מציאת רופא

קצת על רפואה בריטית

לרדגאסטון, בדומה לאמא שלו, כשהוא אפילו קצת חולה מזנק מייד החום לכיוון 39.5 וגרוע מכך. לאדום (לשעבר נקרא כאן רדגאסטון II ) יש בקרת חום טובה יותר אבל גם הוא כבר נצפה באזורי ה-40.

להגיע לרופא בבריטניה זו לא בעיה. זה סתם מיותר.

ברגע שהרופא רואה ילד עם חום (עם או בלי תסמינים נוספים) הוא מייד משליך על ההורים (נגד עין הרע כמובן) מרשם לאנטיביוטיקה. הוא יטריח את עצמו (אולי) להקשיב קצת לריאות ואז יזמר מנטרה בדוקה לסילוק מפגעים: "זה כנראה וירוס. אם לא עובר לילד החום תוך 5 ימים אפשר להתחיל לתת לו אנטיביוטיקה. אם האנטיביוטיקה לא עוזרת, תחזרו חזרה"

הסטטיסטיקה, שהיא אלוהי הרפואה בבריטניה, מראה שרוב המקרים עוברים תוך 5 ימים, אם לא, תוך שבועיים והחולים לא חוזרים למרפאה. גם אלה שלא שורדים 10 ימים לא חוזרים למרפאה.

כל עוד הארונות שלנו מלאים באנטיביוטיקה מכל הביקורים אצל הרופא שלא הניבו צורך בשימוש באנטיביוטיקה, אנחנו כבר לא טורחים להגיע לשם. יש מלא מחלות בחדר ההמתנה של הרופא וגם אנחנו למדנו להגיד "אחרי 5 ימים"

בהולנד כנ"ל - רק בלי האנטיביוטיקה

הלשעבר שכב בבית עם חום ושיעולים והרופא סירב לבוא לבדוק.
כשהוא בא, אחרי שתחמנו אותו, התברר שהוא שכב כבר 4 ימים עם דלקת ראות.

ואם הם כבר רואים אותך, ואתה לא מתת עד אז - אז הם גם טועים באיבחון.

לא ניכנס לטעיות באבחון

עוד לא נתקלתי (וזה אני בלבד) ב- GP אנגלי שבמקרה גם מצטיין באבחון. זה כולל גם את חברי הרופאים (שבעצמם היו קורבנות אבחון של רופאים אחרים כשגם הם וגם הרופאים האחרים טעו באבחון ולא מהעדר תסמינים) לא סתם הרופאים כאן סוגדים לסטטיסטיקה, היא צודקת יותר מהם.

tch111

New member
יואווווווווו........

אז איך אפשר לתת אמון ברופא שם??

tch111

New member
וזה כתוספת לחוסר האימון בגלל איבחון מוטעה

רופא שצילם פציינטיות במצלמה נסתרת.

tch111

New member
לפי מה שאת ורדגאסט החום סיפרתם

הטיפול הרפואי והשרות בספרד הם מעולים.

משיחות עם ספרדים

הם מספרים שמערכת הבריאות הציבורית במדינה נחשבת למצוינת ושהיו מגיעים לכאן ממדינות אחרות ביבשת לעבור טיפולים. ואז הגיעה ההפרטה והיא הורגת אותה אט אט.

tch111

New member
אני לא נזקק לשיחות עם ספרדים

אני עברתי כמה טיפולים פה לאחרונה, והשרות והטיפול היו מעולים.

tch111

New member
לא תמיד ההפרטה הורגת כל חלקה טובה

לפחות בקיבוצים ההפרטה באה בגלל פרזיטים שניצלו את העיקרון של תן כפי יכולתך וקבל לפי צרכיך.
בחדרים חברים היו משאירים אור כשיצאו מהבית כי זה היה חינם, וזו רק דוגמה.
דיברתי אם הרבה חברי קיבוץ בקיבוץ ששם גרה משפחה של אישתי, והחרוצים לא היו מרוצים מהנצלנים.

אספרסו2

New member
הפתעת אותי

בכנות שלך.
רוב ההולנדים טומנים את ראשם בחול וסבורים שהחול זהב הוא.

smaak

New member
YY אספרסו

אם לא היית נשוי באושר אני חושבת שהיית מציע לה להתחתן איתך ברגע זה

een ogenblik

New member
כנראה אני מעדיפה את בלגיה

הם משגעים אותי עם שעות קבלה בלתי אפשריות עד לא קיימות, אבל הם יבדקו את הפציינט, ולא ירשמו תרופות אלא אם צריך אותן, ואם צריך הם יתנו אותן ללא הוראות לחכות. לפעמים הם יאמרו שכעת לא נראה שצריך תרופות, אבל יסייגו זאת באמירה שאולי זה ישתנה ויתנו תסמינים לשים לב אליהם כדי לחזור עם הם מופיעים.

סטטיסטיקה סטטיסטיקה, אבל כל קורס בסיסי בסטיסטיקה ו/או הסתברות שאי פעם נתקלתי בו מספר שאפשר לטבוע בנתיב שעומקו הממוצע הוא 20 ס"מ (או משהו כזה).

smaak

New member
נראה לי שזה יותר עניין של רופא ופחות גישה

בדיוק קראתי הבוקר את הכתבה הזו
http://www.demorgen.be/dm/nl/993/Ge...9/Baby-s-krijgen-onnodig-veel-medicatie.dhtml

שעות הקבלה שלהם בהחלט נוראיות. בפעם האחרונה שביקשו להזיז תור לשמונה וחצי בערב, אמרתי למזכירה שאני מצטערת, אבל זו שעה בלתי מקובלת לטיפול עבור ילד בן שבע, ושאפנה לרופא אחר. התקשרתי לרופא הקודם שלנו שקבע שעה נורמלית.

אה, והוא גם לא בזבז זמן ושרף את היבלות עם חנקן נוזלי במקום לתת לי איזו תמיסה בלתי יעילה שרק החמירה את המצב, כמו שהיא עשתה.

אצל אותה רופאה, כשהיתה בחופש, קיבלתי מחליף צעיר וטרי שהסתכל כל הפגישה בגוגל ווויקיפדיה כדי לבדוק את התסמינים של כאבים בברך,
ואחר כך הוא לחץ על המקום הכואב עד שלא יכולתי ללכת יותר.

למזלי מיק יעצה לי על אילו נקודות ללחוץ כדי להפחית את הכאב, ולמחרת קמתי כמו חדשה.

אז נכון שהיא יותר חמודה, והוא נראה כמו קואלה קשישה, אבל לפחות קיבלנו טיפול הולם..

een ogenblik

New member
אה, את הולכת למרפאה

לנו אין מרפאה, אלא רופא. כשהוא לא נמצא, אין רופא מחליף. צריך למצוא לבד.
בינתיים לא נתקלנו ברופאים שלא יודעים את העבודה. בפעם היחידה שהיינו צריכים לחזור עם כאוס לביקור אצל הרופא שלנו אחרי ביקור של כמה ימים קודם במרפאת החירום, זה לא היה ממש אשמת רופא, כמו שכאוס סירבה בתוקף לשתף פעולה עם הרופא שבדק אותה, והיא הייתה בשלב בו עדין לא ראו תסמינים בצורה בולטת. הרופא צדק כשלא גרם לה להתקף היסטריה ענקי בכפיית בדיקה, ולנו הורה לשים לב לשינויים מסויימים.

שמונה וחצי בערב!!

החיים הטובים. המרפאה שלנו פתוחה מ-9 עד 6 בדיוק של פועל בריטי. מי שיתדפק על דלת המרפאה בשש ודקה גם אם הוא זחל בקושי מתאונת דרכים יתנהגו כאילו הוא לא שם.

יעלי9

New member
מנסיוני,הדיוק הבריטי קובע שאם המרפאה נסגרת ב6

ז"א שבשש ודקה היא ריקה מאדם והאחרון כיבה את האור.
צא ולמד שכבר מרבע לשש יתחילו לזרז את כולם החוצה ובטח שלא יכניסו אף מטופל חדש, לא?

tch111

New member
אם כך השרות בספרד ממש יותר טוב

קודם כל המרפאות פתוחות מ 8 בבוקר עד 8 או 9 בערב, לא זוכר במדויק, רצוף.
במקרה חרום מתקבל פציינט ללא תור גם אם אינו שייך לסניף, בלילה בסניפים מתקיימת תורנות חרום.
פציינט שלא יכול להגיע לטיפול מקבל אישור מהרופא שלו להסעה של אמבולנס הלוך וחזור ללא תשלום גם אם המרחק הוא גדול.

למעלה