלמות מיוחדות רק לצילום תת-מימי?

ביקו

New member
היי דינה...

כאן תוכלי למצוא חומר מועיל (בעיקר לגבי מצלמות דיגיטליות ומארזים)

menimm

New member
רזולוציות ושאר ירקות...

מכיוון שהתמונות שמפורסמות באינטרנט הינן ברזולוציה נמוכה יחסית.. (יחסית להפרש הרזולוציות בין P1 ל- P5 לפחות) ומכיוון שהאיכויות האופטיות דיי דומות... אני לא חושב שתראה הבדל בין תמונה מ- P5 לתמונה מ- P1.

ביקו

New member
ברור שלא...

הנקודה שהעלתי באה להדגיש לאילו תוצאות יפות ניתן להגיע עם מצלמה דיגיטלית טובה.

menimm

New member
ועל כך אני מסכים איתך במאה אחוזים..

הרכש הבא שלי כנראה יהיה דיגיטלית... אני פשוט כל כך מתלבט.. מזל מאזניים טיפוסי. אני חובב צילום, ובעניין הצילום הרגיל יש לי יופי של ציוד בבית.. ואני יודע שהעולם של צילום דיגיטלי נמצא ממש בחיתולים... או אולי מעט לפני גמילה.. ולכן אני חושב על רכישת יד שניה דגם שישביע את הרעב לצילום שיש בי.. עד שיתפתחו סטנדרטים ומחירים שיאפשרו להסתכל על הצילום הדיגיטלי כתחביב שוב (הווה אומר.. מצלמה שקולה למצלמה ידנית)

javierg

New member
אין ברירה, צריך לחכות שהמחירים

של ה-SLR הדיגיטליות יירדו קצת...

menimm

New member
תוצאות בירור קצר העלו...

שמצלמת MX5 עולה בערך 1100 שקל בדוגית, ובמחיר דומה לזה או מעט גבוה יותר, אפשר לקנות מארז של איקילייט עבור הניקון N70 שלי. והניקון היא SLR אמיתית מיותר לציין. מה הייתם לוקחים ? MX5 או ניקון SLR במארז ?

javierg

New member
האם אתה מתכוון לעדשות ZOOM?

אם כן, אז אפשר להשתמש בהן, רק שצריך להוסיף עדשה של 4+ דיופטרים כי ה- PORT (כיפת המארז שמכסה את העדשה) יוצרת דמות וירטואלית במרחק של של כ-30 ס"מ מהעדשה. מרבית עדשות הזום (כולל כאלה שהן כאילו "מאקרו") לא מסוגלות למקד למרחק כזה, ולכן העדשה המקרבת. אפשר להשתמש גם בעדשות TELE קבועות, למשל 100 מ"מ מאקרו. בכל מקרה, לא נהוג להשתמש בעדשות עם זום רציני. נראה לי שהסיבה היא בגלל שממילא אין כוונה לצלם למרחק של יותר ממטרים ספורים?

הייתי בודק

הייתי בודק מה תהיה התוצאה של הצפה. האם יהיה אפשר להציל את הניקון או את הסי אנד סי. אם שתיהם אבודות הייתי הולך על הניקון ועושה ביטוח מיוחד. של מי ההוסינג? הייתי קונה הוסינג רק ואך של חברה מבוססת ואמינה כמו ikelite. הייתי מעוניון לשמוע מה תעלה במחקר שלך.

Alto

New member
עיבוד תמונה

אןלי זה רק אני, אבל לי די מפריע עיבוד התמונות. חלק די גדול מהתמונות הנ´´ל ובהרבה דוגמאות נוספות שעלו בפורום נראות פשוט לא מציאותיות. לעיתים הן מזכירות ציור יותר מאשר צילום. אני לא מומחה גדול לצילום ובטח לא לצילום תת מימי כך שיתכן בהחלט שאני מדבר שטויות אבל לדעתי עיבודי התמונה בהרבה מיקרים פוגעים יותר מאשר עוזרים. אשמח לשמוע דעתם של מבינים בנושא יותר ממני.

למעלה