מציצת אצבע

maayan2007

New member
מציצת אצבע

הקטנצ'יק שלי בן 3.5 חודשים.
סרבן מוצצים מהרגע הראשון, לא מוכן בשום אופן שום מוצץ (וניסיתי את כולם, היו לו שבועיים שהוא הסכים למוצץ לטקס/בלון אבל גם את זה לא רוצה יותר)
הוא ניזון מהנקה בלבד וכל עוד אני מאפשרת לו הוא אוכל, גם מעבר למה שהוא צריך ואז הוא פולט המון.
הבנתי כבר מזמן שהרבה פעמים הבכי שלו נובע מרצון למצוץ, ולא דווקא לאכול אבל כיון שהוא מסרב למוצץ, נתתי לו אצבע מידי פעם, כשממש לא הייתה ברירה.
עכשיו הוא גילה את האצבעות שלו, הוא מרגיע ומרדים את עצמו במציצת אגודל וכל יום מוצץ אגודל יותר ויותר זמן.
מה לעשות? אני חוששת שזה ישאר לו לכל החיים.
להאכיל אותו אני לא רוצה כל הזמן (ואני בטוחה שהוא לא רעב והוא עולה במשקל מעל ומעבר)
מוצץ הוא לא מוכן (אפילו ניסיתי לטבול את המוצץ בחלב שלי לפני שאני נותנת לו אותו, גם לא מסכים)
האם יש דרך למנוע את זה ממנו עכשיו? האם זה בכלל כדאי? או לחכות לגיל מאוחר יותר כדי לנסות לגמול אותו?
אשמח לכל עצה ורעיון

איך אפשר למנוע את זה ממנו?
אני לא מכירה דרך למנוע מילד להכניס את היד שלו לפה, מעבר לכך שזהו שלב התפתחותי שבו רוב הילדים מגלים את האפשרות והיכולת שלהם להכניס את היד לפה...

Pixelss

New member
כמו שפיצי ופיצית אמרה

אין לך איך למנוע את זה ממנו.
בשלב זה ממש לא הייתי דואגת ובטח שלא חושבת כל כך רחוק על זה שזה ישאר ככה לכל החיים...
&nbsp

Klemantyn

New member
הקטנה שלי גם מוצצת אצבע

כמוצצת אצבע כילדה בעצמי- דוקא קבלתי באהבה
היא נרדמת לבד ועצמאית יותר מאחיה שמוצץ מוצץ ותלוי בו בשינה ובלילה

שלי בסביבות הגיל הזה התחילה להרדים את עצמה

על ידי מציצת אגודל. אחרי חודש-חודשיים לא נשאר לכך זכר, לצערי
. זה היה מאוד מאוד נוח...

אגעאצ

New member
גם אצלנו אותו סיפור

גילתה את האגודל.. מצד אחד מבאס כי אנחנו יודעים שמציצת אצבע יכולה להישאר.. קשה לגמול. מצד שני, לפחות משהו מרגיעה אותה ומצליחה להירדם. עדיין לפעמים זה סיוט להרדים אותה, אבל לפני האצבע בכלל אין מה לדבר.
לגבי המוצצים - היא משחקת איתם, טועמת, מעבירה מיד ליד. אבל כשצריך לישון - אצבע.

sleepyb

New member
שלי גם היה ככה

קודם כל, גילוי האצבעות הוא שלב התפתחותי נורא נורא חשוב. בגילאים האלו הם חוקרים ומגלים את העולם דרך הפה ונורא חשוב לאפשר להם את זה.
&nbsp
גם שלי נהג להרדים את עצמו עם האצבעות. סביב גיל חצי שנה סוף סוף הסכים לקחת מוצץ בשינה ואין יותר אצבעות (בינתיים...).

למעלה