מציאת פורום מתאים

dory141

New member
מציאת פורום מתאים

שלום, מאתמול בערב יש לי בעיות בדרכי השתן. לאיזה פורום בתפוז מומלץ לפנות?

מיקהפ

New member
עזוב פורומים, לך לראות רופא.

אולי זה דחוף, אולי יכול להגרם נזק שאינך מודע לו? או שטיפול מוקדם יפחית לא רק מהנזק אלא גם מהסבל הצפוי ואולי הנוכחי?

dory141

New member
בעיקרון את צודקת

אבל אני לא מאלה שרצים לרופא על כל פיפס. אני משתדל לרפא את עצמי לבד ככל האפשר, כי לכי תסמכי על רופאים כיום. אפילו רוסו אמר שרופאים ומחלות, בסדר זה, הם שני הגורמים העיקריים לתמותה. באופן מעשי, אני יכול לקבוע אצל אורולוג שהומלץ לי ע"י אבא שלי בשעתו ולבטל אם מסתדר. זו לא בעיה קבועה אצלי, אלא רק מהלילה האחרון ועד לפני שעה.

trilliane

Well-known member
מנהל
בעיה בדרכי השתן אינה "פיפס", ואם זו דלקת צריך אנטיביוטיקה

לו יכולנו לרפא את עצמנו לבד לא היה צורך ברופאים והם לא היו צריכים לעבור תהליך ממושך ומפרך של לימודים, התמחות, השתלמות והסמכה במשך למעלה מעשור. בפועל בלי רפואה מודרנית אנשים חיים פחות או פחות טוב.
&nbsp
לא בטוחה לאיזה רוסו התכוונת, אבל אם הכוונה לז'אן-ז'אק רוסו, הוא חי במאה ה-18, יש אי-אילו הבדלים "קטנים" בין הרפואה בזמנו לרפואה במאה ה-21. הרפואה המערבית המודרנית (מבוססת המדע) הייתה אז רק בחיתוליה; אכן היו תקופות בהיסטוריה שבהן רופאים גרמו יותר נזק מתועלת. תודה לאל, אנחנו כבר מזמן לא שם.
&nbsp
גם אם זו בעיה חדשה קטנה כדאי לבדוק ולטפל ולא להזניח (או לחכות שהיא תגדל...). קח בחשבון שגם בפורומים המונהלים ע"י רופא אין מענה 24/7 אלא בד"כ כל כמה ימים. אם אתה לא בטוח שאתה זקוק לאורולוג, פנה לרופא המשפחה. יש רופאים שמאפשרים התייעצות טלפונית ולמעשה ברוב קופות החולים (למעט מאוחדת, למיטב הבנתי) יש קו אחיות שאפשר להתייעץ בו טלפונית.

trilliane

Well-known member
מנהל
מומלץ לפנות לרופא שיבדוק ויאבחן אותך.

כדי לצפות ברשימת הפורומים בתפוז בנושא רפואה ובריאות, יש לבחור באשכול "רפואה ובריאות" באינדקס הפורומים. תוכל לעשות זאת מהקישור שבראש הפורום (יש לגלול לתחתית הרשימה, כי זה ברי"ש) או ללחוץ בכל עמוד בתפוז על הקישור "פורומים" בראש הדף, רשימת הקטגוריות מופיעה באמצע העמוד בערך. רק בריאות!

למעלה