מצלמה + זום

• פותח הנושא wel
  • פורסם בתאריך

wel

New member
מצלמה + זום

חשבתי לעצמי.. זום גדול יש רק באולימפוס ופוג'י, על שניהם שומעים די הרבה ביקורות רעות.. על המצלמות, או החברה.. המצלמות משתמשות בכרטיסי זכרון לא פופלרים, ובגדול, די לא פופלריות.. וגם די גדולות היתרון - זום. אני מחפש זום גדול במצלמה (מצלמת 3-4 מגהפיקסל), אבל לא צריך אותו כל שימוש, אלה רק באירועים מיוחדים או טיולים.. האם אתם חושבים שעדיף לקנות מצלמה מחברה יותר ידועה, כמו ניקון או מינולטה, ולקנון תושבת לתוספת זום? האם העלות תהייה יותר גבוהה? האם כדאי בכלל לעשות זאת או עדיף ללכת על האולימפוס (עם הביקורות המעולות) או פוג'י (שיותר נוחה לשימוש, דמוית DSLR)?

idohal

New member
כדאי שתחליט האם ביקורת רעה או

טובה? אני בכל אופן לא ראיתי ביקורות רעות על שתיהן באופן מובהק אלא ביקורת פושרת על המצלמה החדשה של פוג'י (5000). אולימפוס ופוג'י נחשבות לחברות מתמחות בדיגיטלי ולדעתי במצלמות הקומפקטיות הן טובות יותר מניקון שאין לה הצלחה מסחררת בז'אנר הזה. מינולטה בוודאי חברה מעולה אך גם לה אין היצע גדוש כמו אולימפוס שאגב נחשבת למוכרת מס' 1 בשוק הקומפקטיות ביפן! נוח לשימוש הוא עניין סובייקטיבי בעיקרו ולכן כדאי שתחזיק את המצלמה ותבחן אתה אם המצלמה נוחה לשימוש. בשתי החברות הממשק למשתמש הוא מעולה ובואלימפוס הוא מאוד אינטויטיבי. לא מזמן החזקתי את ה C730 ותוך זמן קצר מאוד בלי הכנה מוקדמת (יש לי מצלמה ישנה יותר של אולימפוס בה המשק אחר לחלוטין) הבנתי את רעיון התפעול של המצלמה. לסיכום, לא כל דגם של הנ"ל מומלץ אך בהחלט בעושר הדגמים של 2 החברות ישנם הרבה מאוד מצלמות מוצלחות ואם תשאל על מצלמה ספציפית נשתדל לענות.

wel

New member
קיבלתי הרבה הזהרות מאנשים

לא ללכת על פוג'י ואולימפוס... האמת שחשבתי ללכת על הפוג'י 5000.. אבל הביקורות עליה, גם פה וגם באתרים כמו megapixel ו dpreview הם לא משהו.. והיא גם קצת גדולה יחסית לכל הדיגטליות האחרות.. מה שמקשה לסחוב אותה לכל מקום.. גם האולימפוס (שאולם קצת יותר קטנה ממנה). אני מחפש זום, וגם קצת אפשרויות ידניות... וזום מצאתי רק באולימפוס ופוג'י...

idohal

New member
סלח על התגובה - קשקוש מוחלט!!!

אלה יצרניות מובילות של הצילום הדיגיטלי וכל נותני העצות האלה מבינים דבר וחצי דבר בצילום דיגיטלי וכנראה בצילום בכלל וניזונים משמועות. נכון, הפוג'י 5000 פושרת על פי כל הסקירות. אבל יש את ה 602 עדיין אטרקטיבית בביצועים בוודאי המחיר שירד עקב כניסת מצלמות חדשות יותר (אין זה אומר שהיא פחות טובה אלא שישנה נטייה של היצרניות להוציא לשוק כל מספר חודשים דגם חדש יותר לפעמים הוא לא יותר מוצלח מקודמו). סדרת ה C7XX בוודאי תתאים לך בגודל אם אתה מחפש זום ענק וגודל פיזי קטן. אינני יודע את תקציבך אך הC740 ו הC750 מומלצות מאוד ואיכותיות.

wel

New member
עם ה602 עבדתי קצת

לא מחבב אותה כל כך... נורא רציתי את הפוג'י 5000, היא נראית מאוד טוב, דמויית DSLR, נוחה להחזקה, נותנת תחשות מקצועיות.. פלאש חזק לטווח יותר רחוק, זום גדול.. רק חבל שהביקורות על איכות התמונה לא משהו.. הC740-50 גם היתה בהתלבטות.. אבל היא לא בדיוק משהו.. היא נראית כמו קובייה מגושמת וזמן הווידיאו שלה מוקצב (שלא כמו הפוג'י שהוא תלוי במקום).. וההפרש גודל בינהם שאני חושב על זה.. לא כזה גדול.. 1-1.5 ס"מ באורך וברוחב...

idohal

New member
ה - 5000 איננה המחליפה של ה - 602

אלא ה - 7000. אם אתה רוצה חכה ליציאתה לשוק. עם ה - 602 לא עבדתי אבל את ה 6900 (הדגם עליו מבוסס ה 602) אני מכיר טוב (כשנה) והיא מצוינת למעט דבר אחד שלא אהבתי וזה הזום בלחיצת כפתור אך התוצאות מצוינות. עוד לא כל כך הבנתי מה חשוב איך מצלמה נראית אבל קח את ה 7XX ביידיים היא ממש קטנה ולא מגושמת. 1.5 ס"מ זה המון. המצלמות הללו מצלמות סטליס ולא מצלמות וידאו! יכולת הוידאו גרועה בכל מצלמה ולא משנה מה שמה. עוד הצליחו לייצר בקופסה אחת 2 מצלמות והיכולת הנלווית של וידאו חסרת חשיבות. אני מעולם לא צלמתי וידאו במצלמות שיש לי וגם לא צלמתי סטילס במצלמת הוידאו שיש לי. דבר אחרון והכי חשוב אם אתה כל כך רוצה את הפוג'י 5000 לך בחן אותה בחנות כמו יוגנד תמצא חן בעיניך קנה אותה. הביקורת אינה חשובה חשוב מה אתה מרגיש. היום אין מצלמות גרועות (אצל יצרנים מוכרים) יש מצלמות טובות יותר וטובות פחות וכל אחד כראות עיניו קונה את המצלמה המתאימה לו. אני מניח שלו הייתי קונה אך ורק לפי הביקורת ודברי ההלל הייתי צריך לקנות את הסוני 717 ובסופו של דבר קניתי את המינולטה 7I כי זה מה שרציתי והתאים לי ואני מרוצה מאוד מהקנייה.

komandatore

New member
לא ללכת על אולימפוס?

תקרא באתרים רציניים כמו STEVESDIGICAMS ותראה שהמצלמות בהחלט טובות - אני לא יודע איזה "מומחים" הזהירו אותך מאולימפוס או פוג'י אני מצלם ב 730 אורך הוידאו נקבע לפי גודל הכרטיס,ויש שליטה ידנית חוץ מזה למה אתה קורא ביקורת טובה? ציון 10 קשה למצוא -אם בכלל...

מצטרפת:שטויות במיץ! יש דגמים מוצלחי

לשתי החברות. דווקא מניקון ששמה הולך לפניה,הנסיון האישי איכזב אותי יותר מדי פעמים (בדיגיטליות הקומפקטיות,לא הפילם). אז זה לא אומר כלום. כל דגם של אולימפוס עליו הנחתי את ידי היה מוצלח לסוגו. אין דגם מושלם,כמובן,אף קומפקטי. הדרך לגלות דברים אלו היא ללמוד מהנסיון האישי - שלך: לא נורא אם תקנה-תתאכזב,תמכור ותשדרג. זה קורה כמעט לכולם,עד שמוצאים דגם שממש מתאים להם,ולא למוכר או לחבר,שאין לו מושג בצילום או אינו יודע למה להשוות,אבל באמת שהמלצתו היתה מכל הלב,כמובן שלא מאשימה אותו. צריך לראות מהיכן ההמלצות וההשמצות ומה מקורן. גם באתרי הסקירות הנחשבים 'מקצועיים' אין תמיד דיוקים - ובסה"כ כל הדגמים יוצאים 'בסדר' בהם,פחות או יותר. צריך לראות מה חשוב ל ך - ומה פחות,ולפי זה לבחור. מחיר ומגהפיקסלים עדיין לא אומר כלום - למעשה-כמעט כלום. צריך לראות דוגמאות ולהשוות - אבל שצולמו באותם התנאים ואותם הנושאים בדיוק. 'לא פופולארי' - זה מאוד תלוי - בסידרת הדגמים ובסוגם: כרטיס זכרון מחזיק שנים - וברוב המקרים נמכר עם המצלמה או ממשיך הלאה לבאה,לאחר שהמצלמה הוחלפה. אם משקיעים בכרטיסים יקרים - זה אכן שיקול נכבד - אבל רוב היצרנים משתמשים בסוג אחד - גם אולימפוס ופוג'י (הידועות לשימצה,לפי דבריך) שירות:בשני המקרים אין בעיה.מנסיון שלי ושל אחרים.יש טיפול ויש גב,במסגרת האחריות.בעייתם היחידה של המקטרגים שאין להם סבלנות ורוצים 'עכשיו ומיד' - מושג שלא שמעו עליו - אצל רוב היבואנים והיצרנים ולא רק בצילום.אז קונים מיבואן ששמו הולך לפניו בשירות (על כל אחד מרוצה תמצא אחד לא מרוצה.אין לזה סוף,ותלוי את מי שואלים.אין ספק:קשרים עוזרים,גם כאן. בקיצור: מציעה לבחור את הצמלמה לפי תכונותיה בהתאמה לדרישותיך, אחריות היבואן ולא יבוא אפור (לא פסול אבל פחות רצוי) ומחנות צילום מוכרת(לא כלבו שגם מוכרים בו מצלמות)

wel

New member
הלוואי שיכולתי ללכת לנסות מצלמות

אני גר בקטורה (ליד אילת).. באילת לא מחזיקים אף אחד מהדגמים האלה, ולהגיע לחנות של יוגנד לנסות את המצלמות, די מסובך... אז אוקי, שחכתי ברגע זה כל דעה קודמת שאמרו לי על המצלמות... (בנוגע לפוג'י וכרטיסי הזכרון, זה לא נראה כך.. ה602 לדוגמא לא תומכת בXD..) אז ללכת על מצלמת זום גדול בילטאין? או על משהו יותר קומפקטי ולהוסיף לו תוספת זום? אם ההמלצה על זום גדול בילטאין.. אז אני ממש לא מצליח להחליט בין הפוג'י לאולימפוס

maxos

New member
לא יכול שלא להצטרף....

אני מחזיק כרגע את המצלמה (S5000) ואני מוכרח להגיד שזו המצלמה הכי יפה שראיתי ברמה הזאת. היא גם נוחה מאוד. בקשר לאיכות, לא להתרגש! יש לי כמה מסקנות בקשר לזה שכמובן לא אפרסם עכשיו, לפני שהגעתי למסקנות סופיות. אך העניין לא נורא בכלל. כרגע הדפסתי איתה לגודל של 15/21 ואני די מרוצה מהתוצאות. אם יש לך סבלנות נסה לחכות כמה ימים ותקבל ביקרות מלאה על המצלמה כולל טיפים לקבלת איכות מקסימלית. לעת עתה אומר כי פוגי קצת הגזימו עם החידוד, אך הצלחתי להגיע לתוצאות נחמדות ברמות חידוד נמוכות. ביקרות מלאה בקרוב!!! www.d-spot.co.il

wel

New member
מחכה בקוצר רוח!

לא מרגישים שהיא גדולה מדי\כבדה מדי?

maxos

New member
החהחה...

שהוצאתי אותה מהקופסה הייתי בטוח שזה המחזיק מפתחות... היא פצפונת, קלה, אבל נוחה. כמובן שיש לזה חסרונות...

פלטרון

New member
גם אני מחכה ..

לפני מספר ימים פירסמתי כאן ביקורת על המצלמה בהשוואה של הפרטים הטכניים שלה - אחד לאחד מול פוג'י S602 ( שברשותי ). אשמח לשמוע מה יש לך לומר על המצלמה , כאחד שממש מחזיק אותה ביד . שלח לי מסר ביום הפירסום - שההודעה לא תעלם לי בים של הודעות
פלטרון

למעלה