מציירת פרחים

מציירת פרחים../images/Emo39.gif

שלום לכם, שמתי לב, שבמשך כל היום בעבודה הנני משרבטת פרחים. גם בישיבות, בהרצאות, היכן שאני מחזיקה עט ביד. הריני לציין שאני בת 53, ועובדת כמנהלת חשבונות. מזל מאזניים. מה זה הפרחים האלה שיוצאים לי כל היום? על כל פיסת נייר. ד"א זה היה תמיד כך. מאז היותי נערה, אם זכרוני אינו מטעה אותי. תודה מראש לתשובתכם המלומדה.

pumiki25

New member
גם אני אשמח לדעת... ../images/Emo8.gif

אם למישהו הפתרונים, כמובן...

צריך לראות את הפרחים לפני שקובעים

רצוי גם להריח... בכל אופן, הפרשנות שמסתברת פה דווקא אופטימית ומשתלבת היטב עם הדימוי של מזל מאזנים, עד כמה שידוע לי. אפשר לדבר כאן על חיפוש אחר הרמוניה, שיתוף פעולה, רוגע שמתבטאים בעגלוליות של הפרחים ובסימבוליות שלהם. כמובן שצריך לבדוק על סמך המכלול אם מדובר כאן רק במשאלה או במשהו עם נוכחות של ממש בחיים שלך.

graphein

New member
אולי זה או אולי זה...קשה לדעת מבלי

לראות. שרבוטים שמציירים בהיסח דעת, במהלך פגישות רציניות יכולים לחשוף את הלא מודע והם יכולים לשקף רבדים עמוקים יותר של האישיות אבל הפרשנות אינה פשוטה היות שאין מדובר בתרגום אחד אפשרי ובכל מקרה מבלי לראות את הציור אי אפשר לדעת כלום. אז כיון שמדובר בפרח, נושא נפוץ בציורים ולא רק בשרבוטים, קצת רקע והסברים. את הפרוש אולי כבר תצליחי להסיק. הפרח מופיע תדיר בציורי ילדים החל מגיל מוקדם והוא אחד מששת הנושאים הנפוצים בציורי ילדים (דמות אדם, בעלי חיים, בית, פרח, כלי תחבורה ועץ) לכל אורך תתי-השלבים השונים של הציור התיאורי ( פרה- סכימטי, סכימטי, טרום-ריאליסטי וריאליסטי). אין אף מבחן גרפי שמתייחס לפרח- בשונה ממבחן העץ או דמות אדם (DAP ) או בית-עץ-אדם (P-T-H ). בנוסף שלא כמו בנושא בעלי חיים, אין בספרות המקצועית מחקרים בנושא. ציור פרח נפוץ יותר בציורים החופשיים של הבנות וכפי שהציעה עדנה שפיר במאמרה מ-1986 'ביטוי האני באמצעות ציורי פרח', יתכן שבנות רואות בפרח אפיק טבעי יותר לתיאור הדימוי העצמי. הפסיכולוגית הצרפתייה ז'קלין רוייאה, אומרת שהפרח מעלה את האספקט האסתטי של הטבע. בהיותו עדין, מפיץ ריח, בן חלוף, מעורר אסוציאציות של רצון לשאת חן, מודעות להופעה/רושם, צורך למשוך תשומת לב ע"י מחוות, להעמיד פנים שהכל נחמד/בסדר, משמעויות סימבוליות נוספות אותן נושא הפרח באופן כללי ( עקרון פאסיבי, של גדילה ללא תנועה, יסוד נפשי שיכול לייצג נעורים, התפתחות, שינוי אך גם מלנכוליה, אהבה שלעיתים לפי מאפייני הציור נסיק אולי שזו אהבה נכזבת). כדי לדעת בדיוק מה אומר השרבוט האישי צריך לבחון את המאפיינים הגרפיים המבניים הבעתיים שלו (צורה, גודל, מהירות, לחץ, דיוק, מידת פירוט וכו') ואז להצליב את זה עם המשמעויות הסימבוליות האפשריות.

pumiki25

New member
מרתק. תודה!

מה היית אומרת על שרבוט כזה, למשל? (חוץ מ...פדנטיות עד לכדי כפייתיות, נוקשות, פרפקציוניזם, השמת פאסון של נורמטיביות וקונפורמיות?) באמת-באמת מעניין אותי. תמיד תהיתי...

graphein

New member
זה שרבוט זה?

את מרבה לצייר כאלה? ציירת את זה באופן חופשי או העתקת לפי דומגא עם או בלי נייר קופי/פרגמנט? יש כאן הרבה כוונה והכוונה.כמובן שאם זו הבחירה שלך והיא מדברת אליך ולכן השקעת בו מאמצים ויש בהעתקה מאפיינים ייחודיים לך (בהעתקת ציור לפי דוגמא כ"א סוטה מן הדגם באופן ייחודי לו) ולכן אפשר אולי להפיק גם מזה 'משהו' (כמובן שצריך להכיר/לראות את המקור) אם כי המשהו שטחי ולא 'איכותי' ולכן לי נראה מיותר להתעסק בזה כי אין בהם אותה עוצמה ומשמעות כמו בשרבוט/ציור הספונטני. אם זה ספונטני אז אנא סרקי לפחות עוד דוגמא שתיים.

pumiki25

New member
באופן ספונטני לגמרי ../images/Emo13.gif

ובלי שום נייר קופי או פרגמנט - את השרבוטון שלי ציירתי על גב דפדפת במהלך שיעור. מה שמעניין - אני חוזרת על אותם האלמנטים (מספר קווים בכל עלה כותרת, מיקום העלים, הצללות לצד מסויים וכו') בכל פעם שמציירת אותם, וכן - אני מציירת די הרבה, כך שאפשר לומר שאני "מיומנת" בציור (גם במחשב - אני גרפיקאית)... זו, למשל, דוגמא בצבע. שמרתי דווקא אותו כי אני לא מרבה לצייר בצבע - בדרך כלל בשחור לבן. אנסה לחפש עוד שרבוטים כאלה שלי - ומבחינתי - הם באמת שרבוטים! את הדוגמא הקודמת, למשל, אני חושבת שסיימתי בפחות מעשר דקות... אנסה לחפש עוד - ושוב, תודה על היחס והפרשנות!

וואו, מדהים, מה אני לא מוצא פה?

מסכות, רעשנים, שירים וריקודים, וגם פרצוף של אשה מסתתר לו שם. הייתי ממליץ עליו ככתם רורשאך. עכשיו רק חסר כתב היד שלך, להשלמת התמונה................. אודי!!!!!!!!!!!!!!!!! מתי אתתתתתה מנתח תח תח את כתב הדפוססס שלי????????????.......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................שייקה לא כל יום פורים, אבל השבוע כן...........................

מתי שתרצה, רק תדפיס משהו

במחשבה שניה, אין צורך שתדפיס, יספיק לי שתחשוב על הטקסט בראש ובלבד שתהיה מרוכז ותתחבר. אם לפי המזוזות קובעים את השאפתנות ולפי גודל האות מ' קובעים את הזוגיות אני בהחלט יכול לאבחן אותך בטקסט דפוסי וירטואלי. איך אומרת הפרסומת הזו לאבחון המוקדם של סרטן המעי הגס: זה מדויק ולא פולשני. ואם בענייני פורים, עשיתי קרחת, סתם, לא בגלל פורים, קניתי מכונת תספורת והחבר'ה החליטו שאני צריך להיות הראשון, עשו לי כאלה שבילים ובורות בראש שרק גילוח אחיד יכול היה לתקן זאת. השכנה שלי התפוצצה מצחוק ושאלה אותי אם אני בדרכי למחלקה האונקולוגית, בינתיים זה כבר התחיל לגדול והתרגלתי, אבל עדין כשאני שם כובע גרב ועושה צעדה רגלית ועובר בחושך ליד אנשים הם נבהלים, כנראה שאני מזכיר להם את בני סלע.

pumiki25

New member
אתה ממש לא רוצה לראות את הכתב שלי

אבל ממש. רורשאך, הא?

pumiki25

New member
נהה. אתה תיבהל!

בשיא הרצינות. אנשים שלא מבינים בגרפולוגיה ורואים את כתב היד שלי פוערים פה (התגובה של כולם, אגב, זהה. מילה במילה: "מה זה?! מכונת כתיבה!". והרי אנקדוטה קטנה: ביום הראשון שלי בתיכון נתקלתי במישהי שלא פגשתי מעולם. היא בהתה בי במשך כמה דקות ואז אמרה לי - "את...את המדפסת!"). גרפולוגים, לעומתם (כפי שבטח כבר הבנת מהתגובות שציטטתי), שולחים מבט מזועזע ושואלים אם אפשר לצלם. שני המדריכים שלי כבר מעבירים עליי שיעורים. מה שיעורים - קורסים...

אז אפשר ליישם עליך את התיאוריה של

אודי לגבי שלש הנקודות... ותגידי, באיזה פונט את משתמשת? ניסית פעם לנתח את כתב ידך? את שלמה עם התוצאות?

pumiki25

New member
../images/Emo13.gif

תאמין לי, אני לא צריכה לנתח את כתב היד שלי בכדי להכיר את עצמי. מה שכן - הוא בהחלט מלמד אותי על אמינותה של הגרפולוגיה!

pumiki25

New member
כבר ראה, ראה, אבל -

אני חושבת שדי הרסתי אחרי תקרית הקפה המביכה!
(מה אומר המקף שלי, אודי?)

תקרית הקפה ? אירוע לא מוכר לי

המקף שלך זה "פסק זמן" לצורך הערכת מצב והכנת עצמך לבאות, אות לרצונך להיות בשליטה ולנוע בקצב שמתאים לך. מצד שני סגרת את השאלה אלי בתוך סוגרים, משמע את לא לגמרי משוכנעת שזה בסדר להפנות שאלה פומבית כזו ל "כבוד המנהל". וכעת יש לך די והותר סימנים בטקסט שלי לנתח אותי. אגב, גם כתב ידי היה כנראה מבהיל אפילו את המראיין שלא היה טורח, ובצדק, להעבירו לבדיקה.

pumiki25

New member
איי-יאי-יאי...

בחיי, אני כל כך מסוממת ממשככי כאבים (מיגרנות. כבר לקחתי היום שמונה נורופנים, אני חושבת) שאני אפילו לא יודעת להבחין אם הניתוח של המקף האומלל היה רציני או בצחוק... (כן-כן, שלושת הנקודות מכות שוב) ריקי דיברה קצת למעלה/למטה על כתב היד שלך - פיספסתי משהו? היה דווקא נחמד לבחון קצת את כתב היד שלך
אבל לא, לא, מצטערת מאוד - פה אין מקום לתחרות - אני לוקחת, ובגדול, בתחרות "כתב היד המופרע ביותר שאי פעם נתקלה בו האנושות". היי - אפילו ריקי ראתה, ונָסה כל עוד נפשה בה! טוב, הלילה שלי כבר אבוד (ולבן. קיביני...).

למעלה