מציעת עבודה

• פותח הנושא edi18
  • פורסם בתאריך

edi18

New member
מציעת עבודה

אחרי שמסיימים את הלימודים הסטודנטים הם חסרי ניסיון, ובכל מודעות הדרושים מחפשים אנשים אם ניסיון, אז איך בכל זאת מוצעים עבודה בלי ניסיון?

TheReverend

New member
לא קצת רחוק לך? נענה בכל זאת

בד"כ סטודנטים מתחילים לעבוד במהלך הלימודים שלהם, חלק בשלב יותר מוקדם וחלק בשלבים האחרונים. מי שיוצא מהאוניברסיטה ללא נסיון כלל הוא בצרות או עם הרבה וויטמין P מה שיש לעשות במצב כזה זה או לבנות פרוייקט גדול ומאסיבי בתחום בו למדת ולהציג אותו בראיונות כנסיון. או ללכת ולבקש להיות עבד ללא שכר(או בשכר זעום) באיזו חברה רק כדי לצבור נסיון.

eyali26

New member
מזל

לפעמים צריך גם הרבה מזל... אני לא עבדתי בתחום במהלך הלימודים וממש לא מזמן בסמסטר האחרון התחלתי לעבוד בחברה אחת שדוקא לא ממש הייתה בתחום הספציפי שלי אבל עדיין בתחום המחשבים ואיך שהתחלתי פתאום קיבלתי עוד טלפון וזימון לראיון ואחרי חודש התחלתי בחברה אחרת בשאיפה להישאר בה אחרי סיום התואר בקרוב... אז או שאין או שזה בא אחד אחרי השני... כמובן שציונים טובים יכולים לעזור גם במידה ואין ניסיון כי יש משרות שמציעים למצטיינים.... וכמובן שזה גם תלוי במצב השוק.. לפני כשנתיים היה קשה מאוד למצוא עבודה ולכן הרבה המשיכו לתואר שני.. בכל מקרה, בהצלחה

JohnDoe5

New member
תלוי במוסד האקדמאי

זה לאו דווקא זהה, במיוחד כשזה מגיע למכללות. אצלי במכללה לדוגמה (מכללת תל-אביב) מצטיין זה 90+ והציון הספציפי משתנה כל שנה ואין (כרגע) מושג כזה "הצטיינות יתרה" (מה שאני משער שאתה מכנה "מצטיין נשיא")

edi18

New member
לא הבנתם את השאלה שלי

כשאני פותח הודעות באינטרנט בקשר להנדסת תעשייה וניהול תמיד מחפשים מצטיינים, כשכותבים מצטינים לאיזה ממוצע מתקוונים? אם אני מסיים שנה שניה בתעשייה וניהול כשאני רק בן 21 לאחר שלמדתי שנתים באוניברסיטה הפתוחה ואני לומד באותו הזמן באוניברסיטת תל אביב אחרי מעבר האם זה יוריד את הסיכוי שלי להיתקבל? זה שאני רק בן 21 וזה שאני לומד באוניברסיטה הפתוחה?

TheReverend

New member
סיכויי קבלה

ראשית תצטרך להסביר למה לא עשית צבא. לא כולם נותנים לזה משקל אבל כולם שואלים. אם כן עשית צבא והשנתיים בפתוחה הן תוך כדי שירות אז תשכח ממה שכתוב למעלה
שנית, בקשר למעבר, בד"כ יבקשו גליון ציונים עדכני משני המוסדות ויבחנו כל קורס לגופו. לדעתי, כן "תפסיד" בהתמודדות מול סטודנט שלמד את כל השנים באוניברסיטה ויש לו אותו ממוצע כמו שלך. למה? עניין של סטיגמות ושמועות אני מניח. הגיל, לדעתי, פרט להסייגות בתחילת ההודעה, לא ישחק תפקיד בקבלה\דחייה שלך.

eyali26

New member
בדרך כלל ההצטיינות

היא גם כיחס לשאר חברי המחלקה... לפחות בב"ש זה כך כפי שנאמר לי כלומר, אם יש מאה איש באותו מחזור (נקרא לזה כך) של הלימודים שלך אז נניח שמוגדרים 10 אחוזים המובילים כמצטיינים.. אז הרי שה-10 בעלי הממוצע הגבוה ביותר הינם יקבלו בוגר בהצטיינות ואני חושב שיש גם הצטיינות יתרה שזה נניח ל-5 אחוזים הגבוהים ביותר.. המספרים כמובן כדוגמא והמידע לא בדוק במאה אחוז אבל זה מה ששמעתי... יכול להיות שיש גם סף מינימום.. כלומר, יכול להיות שבנוסף להיותך בין 10 האחוז הגבוהים אתה גם צריך להיות מעל 90 אבל אני לא בטוח....

JohnDoe5

New member
מצטיינים זה

מי שסיים את התואר בהצטיינות או בהצטיינות יתרה (יש לזה שמות שונים במוסדות האקדמאים). אם אתה עדיין במהלך של לימודים, אז הצטיינות משמע שקיבלת מלגת הצטיינות על ציונים גבוהים במהלך הלימודים או משהו בסגנון

edi18

New member
ממה שהבנתי רמת החומר היא

זהה בין שתי האוניברסיטאות, אז למה השם של ת"א עדיף? אם יהיו שני בוגרי תעו"נ האם בוגרי הטכניון יועדפו אל פני בוגרי אוניברסיטת ת"א?

JohnDoe5

New member
אם זה זהה, אין סיבה להעדפה

אבל מצד שני, אני לא מכיר את תחום התעו"נ במוסדות האלו אז אני לא יכול לחוות דעה. אבל בכלל, ללא קשר לחומר הנלמד, יש לכל מחלקת גיוס את המנטליות שלה. אם במקרה ראש מחלקת הגיוס בדעה שטכניון טוב, ת"א לא טוב, אז הוא יעדיף ת"א, בדיוק כמו שאחראי גיוס שלמד בדרבי ולמד להעריך את המקום (אולי, לא מכיר את המקום) יתן יותר קרדיט לאנשים שלמדו שם לעומת מישהו אחר שחושב שדרבי זה אוניבר' סטייל לטביה. לכל מגייס יש את הדעות שלו כשזה מגיע להעדפה בין מוסדות אקדמאים וזה מה שחשוב בסוף כשדנים בסוגיית "מה יותר נחשב" .

למעלה