מצלמה דיגיטלית-UMAX

haunter

New member
מצלמה דיגיטלית-UMAX

האם UMAX היא חברה טובה? הזמנתי מצלמה דיגיטלית שלהם (אני לא מחפש משהו מקצועי במיוחד, אבל משהו טוב), דגם astrapix 560 אם אני לא טועה, במחיר 850 ש"ח, + כרטיס זיכרון 128MB במחיר 300 ש"ח. (אם מישהו ראה שלשום את מוצר היום בערוץ הקניות- זה זה.) האם זו מצלמה טובה? חלק אומרים לי שהעסקה טובה, וחלק אומרים לי שממש לא. הקטע הוא שאפשר לבטל את העיסקה. אז האם לבטל, או שזה משתלם?

haunter

New member
לא צילום מקצועי או משהו כזה

פשוט... לצלם תמונות. אבל טובות. אז, זו מצלמה שווה? או שכדאי לעזוב את זה ולקנות קאנון/ניקון/אולימפוס או משהו כזה? האם ההבדל בין אלה לבין UMAX הוא משמעותי?

לעזוב ולהחזיר.איזה כרטיס?גם כן יקר

850+300+משלוח בערך 1200 ש"ח.בתוספת קטנה יש כמה דגמים של יצרני מצלמות,אולימפוס,קנון,ניקון,ועוד. תראה היצע למשל במיכרזים, או בזאפ. Umax - אפילו הסורק שלהם לא משהו (הרגיל)-אבל בזמנו חרשתי על כזה די הרבה (לפני כמה שנים)...

idohal

New member
לבטל וכמה שיותר מהר. זאת איננה

מצלמה אלא צעצוע אלקטרוני דמוי מצלמה. ההבדל בין הצעצוע הזה למצלמות שהזכרת וגם אחרות זה כמו הבדל בין יום ללילה. איכות אחרת לחלוטין. באלה תקבל איכות מצוינת ולא תוכל לדעת אם צלמת במצלמה דיגיטלית או בפילם. עם UMAX תזהה בוודאות את המקור.חבל על כספך!

haunter

New member
אוקיי, תודה לכם!

לא ידעתי שזו איכות עד כדי כך ירודה, חשבתי שבכל זאת, 3 מגה פיקסל, עין בלתי מזויינת לא תוכל להבחין שזה דיגיטלי... אז זו באמת עיסקה כל כך גרועה? רק רוצה תשובה סופית מכם לפני הביטול.

haunter

New member
אוקיי, ומה עם זאת:

http://www.camera.co.il/products/886?PHPSESSID=a31b65fd18367c416195dad9273ed1c7 ?

idohal

New member
הבדל שמים וארץ מהקודמת שרצית. מצלמה

איכותית. אבל אם כבר במחיר הזה תוסיף 100 ש"ח ותקנה את CANON A70 שתיתן לך הרבה יותר אפשרויות להתפתח וגם את העדשה האיכותית בקבוצה הזאת.

haunter

New member
אה, אוקיי. אז בקשר לcanon

באתר הזה יש גם את המצלמה A60, שכתוב שם שההבדל היחיד בינה לבין A70 זו הרזולוציה (2 מגה פיקסל). האם ההבדל הזה מצדיק הפרש של 500 ש"ח? ההבדל ממש ניכר בתמונות?

idohal

New member
כן, יש הבדל בהגדלות מעבר ל 10X15 אב

אבל לא רק יותר רזולוציה יותר פרטים בתמונה והיא נראית טוב יותר באופן עקרוני עם יוצאים מן הכלל. ה A60 טובה מכמה מצלמות 3 מ"פ שאני מכיר אבל בכל זאת ההמלצה היא על ה A70.

haunter

New member
איזו רזולוציה זו 2 מגה פיקסל?

כלומר כמה על כמה פיקסלים בתמונה? אם זה נגיד 1200*1600 זה לא נורא כל כך, לא? ואתה מתכוון שבתמונות שגודלן יותר מ10x15 ס"מ רואים כבר שהתמונה דיגיטלית? פשוט אם מחשיבים גם את דמי המשלוח, המחירים הם 1226 / 1819. אז אם כשמצלמים תמונה עם A60 אי אפשר להבחין שזה דיגיטלי, אני חושב שזה בסדר. מה אתה אומר? פשוט המחיר הוא הפרש של-50%.

ted

New member
עם מצלמה של 2 מ"פ אפשר גם להגדיל

ל 18X24 אבל הבעייה במקום אחר - אין מקום לקצוץ חלק מהתמונה כי אין מספיק "בשר". רוצה לומר - נניח שצילמת משהו, ואתה רוצה לזרוק לאחר הצילום מישהו או משהו שלא שייך שנתקע לך לפריים אז אין לך ממה לגזור אותו החוצה, כמות המידע קטנה מדי. מ 3 מ"פ יש יותר מידע כדי לבצע עריכה. בדיגיטלית מצלמים המון, ואחרי זמן קצר תרצה מצלמה עם רזולוציה גבוהה יותר, אז כדאי לחשוב על זה כבר כעת.

idohal

New member
בהגדלה כזאת עשויים להיווצר שטחים

חסרי פרטים. המקובל להדפיס ממצלמות 2 מ"פ 10X15 ומקסימום 13X18 אם האיכות מצוינת.

haunter

New member
עדיין לא כל כך הבנתי את ההבדל-

מה זאת אומרת שאי אפשר לקצוץ חלק מתמונה? אי אפשר פשוט לגזור אותו החוצה ולהשאיר מה שרוצים? אני לא בטוח שהבנתי למה התכוונת, עוד לא הבנתי בדיוק אם כדאי לשלם עוד 600 ש"ח בשביל ההבדל או לא. מה אתה אומר?

idohal

New member
הכוונה היא שכאשר אתה קוצץ חלק

מהתמונה מכל סיבה שהיא עדיין תישאר מספיק תמונה להדפיס ולא משהו בגודל 2X2 ס"מ. את זה תוכל לקבל ב -3 מ"פ ומעלה. כן, כדאי לשלם כי ההבדל משמעותי.

haunter

New member
אממ, עוד שאלה אחת, ברשותכם:

מה הייתם מעדיפים מתוך שתי המצלמות canon A60 / nikon coolpix 2100 (שתיהן בערך אותו מחיר) ומה הייתם מעדיפים בין שתי המצלמות canon A70 / nikon coolpix 3100 (שתיהן בערך אותו מחיר) ?

למעלה