מציאת קצה חוט

מציאת קצה חוט

אני מנסה למצוא היכן קבורים סבא וסבתא רבא שלי שנפטרו בארץ בשנים 1903- 1910 זמן משוער. השמות שלהם היו פלוטקין שרה ואהרון. מאיפה עלי להתחיל לחפש? מיכל

האם ידוע היכן גרו? מתי עלו ארצה?

במה עסקו? אלו הם קצות חוט, על מנת למקד את החיפוש. אשמח אם תספר אודותם מעט יותר. ארנון

קצה חוט

לצערי הרב לא ידוע לי דבר על הוריו של סבי . יש לי תעודת לידה של סבי שהוצאה ביפו בשנת 1902 שם הוריו אהרון ושרה פלוטקין. ידוע לי שהוא התיתם בגיל צעיר והועבר לבית היתומים דיסקין בירושלים. הוא לא זכר דבר מהוריו גם לא מהיכן הגיע לדיסקין. הוא זכר שהיה לו אח שמעולם לא הצליח לפגוש. מאד רציתי למצוא לפחות היכן הם קבורים. אך אין לי שום קצה חוט מהיבן להתחיל. אשמח לכל רעיון .

יפתח שלום,אני לא מכיר את

בית היתומים דיסקין,האם הוא עדיין קיים,האם שינה זהות ,אבל אני רוצה לקוות שהחומר על תקופת סבך נשמר הארכיון כלשהו..אולי יש בחומר הזה להעשיר אותך. וללמד אותך היכן נמצא בעת ההיא אחיו של סבך.אולי אצל קרובים אחרים ואולי בבית יתומים אחר.במקומות כאלה יש בדרך כלל חומר כתוב על היתום.מי שלח אותו,מי האפוטרופוס שלו,איפה הוא יכול להתארח בחגים וכו'.בכל מקרה זהו סיפור עצוב,אני גם בטוח שבשיחה מדובבת עם סבך הוא יכול לספר איפה הוא נהג להתארח. בלי ספק הרפתקה מעניינת שמצפה לך, דני

בית היתומים דיסקין

בית היתומים דיסקין עדיין קיים בירושלים אם כי הוא עבר ב1927 לגבעת שאול מהעיר העתיקה שם החל לפעול ב1881. הוא מופעל על ידי העדה החרדית ואינני יודע אם יש להם ארכיון ישן ואם הם מאפשרים לנבור בו. סבי כבר אינו בחיים וגם בחייו הוא לא הרבה לספר. אכן התפרסמה כתבה מזעזעת על בית יתומים זה בעיתון ידיעות . תודה בכל אופן אם יש למישהו עוד רעיונות אשמח לשמוע.

עמי60

New member
אם תשכנע אותם שאתה רוצה לעלות לקברם

ולהגיד קדיש אולי יתרצו ויאפשרו לך לנבור בארכיון .

צריך גם לבדוק בגנזך המדינה

ובארכיון הציוני שבירושלים.לא להרפות מהר מידי דני

הלני

New member
חפש ב- YNET ובארכיון עיתון 'הארץ'

היתה כתבה על בית היתומים, אבל אני לא זוכרת איפה ומתי. הלני

משה9

New member
נסה באתר חברה קדישא

http://www.kadisha.biz - קברים באזור ת"א, כולל בית העלמין הישן של יפו שרלוונטי לאותן שנים. האתר סגור בשבת, חכה למוצ"ש. לא סביר שיש הרבה אנשים בשם זה שנפטרו בשנים אלה. אם לא תמצא, נסה להרים טלפון לחברות קדישא בארץ שרלוונטיות לשנים אלה, דוגמת ירושלים.

בירושלים יש כתריסר חברא קדישא:

בבלים, כורדים, תימנים, חסידים, מערבים, פרושים... אולי אפשר לנסות להתחיל מהמועצה הדתית 026214888 יו"ר היה ר' יצחק רלברג ומנהל היה ר' טומי בוק

למעלה