מציעה לקרוא

tookmy

New member
מציעה לקרוא

את המאמר של רוגל אלפר, שמבקר את תפיסת סאדאם חוסיין והדרך בה הוצגה בתקשורת, וכן את הטישטוש שחל בתקשורת לגבי האמת, והעובדות, והסיבות למלחמה ולכיבוש. ראוי לשים לב לניתוח הכל כך מדוייק הזה ולזכור איך אימפריות משתמשות בתעמולה כדי לצאת טוב, ולחשוב ולזכור את כל השקרים שהאמריקאים מאכילים אותנו כבר איזה זמן, כשהמדינאים כאן בישראל רק אומרים "אמן" כל הזמן.

לציבור יש זיכרון קצר

הרבה אנשים כבר לא זוכרים שארה"ב כבשה את עיראק "בגלל הנשק להשמדה המונית"- הם חושבים שזה פשוט נעשה "כדי להיטיב עם העם העיראקי". למרות שמאז הכיבוש לא ממש ברור למי פה כל-כך טוב: לכוחות ההתנגדות האלימה לארה"ב? להמוני העיראקים שנהרגים בפיגועים או מירי אמריקאי בכל יום? ואולי לחיילים המערביים שחזרו הביתה בארונות? מה חשב בוש שיצא לו מתמונות סדאם המושפל, שהוקרנו ברחבי העולם הערבי? אולי תוספת פופולריות בקרב הבוחרים האמריקאים... אבל בינתיים הרודן העיראקי יהפוך אט אט לאנדרדוג ראוי לרחמים, ותשוקת הנקמה באמריקה בתוך העולם הערבי תעלה על גדותיה. מי יתחזק מזה? אל-קאעדה כמובן. ומי יספוג את הרסיסים? אנחנו, שגרירי אמריקה במזה"ת. אנשים (כולל מנהיגי מדינות, מסתבר) רגילים לחשוב על המציאות במונחים של מערבון, עד שהתוצאות של מעשיהם מתפוצצות להם בפנים.

לצערי

הציבור מעדיף לחשוב על הדברים גם במונחים מערבונים גם אחרי שהדברים מתפוצצים לו בפנים (ראה מגדלי התאומים, או האינתיפדה מספר 2).

תודה, באמת מאמר טוב

ועצוב... חבל שהוא יגיע לכל כך מעט אנשים. גם אמיר הלל כתב על אותו נושא בגדה השמאלית, במאמר שלדעתי הוא פחות טוב, ושאני פחות מסכים איתו, אך הוא עדיין חשוב בתוך כל הסערה התקשורתית הממוסדת שאנו חווים.

yossin

New member
אני חולק עליו

וגם אם נעזוב את הטעויות שהוא עושה בציטוטים מ 1984, עדין האמירה של לינקולן (אגב, רפובליקני) נכונה: אתה יכול לשטות בחלק מהאנשים זמן- מה אולם לא תצליח לרמות את כולם כל הזמן" זה רק עניין של זמן עד שהאמריקאים ישימו לב שהם מתחילים להסתבך ולשקוע בעירק ואז יתחילו לצוץ השאלות. כוחה של התקשורת עצום, אבל הוא מוגבל ובמיוחד, קצר טווח.

אני חושב שגם הוא חושב ככה

אבל נראה לי שיש כאן תחום אפור של כמה זה "כל האנשים ו,כל הזמן - מספיק שיש מספיק אהבלים שמציביעם לוו דיבליו. בנוגע לכמה נושאים אפשר לשטות באנשים - תראה כמה נושאים יש בבדידות - לגבי חלק לא קטן מהם משטים ברוב האנשים במשך הרבה מאוד זמן - מספיק כדי שהחגיגה תמשך

למעלה