מצלמה דיגיטלית

doobe

New member
מצלמה דיגיטלית

1. משהו יודע אם קיימת הפונקציה "לצבוע" בשחור לבן/חום לבןבמצלמת פוג'י S5000. 2. אני מתלבט בין האולימפוס C750 לפוג'י S5000. יש המלצות? 3. וחוץ מזה אני אשמח לכל המלצה בתחום.

idohal

New member
תשובות

1. בד"כ יש במצלמות קומפקטיות את האפשרות של ש/ל ו SEPIA אם כי לא בכולן. אבל כדאי לצלם רגיל בצבעוני ואת האפשרויות הללו לעשות בתוכנה כמו ACDSEE או PS. 2. OLYMPUS C750 המועדפת. הפוג'י מאוד רועשת (רעש=שלג)

dror8

New member
ל C750 יש את האופציה

גם אני התלבטתי בין שתי המצלמות בחרתי ב C750 ואני לא מצטער למרות שאני עדיין בשלב המעבר מרפלקס פילים לדיגיטלית עם כל היתרונות והחסרונות מציע לך לקנות בקאמרה אילת - המחיר הכי טוב שמצאתי כולל אחריות של אלדורה

yos7070

New member
לא הייתי נותן משקל רב

לדעות של בעלי המצלמות , לאנשים יש נטיה להלל את מה שיש בידיהם או ל"קלל" את מה שאין להם :). לי יש מצלמה כזו ובסך הכל אני מאד מרוצה ממנה , אבל אם מישהו רוצה ביקורת מיקצועית ואוביקטיבית יש באתר ההוא ובעוד אתרים מבחנים למצלמה והשוואות למצלמות אחרות באותם המבחנים.

כשב- 6 מתוך 7 החו"ד הראשונות שם

מתלוננים על בעיית פוקוס סימן שמשהו פה מסריח

yos7070

New member
צילמתי במצלמה עד היום

קרוב ל1000 תמונות מתוכן ניתן לראות בקישור שלמטה נדמה לי 300 תמונות. חלק נכבד נוסף של תמונות הן תמונות משפחה/ארועים וכדומה שלא נמצאות בכתובת הנ"ל התמונות צולמו בכל הסקלה של התנאים והזום שהמצלמה מאפשר לצלם. מעט מאד תמונות נזרקו בגלל בעית פוקוס. נכון שיש בעיה לפקס בתנאי תאורה קשים - צרה של כל מצלמות p&s נכון שבזום גבוה צריך יד ללא פרקינסון, במיוחד כאשר מהירות הצילום נמוכה - נשמע לי טבעי בעדשה של 380 מ"מ. מי שלא מודע למיגבלות של המצלמה שלו ואין זה משנה כרגע באיזו מצלמה מדובר, יקבל תמונות גרועות. מי שמודע למיגבלות ויודע כיצד לעקוף אותן יקבל תמונות טובות. מצד שני יתכן שיש לאולימפוס בעיה בביקורת האיכות שלהם וחלק מהמצלמות פגומות, מזלי ששלי לא ובכל מקרה אני מפקפק בזה :)

bzini

New member
מסכים עם כל מילה

יש לי את המצלמה מעל לחצי שנה, את ה 1000 תמונות הראשונות עברתי מזמן, המגוון שצילמתי נע מצילומי נוף, משפחה ועד ספורט מוטורי (ועוד ביום מעונן). הבעיות הן בד"כ לא בפוקוס אלא בצלם. זה לא אומר שלמצלמה אין חסרונות. היא איטית (בטח שבהשוואה לכל SLR) בכל הפרמטרים (מהירות פוקוס, השהייה בזמן הצילום ואפילו במהירות הזום), חסרונו של מייצב דיגיטלי מורגש מאד בזום גבוהה וחייבים להיות מאד יציבים ובחושך כמעט בלתי אפשרי לעשות פוקוס. אבל חשוב לזכור שאין כמעט מצלמות מתחרות ל C750 באותה קטגוריה ומי שרוצה זום ענק ואיכות טובה מאד ממצלמת P&S (גדולה אמנם) חייב לקחת בחשבון שיש גם חסרונות (כמו כמעט לכל דבר). אגב התמונה המצורפת צולמה בזום כמעט מלא במצב ידני (מצטער הפוטושופ שלי מוחק את ה EXIF). מיותר לציין שהאופנוע נסע מהההההררררר.....

komandatore

New member
מה עם האחרונות?../images/Emo8.gif

אני מצלם ב 730,לא נראה לי שיש בעיה קשה במיוחד של פוקוס -אפשר לראות בפורום לא מעט תמונות שלי -(זו הדיגיטלית הראשונה שלי ובנוסף אני מצלם ב SLR של קנון אז קצת קשה להשוות).לגבי החו"ד כדאי לשים לב ולקרוא אם הצלם רק קנה את המצלמה לפני שבוע...

dror8

New member
צודק גם אני מהמתלוננים

הבעיה מופיעה בתאורה חלשה הפתרון מעבר לפוקוס ידני נ.ב איך אני מקטין גודל של תמונה כדי לאפשר לצרף להודעה?

למעלה